21 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Κωτσόβολος: σημαντική αύξηση μεριδίου αγοράς

Στο νέο κατάστημα στη συμβολή των οδών Σταδίου και Κοραή, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κωτσόβολος Dixons South East Europe, Ανδρέας Αθανασόπουλος, παρέθεσε συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση 2015-2016 και τα επενδυτικά πλάνα της εταιρείας.

 

Το νέο κατάστημα

 

Πριν δούμε τα νούμερα, να πούμε ότι το νέο κατάστημα Κωτσόβολος διαθέτει 3 ορόφους γεμάτους τεχνολογία με ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προϊόντα. Επιπλέον, διαθέτει διάφορες θεματικές «γωνιές», στις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει τη λύση που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του.

Το κατάστημα διαθέτει σημείο άμεσης εξυπηρέτησης του συστήματος υπηρεσιών Support 360° και επιπλέον την υπηρεσία Same day delivery, με την οποία οι καταναλωτές μπορούν να παραλάβουν τη συσκευή τους αυθημερόν από το συγκεκριμένο κατάστημα, από όποιο σημείο πώλησης της Κωτσόβολος κι αν έγινε η παραγγελία, μέσα σε διάστημα 3 ωρών.

 

 

Απολογισμός και πλάνα για το μέλλον

 

Τα κέρδη της εταιρείας για το οικονομικό έτος 2015/2016, υπολογίζονται να ανέλθουν σε πάνω από 6 εκ. ευρώ (τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 10 Οκτωβρίου), ενώ παρουσιάζεται και σημαντική αύξηση των μεριδίων αγοράς της. Η αύξηση του κύκλου των εργασιών ανήλθε στο 5,3% σε ότι αφορά τις πωλήσεις λιανικής. Το επενδυτικό πλάνο για το οικονομικό έτος 2015/16 ανήλθε στα 5 εκ. ευρώ. Οι επενδύσεις συνεχίζονται δυναμικά και το τρέχον έτος 2016/2017 αγγίζοντας τα 8,5 εκ. ευρώ.

 

Για το οικονομικό έτος 2015/2016, η Κωτσόβολος ενίσχυσε το δίκτυο των καταστημάτων της, αποκτώντας 5 νέα καταστήματα σε κομβικά σημεία ανά την Αττική και την Ελλάδα, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ανακαινιστεί 31 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και οι επενδύσεις της εταιρείας συνεχίζονται δυναμικά για το τρέχον έτος με τη δημιουργία νέων καταστημάτων σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων και επιπλέον ανακαινίσεις σε υπάρχοντα καταστήματα.

Επιπροσθέτως, την περίοδο 2015/16 προστέθηκαν 238 νέες θέσεις εργασίας, με το σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας Κωτσόβολος να έχει φτάσει σήμερα τα 2.169 άτομα.

Σχετικά άρθρα

Έρχεται το ThinkBiz Pitching Event #8

Kitriniaris

Πρωτιά για την Canon στα MFDs γραφείου

Kitriniaris

Μικρή πτώση για την παγκόσμια αγορά IT

Channel-Manager

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα