14 C
Athens
23/04/2021
Biztech

“Μύρισε” Χριστούγεννα με …Lenovo

Mε τα νέα tablets, smartphones, αλλά και ένα κορυφαίο ultrabook, τα οποία παρουσίασε χθες 1 Δεκεμβρίου, η Lenovo αποδεικνύει στην πράξη τη δέσμευσή της να πρωταγωνιστήσει στην ελληνική αγορά των consumer τεχνολογικών προϊόντων αλλά και την πρόθεσή της να δώσει πολλές επιλογές στους Έλληνες καταναλωτές ενόψει της προσοδοφόρας εορταστικής περιόδου. Πιο συγκεκριμένα, η Lenovo παρουσίασε τη σειρά Vibe smartphones, η οποία περιλαμβάνει τα Vibe Z2, VIBE X2 και VIBE Z2 pro, τα νέα Yoga Tablet 2 και Yoga Tablet 2 pro, στις 8 και 10 ίντσες αντίστοιχα, καθώς και το Yoga 3 Pro, ένα ultra slim, convertible PC στις 13 ίντσες, το οποίο σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας κάνει τη διαφορά στην κατηγορία του.

Όπως δήλωσαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο Μιχάλης Οικονομάκης, γενικός διευθυντής της Lenovo για την Ελλάδα και την Κύπρο, και ο Ιωάννης Γαλανάκης MIDH ( Mobile Internet Digital Home ) sales manager για τις ίδιες αγορές, τόσο οι επιδόσεις όσο και πολύ περισσότερο οι στόχοι της Lenovo παραμένουν πολλοί υψηλοί. Ειδικότερα, η εταιρεία έκανε είσοδο σαφώς καλύτερη του αναμενομένου στην αγορά των κινητών τηλεφώνων καθώς μέσα σε δύο μήνες διέθεσε και 15.000 smartphones τα οποία είχε εισάγει στην ελληνική αγορά. Ταυτόχρονα, κατά το γ’ τρίμηνο του 2014 η εταιρεία αναρριχήθηκε την πρώτη θέση στην Ελλάδα στην κατηγορία PCs με μερίδιο 23,8%. Οι στόχοι για τη συνέχεια είναι ακόμη υψηλότεροι, όπως δήλωσαν τα δύο στελέχη της Lenovo.

Όσον αφορά τις νέες συσκευές, το Vibe Z2 είναι το πρώτο 64-μπιτο smartphone της Lenovo, με οθόνη 5,5 ιντσών, το Vibe Z2 Pro  έχει ως συγκριτικό πλεονέκτημα τις πολύ καλές φωτογραφικές δυνατότητες που του  εξασφαλίζει 16MP κάμερα, ενώ το Vibe X2 διαθέτει τον νέο επεξεργαστή MediaTek MT6595 4G LTE True8Core, ο οποίος “προσφέρει” ένα κρυφό στρώμα απόδοσης με χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας που βοηθούν στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τo Vibe X2 είναι άμεσα διαθέσιμo με τιμή 449€, τα Vibe Z2 και Z2 Pro με τιμή 349€ και 499€, αντίστοιχα, θα είναι διαθέσιμα στο τέλος Δεκεμβρίου.

Τα νέα Yoga Tablet 2 και Yoga Tablet 2 pro, στις 8 και 10 ίντσες αντίστοιχα, παρέχουν ένα νέο επίπεδο ευελιξίας ξεκινώντας με τη νέα λειτουργία Hang. Το Yoga Tablet 2 έρχεται σε τρία μεγέθη οθόνης και δύο λειτουργικά  συστήματα ώστε οι χρήστες να μπορούν να διαλέξουν αυτό που τους ταιριάζει. Για εκείνους που νιώθουν πιο οικεία και παραγωγικά τα Windows, η Lenovo προσφέρει το Yoga Tablet 2 με Windows, στις 10 ίντσες. Έρχονται με προεγκατεστημένο Microsoft Office 365 (με ένα χρόνο συνδρομή) και με προαιρετικό 4G στο μοντέλο των 10 ιντσών.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι το Yoga 3 Pro, ένα ultra slim, convertible PC στις 13 ίντσες με τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία του, σύμφωνα με τη Lenovo, QHD+ οθόνη και το Harmony, το διαισθητικό λογισμικό της Lenovo, που προσαρμόζεται στις προσωπικές προτιμήσεις των χρηστών καθώς μπορούν να χρησιμοποιούν τη συσκευή στις διάφορες λειτουργίες της. Άξιο αναφοράς είναι και το design της εν λόγω συσκευής που μαρτυρά την ποιοτική κατασκευή της. Τα μοντέλα ξεκινούν από 1550€ και φτάνουν τα 1750€ ενώ έρχονται με 3 χρόνια εγγύηση.

Σχετικά άρθρα

Νέο «πράσινο» managed switch από την Planet

Νέα υπηρεσία cloud storage από την ΗΟL

Kitriniaris

Στην Onex η ψηφιακή υποστήριξη των δικαστηρίων

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα