4.5 C
Athens
19/01/2021
Biztech

Το video ως στρατηγική για τις επιχειρήσεις

Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος της επόμενης επανάστασης για τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται. Η παγκοσμιοποίηση έχει δημιουργήσει ένα νέο δεδομένο. Δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια της κατά πρόσωπο συνάντησης για να προχωρήσει μια δουλειά ή μια συμφωνία. Οι άνθρωποι χρειάζονται αρκετό χρόνο για να επικοινωνήσουν ή να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλο με αποτέλεσμα η πορεία της δουλειάς να μην είναι ικανοποιητική.

Η επόμενη φάση του τρόπου εργασίας θα πρέπει να μπορεί να δημιουργήσει βαθύτερες σχέσεις και να φέρει στην επιφάνεια πιο αποτελεσματικές επικοινωνίες αλλά και μια αίσθηση σύνδεσης που λείπει. Το video είναι θεμελιώδες στοιχείο αυτής της αλλαγής καθώς αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο συνεργαζόμαστε και ανταλλάσουμε πληροφορίες με τους συνεργάτες και τους πελάτες.

Ως καταναλωτές γνωρίζουμε πόσο καλό δέλεαρ είναι το video. Το 2012, για πρώτη φορά, το video ξεπέρασε όλα τα άλλα δεδομένα που διακινήθηκαν στο Internet. Κάθε λεπτό ανεβαίνουν 48 ώρες video στο YouTube, ή κάνοντας την αναλογία κάθε μέρα ανεβαίνει περιεχόμενο που αντιστοιχεί σε οκτώ χρόνια. Μέχρι το 2015, η μετάδοση δεδομένων θα έχει γίνει πάνω από τέσσερις φορές μεγαλύτερη. Αυτό συνεπάγεται ότι 1 εκατομμύριο λεπτών video θα αποστέλλεται μέσω του Internet κάθε δευτερόλεπτο.

Τα νούμερα αυτά δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανένα. Το video επεκτείνεται σε πάρα πολλές βιομηχανίες, όπως οι κατασκευές, η υψηλή τεχνολογία, οι τράπεζες το retail, η υγεία, το δημόσιο και η εκπαίδευση. Ένας μεγάλος αριθμός των εταιρειών που ανήκουν στο Fortune 500 χρησιμοποιούν το video για να περιορίσουν τα έξοδα ταξιδιών, να κλιμακώσουν τους πόρους και την εμπειρία αλλά και για να προσφέρουν μια σαφώς αναβαθμισμένη εμπειρία όσον αφορά στην υποστήριξη των πελατών.

Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το video;

Αυτή είναι η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε σήμερα και όχι αν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε video. Στόχος είναι να μπορέσουμε να διαδοθεί το video όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι επιχειρήσεις πρέπει να βρουν τη σωστή προσέγγιση για την περίπτωσή τους, αναγνωρίζοντας τα σημεία στα οποία το video μπορεί να προσδώσει αξία, και στη συνέχεια προσεγγίζοντας το θέμα με τη λογική αρχιτεκτονικής ώστε οι τεχνολογίες να μπορούν να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν μαζί.

Όλο αυτό μπορεί να μοιάζει αρκετά μεγάλη πρόσκληση, αλλά τα οφέλη είναι εξαιρετικά μεγάλα. Μπορεί να γίνει ένας ιδιαίτερα χρήσιμος συνεργάτης για την επιχείρηση, επηρεάζοντας απευθείας λειτουργίες της επιχείρησης, όπως είναι το HR και η πλατφόρμα επικοινωνίας του οργανισμού. Το video μπορεί να δώσει στο τμήμα IT τη δυνατότητα να βελτιώσει την εσωτερική παραγωγικότητα και τη συνολική ανάπτυξη του business. Καθώς θα μπαίνετε στη διαδικασία να σκέφτεστε για τη στρατηγική video, θυμηθείτε τα επόμενα βήματα:

1)      Προσδιορίστε τις κύριες προτεραιότητες της επιχείρησης. Μιλήστε με τους business leaders για να βρείτε μαζί τις βασικές προκλήσεις και πως αυτές μπορούν να διευθετηθούν με το video. Χρειάζονται να αυξήσουν ή να βελτιώσουν την αλληλεπίδραση με τους πελάτες; Χρειάζονται να κόψουν κάποια έξοδα; Μια καλά καθορισμένη λίστα επιχειρηματικών στόχων, θα διασφαλίσει ότι οι επιλογές σε επίπεδο τεχνολογίας και εφαρμογών θα ευθυγραμμίζονται με τις ανάγκες της επιχείρησης.

