Αναδιοργανωση για τη Lenovo στον αποηχο του deal με την ΙΒΜ

Σε μία ακόμα αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της ανακοίνωσε πως προχωρά η Lenovo, κίνηση που όπως εκτιμάται έχει σχέση με την πρόσφατη εξαγορά του x86 server business της IBM. Έτσι, η κινεζική εταιρεία δημιουργεί δυο νέα business groups αφιερωμένα στα επιχειρηματικά προϊόντα και στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος λύσεων λογισμικού και υπηρεσιών cloud.

Πιο συγκεκριμένα, η Lenovo δημιουργεί τέσσερις νέες, ξεχωριστές επιχειρηματικές ομάδες, η δράση των οποίων ξεκινά από την 1η  Απριλίου 2014.

• Η oμάδα PC Business θα έχει επικεφαλής τον Gianfranco Lanci, ο οποίος ηγείται σήμερα της Lenovo EMEA. 
• Η ομάδα Mobile Business θα τεθεί υπό την ηγεσία του Liu Jun που μέχρι σήμερα ήταν επικεφαλής του Lenovo Business Group (consumer και mobile προϊόντα) και θα επικεντρωθεί στην αγορά των smartphones, tablets, smart TVs.
• Η νέα ομάδα Enterprise συμπεριλαμβάνει τους servers και storage και θα λειτουργεί υπό την ηγεσία του Gerry Smith, μέχρι σήμερα επικεφαλής του America Group της Lenovo. Εδώ θα ενσωματωθεί και το ΙΒΜ Business Server x86  μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά του.
• Τέλος, οι υπηρεσίες Ecosystem και Cloud θα βρίσκονται υπό τον George He, senior vice president της Lenovo, ο οποίος έως και σήμερα είναι ο Chief Technology Officer της εταιρείας. Στόχος αυτής της ομάδας θα είναι να συνεχίσει να ενισχύει το οικοσύστημα της εταιρίας στην Κίνα και να ηγηθεί στρατηγικής για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του.

Η νέα δομή αντικαθιστά τον παρόν σχεδιασμό της εταιρείας, ο οποίος αποτελείται από δύο business groups (Lenovo Business Group, που συμπεριλαμβάνει την κατηγορία consumer PC και mobile, και του Τhink Group Business που αποτελείται τις κατηγορίες commercial PCs και enterprise)

Η Lenovo αν και έχει καταστεί ηγέτης στην αγορά των PCs επιχειρεί να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της, δρόμο που έχουν ακολουθήσει εδώ και αρκετά χρόνια ανταγωνιστές όπως η Dell και η HP, καθώς τα PCs έχουν πάψει να είναι πια το κέντρο του κόσμου.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.
 

Related Posts