ΙΒΜ: In… Big Data we trust

Λίγο πριν την συνάντησή της με τους μετόχους της IBM, η επικεφαλής της εταιρείας, Ginni Rometty, παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο δίκτυο CNBC στην οποία μεταξύ άλλων τόνισε για άλλη μια φορά τη σημασία που δίνει η IBM στο κομμάτι της αξιοποίησης των big data.

Πιο συγκεκριμένα, η CEO της ΙΒΜ δήλωσε ότι ο τομέας των big data είναι το μεγαλύτερο emerging unit της εταιρείας, γεγονός στο οποίο έχουν βοηθήσει οι 30 και πλέον σχετικές εξαγορές στις οποίες προχώρησε η IBM τον τελευταίο χρόνο. Αυτό όμως που είναι πιο σημαντικό είναι ότι η IBM έχει επενδύσει πάνω από $30 δις για τη σύζευξη μεταξύ big data και analytics. “Τα δεδομένα από μόνα τους δεν είναι τίποτα αν δεν μπορείς να τα εκμεταλλευτείς”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της Rometty. Η CEO της ΙΒΜ τόνισε επίσης ότι το big data analytics business της εταιρείας είχε έσοδα $16 δις, με άνοδο από 9% σε ετήσια βάση.

Στην ίδια συνέντευξη η Rometty είπε ότι για την IBM οι αναπτυσσόμενες αγορές αποτελούν μακροπρόθεσμα μία “απολύτως σωστή επένδυση”, πράγμα που σημαίνει ότι θα ενταθεί το ενδιαφέρον σε αυτές τις περιοχές. Όσον αφορά τις πωλήσεις business software, παραμένουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των δραστηριοτήτων της IBM με έσοδα $29,1 δις, αλλά μέσα στο 2013 σημείωσαν ανάπτυξη μόλις 1,4%.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.