2)      Βρείτε ένα εσωτερικό σπόνσορα. Πολλές επιτυχημένες εγκαταστάσεις οδηγούνται από κάποιο στέλεχος. Θέλει για παράδειγμα, ο διευθύνων σύμβουλος να μεταφέρει τα μηνύματά του σε απομακρυσμένους εργαζόμενους κάθε τρίμηνο; Μήπως το HR θέλει να βελτιώσει το ηθικό των εργαζομένων με συχνές και εύστοχες επικοινωνίες; Υπάρχει ανησυχία στην εκπαίδευση για την ταχεία υιοθέτηση νέων προϊόντων ή υπηρεσιών; Αν μια χρήση του video έχει ιδιαίτερη απήχηση εσωτερικά, οι καίριοι υποστηρικτές θα αυξήσουν τις προοπτικές υιοθέτησης.

3)      Δείξτε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα επιτυχία: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιηθεί το video. Η προσπάθεια να γίνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Έτσι ξεκινήστε με τις βασικές προτεραιότητες για να βρείτε ποια εφαρμογή μπορεί να δείξει πιο άμεσα αξία. Τέτοιες εφαρμογές είναι η πραγματοποίηση live εταιρικών meetings, τα video broadcasts μεγάλης κλίμακας ή η παρακολούθηση για θέματα ασφάλειας. Πολλές επιχειρήσεις ξεκινούν τη χρήση του video μετακινώντας τα meetings και συνολικά τη συνεργασία για αύξηση της αποτελεσματικότητας, επιτάχυνση της λήψης αποφάσεων και αύξηση της συμμετοχής από όλους. Στη συνέχεια μπορούν να αναβαθμίσουν την αρχική επένδυση στην πλατφόρμα video conferencing, για να προσθέσουν χαρακτηριστικά όπως είναι το video recording, το live video streaming ή διαμοιρασμός για επιπλέον χρήσεις.

4)      Ολοκληρώστε στο υψηλότερο επίπεδο: Βάλτε κάτω τις απαιτήσεις του IT για ασφάλεια και κλιμάκωση. Καθώς το video είναι μια τελείως νέα εποχή, πολλοί οργανισμοί αντιμετωπίζουν το consumerization του IT με μια προσέγγιση opt-in όσον αφορά στην επιλογή εφαρμογών. Αυτό μπορεί να σημαίνει ιδιαίτερα γρήγορη υιοθέτηση από την πλευρά των χρηστών αλλά σίγουρα σημαίνει και εκπτώσεις στις απαιτήσεις σε επίπεδο επιχείρησης σε τομείς όπως είναι η ασφάλεια στην επιχείρησή σας.

5)      Δημιουργία νέων σχέσεων: Η ιδιοκτησία των προγραμμάτων videο ενός οργανισμού μπορεί να πρέπει να μοιραστεί ανάμεσα σε πολλά τμήματα μέσα σε μια επιχείρηση ανάλογα με το μέγεθός της. Για παράδειγμα το roll-out μιας λύσης digital signage μπορεί να απαιτεί συνεργασία του τμήματος IT, με άλλα τμήματα όπως είναι το AV, το marketing ή κάποιο άλλο. Μια επιτυχημένη εγκατάσταση video, απαιτεί input και εμπειρία από όλα τα εμπλεκόμενα τμήματα και το τμήμα IT μπορεί να διευκολύνει αυτές τις νέες σχέσεις ώστε να φέρει σε πέρας ένα πιο επιτυχημένο video project.

6)      Δημιουργήστε δυνατές εμπειρίες video: Οι χρήστες περιμένουν μια υψηλής ποιότητας, και απλή εμπειρία video από την πρώτη στιγμή. Με το consumerization και μια ολοένα αυξανόμενη λογική opt-in από την πλευρά των τελικών χρηστών, η παροχή εξαιρετικών εμπειριών, αποτελούν κλειδί για τα επιτυχημένα video rollouts. Ενας προφανής τρόπο για να διασφαλιστεί η καλή εμπειρία video είναι η εκκίνηση με τη σωστή υποδομή. Αυτό δεν σημαίνει κατά ανάγκη περισσότερο bandwidth, αλλά και τρόπους βελτιστοποίησης της υπάρχουσας υποδομής και bandwidth με τη βοήθεια των πιο σύγχρονων εργαλείων διαχείρισης και παρακολούθησης.

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει ένας μόνο δρόμος για τη βέλτιστη στρατηγική video. Τα καλά νέα, είναι ότι υπάρχουν πολλά μονοπάτια που οδηγούν στην επιτυχία. Με σωστό σχεδιασμό και αναγνώριση των τρόπων με τους οποίους το video μπορεί να λειτουργήσει προσθετικά στον οργανισμό, μπορείτε να μεταμορφώσετε το business σας έχοντας άμεσα αποτελέσματα στην επιτυχία του.

Σχετικά άρθρα

Moto Ζ: Ήρθε το πιο λεπτό smartphone με τα αξεσουάρ του

Giorgos Athanassiadis

Απότομη αύξηση του κακόβουλου spam στο γ’ τρίμηνο

Kitriniaris

Business monitors: Μια αγορά με βλέμμα στο μέλλον!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα