Στα 3,6 δις οι καταναλωτες cloud υπηρεσιων το 2018

Αυξάνονται και πληθύνονται οι καταναλωτές cloud υπηρεσιών και μάλιστα με ρυθμό ο οποίος αποδεικνύεται μεγαλύτερος από αυτόν που ανέμεναν οι ειδικοί της αγοράς. Σαν αποτέλεσμα, μέχρι το 2018 περίπου 3,6 δις άνθρωποι θα κάνουν χρήση μίας ή περισσοτέρων cloud υπηρεσιών.

Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα της πρόσφατης έκθεσης “Cloud Computing – Consumer Markets: Strategies and Forecasts 2014-2018” από την εταιρεία μελετών της αγοράς Juniper Research. Ενδεικτικό του ρυθμού διείσδυσης του cloud στις συνήθειες των καταναλωτών είναι ότι μόλις πέρυσι η αντίστοιχη έκθεση προέβλεπε ότι το 2018 θα υπήρχαν 2,4 δις χρήστες υπηρεσιών cloud.

Σύμφωνα με την έκθεση οι αυξανόμενες δυνατότητες των mobile συσκευών δεν συμβαδίζουν με τον αποθηκευτικό χώρο που προσφέρουν οι εν λόγω συσκευές με άμεσο αποτέλεσμα οι χρήστες να αναζητούν τη λύση στο “σύννεφο”. Επιπλέον, το ράλι στο cloud θα οδηγήσουν οι streaming υπηρεσίες μουσικής και τα videogames.  Στις υπηρεσίες steraming βρίσκεται, σύμφωνα με την Juniper Research, και η μερίδα τους λέοντος όσον αφορά τα έσοδα, αφού οι υπηρεσίες αποθήκευσης δεδομένων ακόμη αγωνίζονται για να προσελκύσουν συνδρομητές.

Ωστόσο η Juniper προειδοποιεί, ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των εσόδων και των κερδών, με πολλούς βασικούς παίκτες στην αγορά cloud να μην έχουν καταφέρει να λύσουν τη συγκεκριμένη εξίσωση. Μάλιστα κάποιοι “παίκτες” έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι η προσφορά δωρεάν αποθηκευτικού χώρου δεν είναι, τελικά, μια βιώσιμη επιχειρηματική τακτική.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.