Η VMware στον στιβο των Government Cloud υπηρεσιων

Ένας ακόμη διεκδικητής για την χρυσοφόρα αγορά των υπηρεσιών government cloud στις ΗΠΑ καθίσταται VMware, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε το vCloud Government Services, μια πλατφόρμα η οποία απευθύνεται στις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ που θέλουν να περάσουν στην cloud εποχή.

Σε συνεργασία με την εταιρεία managed cloud υπηρεσιών Carpathia, η οποία διατηρεί ήδη πελάτες στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η VMware θέλει να παρέχει στον δημόσιο τομέα υπηρεσίες hybrid cloud, μέσω μιας πλατφόρμας η οποία βασίζεται σε πανομοιότυπη αρχιτεκτονική με αυτή του vCloud Hybrid, το οποίο προορίζεται για επιχειρήσεις. 

Πριν όμως τη γενική διαθεσιμότητα του vCloud Government Services, η VMware πρέπει να αποκτήσει την πιστοποίηση FedRAMP (Federal Risk and Authorization Management Program) ώστε να ανταποκρίνεται στα standards του αμερικανικού δημοσίου. Σύμφωνα, πάντως, με τον υφιστάμενο προγραμματισμό, η εταιρεία θα μπορεί να διαθέσει το vCloud Government Services στο δεύτερο μισό του 2014.

Η μετάβαση ολοένα και περισσότερων υποδομών κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ (ακόμα και μέρους της CIA) στο cloud, έχει πυροδοτήσει έναν αγώνα δρόμου μεταξύ των τεχνολογικών κολοσσών ώστε να πάρουν ένα μερίδιο από την τεράστια, ομολογουμένως, πίτα που διαμορφώνεται σήμερα. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο για το 2014 η IDC εκτιμά ότι το αμερικανικό δημόσιο θα “μοιράσει” συμβόλαια ύψους $1,7 δις για υπηρεσίες cloud. Πάντως αυτή τη στιγμή “προνομιακοί” συνεργάτες της αμερικανικής κυβέρνησης στη συγκεκριμένη αγορά είναι η IBM και η Amazon.