Η Ericsson υποψηφια για βραβειο καινοτομιας 4G

Οκτώ ερευνητές της Ericsson είναι υποψήφιοι για το βραβείο “European Inventor Award for LTE” του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO), στο πλαίσιο της συνεισφοράς της εταιρείας στην εξέλιξη και εδραίωση της τεχνολογίας 4G.

Η ομάδα της Ericsson είναι μία από τις τρεις υποψήφιες στην κατηγορία της Βιομηχανίας, στην οποία αναγνωρίζονται ως “εξαιρετικές και επιτυχημένες τεχνολογίες, κατοχυρωμένες από μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες” και ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 17 Ιουνίου σε ειδική τελετή στο Βερολίνο.

Οι οκτώ υποψήφιοι ερευνητές – Erik Dahlman, Stefan Parkvall, Muhammad Kazmi, Robert Baldemair, George Jöngren, Henning Wiemann, Johan Torsner και Magnus Stattin – έχουν διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του Long Term Evolution (LTE) προτύπου δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Αυτή τη στιγμή η Ericsson είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής υποδομών LTE στον κόσμο και εκτιμάται ότι διαχειρίζεται το 50% της διακίνησης δεδομένων που πραγματοποιείται από LTE smartphones. Επιπλέον, η Ericsson υπολογίζεται πως κατέχει το 25% των σημαντικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στον τομέα του LTE.