Η Ericsson αλλαζει την αγορα των μικρο-κυψελων

Η Ericsson παρουσίασε ένα ραδιοπομπό που είναι αρκετά μικρός για να χωρέσει στο χέρι ενός ανθρώπου, αλλά παρέχει ικανή κάλυψη δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε εσωτερικούς χώρους για ένα πλήθος χρηστών. Η νέα λύση, που έχει σχήμα δίσκου και ονομάζεται Ericsson Radio Dot System, στοχεύει σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης σε ευρυζωνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και υπηρεσιών φωνής σε εσωτερικούς χώρους.

Το Ericsson Radio Dot System είναι συμπαγές και προσφέρει ευελιξία στην τοποθέτηση. Η συσκευή ζυγίζει μόλις 300 γραμμάρια και ενσωματώνει 14 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Εισαγάγει ένα καινοτόμο στοιχείο κεραίας, την “τελεία”, η οποία παρέχει στους χρήστες, πρόσβαση στα ευρυζωνικά δικτυα κινητής τηλεφωνίας. Λόγω του βολικού μεγέθους, της επεκτασιμότητας και των μεγάλων δυνατοτήτων περαιτέρω εξέλιξης, το προϊόν απευθύνεται σε ένα μεγάλο εύρος χρηστών -σε μεσαίους και μεγάλου μεγέθους εσωτερικούς χώρους- και στοχεύει στην παροχή μιας ολοκληρωμένης λύσης στους παρόχους υπηρεσιών, για κάλυψη εσωτερικών χώρων.

Οι τελείες συνδέονται και τροφοδοτούνται μέσω τυπικών καλωδίων LAN (κατηγορίες 5/6/7) προς εσωτερικές μονάδες που συνδέονται σε ένα κεντρικό σταθμό βάσης. Το Radio Dot System αξιοποιεί τα ίδια χαρακτηριστικά που βρίσκονται και στους μακροσταθμούς βάσης της Ericsson. Οι διαδικασίες εγκατάστασης και αναβάθμισης είναι απλές ώστε να αντιμετωπίζουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις κάλυψης και χωρητικότητας. Το Ericsson Radio Dot System υποστηρίζει ακόμη ολόκληρο το εύρος υπηρεσιών Wi-Fi της Ericsson, επιτρέποντας προηγμένες λειτουργίες όπως η καθοδήγηση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, ώστε να εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή εμπειρία για το χρήστη, τόσο μέσω Wi-Fi όσο και 3GPP δικτύων.

Το προϊόν αναμένεται να γίνει εμπορικά διαθέσιμο στα τέλη του 2014.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.