Αυξηση πωλησεων για την Electronet μετα απο εξι ετη

Οριακά αυξημένες είναι οι πωλήσεις της Electronet το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου του 2014, κάτι που έχει να συμβεί έξι χρόνια. Παρά το θετικό αυτό στοιχείο, η διοίκηση της Electronet παραμένει συγκρατημένη στις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους, αν και όπως σημειώνουν στελέχη της διοίκησης ο καθοδικός κύκλος της αγοράς φαίνεται να ολοκληρώνεται.

Στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, η διοίκηση παρουσίασε τα μεγέθη του 2013, έκανε αποτίμηση της πορείας για τους πρώτους μήνες του 2014 και παράλληλα έθεσε τους στόχους για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2013:

  • Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα €54,1 εκατ., έναντι €63,7 εκατ. το 2012, παρουσιάζοντας πτώση 15,2%.
  • Τα κέρδη προ φόρων ήταν €331 χιλ., έναντι €378 χιλ., μείωση 12,3%
  • Ο τραπεζικός δανεισμός παρέμεινε μηδενικός για μία ακόμη χρήση.
  • Περιορίστηκαν τα έξοδα λειτουργίας.

Η Electronet ανακοίνωσε επίσης ότι συνεχίζει την αναπτυξιακή προσπάθεια, εμπλουτίζοντας τα προσφερόμενα προϊόντα, ειδικά στο τομέα των νέων τεχνολογιών, προσφέρει τη δυνατότητα, μέσω πιστωτικών προϊόντων, τμηματικής εξόφλησης των αγορών και προβάλλεται από μία πληθώρα μέσων (τηλεόραση, φυλλάδια, διαδίκτυο και social media) προκειμένου να ενημερώνει το σύνολο του καταναλωτικού κοινού για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Τέλος, θα συνεχίσει την επιλεκτική ανάπτυξης, συνεργαζόμενη με επιχειρήσεις που έχουν άριστη συναλλακτική συμπεριφορά, υψηλή πιστοληπτική ικανότητα και προοπτικές ανάπτυξης.