Κοινες κεραιες ετοιμαζουν Vodafone-Wind

Εντείνονται οι φήμες τις τελευταίες ημέρες ότι οι συνομιλίες μεταξύ Vodafone και Wind για την ενοποίηση των δικτύων κινητής των εταιρειών έχουν ολοκληρωθεί και, μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες προκαταρκτικές διαδικασίες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι επελέγη το μοντέλο της δημιουργίας μίας νέας εταιρείας και ότι επικεφαλής του σχήματος θα αναλάβει ο Νίκος Μπάμπαλης, γενικός διευθυντής δικτύου στη Wind Ελλάς, ο οποίος, όμως, έχει διατελέσει και στέλεχος της Vodafone, οπότε γνωρίζει καλά και τις δύο πλευρές.

Επισήμως, το μόνο που αναφέρεται είναι πως οι συζητήσεις είναι σε πολύ καλό στάδιο, αλλά δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει και συμφωνία για το θέμα της ενοποίησης. Σημειωτέον πως η ενοποίηση αφορά το ακραίο δίκτυο των δύο εταιρειών (κεραίες και σταθμούς βάσης). Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί πάντως αν η συμφωνία περιλαμβάνει και το 4G δίκτυο που έχει ξεκινήσει να υλοποιεί η Vodafone.

Οι συζητήσεις για το θέμα της ενοποίησης δικτύων ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες και εντάσσονται στην προσπάθεια και των δύο εταιρειών να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους σε μία δύσκολη περίοδο για τον κλάδο, καθώς η πτώση των εσόδων συνεχίζεται. Πάντως, αρκετοί παρατηρητές θεωρούσαν αυτή την κίνηση κάτι παραπάνω από αναμενόμενη μετά την “κατάρρευση” της προσπάθειας συγχώνευσης των δύο εταιρειών.

Δημήτρης Μαλλάς

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.