13.2 C
Athens
28/02/2021
Biztech

Συνέντευξη: Η σημασία των αναλωσίμων

Το θέμα των αναλωσίμων των εκτυπώσεων, έχει αναχθεί πλέον σε σημαντικό ζήτημα τόσο για τους τελικούς καταναλωτές, όσο και για επιχειρήσεις. Οι λόγοι είναι αρκετοί, και σχετίζονται τόσο με την ποιότητα των εκτυπώσεων, όσο και με το κόστος αυτών. Υπό αυτό το πρίσμα, η σημασία των γνήσιων αναλωσίμων γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, αφού όπως μας αποκαλύπτει η Χαρίτα Φραγκούλη, Printing Category Manager της HP Ελλάς με ευθύνη για Ελλάδα και Κύπρο, τελικά, τα μη αυθεντικά αναλώσιμα (και πολύ περισσότερο τα πλαστά που έχουν κάνει την εμφάνισή τους), όχι μόνο αποδεικνύονται πολύ πιο ακριβά, αλλά έχουν και μία σειρά από άλλες επιπτώσεις που κάθε άλλο παρά ασήμαντες είναι. Ας δούμε όμως τι μας είπε η κα. Φραγκούλη πιο αναλυτικά:

1. Πολλοί καταναλωτές συχνά δεν δίνουν την απαιτούμενη σημασία στα αναλώσιμα ενός εκτυπωτή, εστιάζοντας στο κόστος και τα χαρακτηριστικά της συσκευής. Κοιτάνε την “άκρη του παγόβουνου” ή η προσέγγισή τους είναι μάλλον σωστή;

Είναι σαφές ότι η σωστή σχέση ποιότητας και τιμής είναι πρωταρχικής σημασίας για τον καταναλωτή (είτε ιδιώτη, είτε επαγγελματία). Προκειμένου όμως να σχηματίσει κανείς μια πλήρη εικόνα για το συνολικό κόστος που συνεπάγεται η εκτύπωση, θα πρέπει να λάβει υπόψη του μια σειρά από επιμέρους κόστη. Σε αυτά περιλαμβάνονται  το κόστος του ίδιου του εκτυπωτή, αλλά μακροπρόθεσμα και ορισμένα φανερά ή κρυφά κόστη, όπως αυτό των αναλωσίμων, σε συνδυασμό με την αξιοπιστία, την ποιότητα, την απόδοση του δοχείου μελάνης και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η ΗΡ επενδύει κάθε χρόνο σημαντικά ποσά στην έρευνα και την ανάπτυξη των εκτυπωτικών της συστημάτων, ενώ διαθέτει παγκοσμίως περισσότερες από 9.000 ευρεσιτεχνίες στον χώρο της τεχνολογίας εκτύπωσης και απεικόνισης. Ως εκ τούτου, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πλήρως πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των αναλώσιμων στο τελικό κόστος και την ποιότητα της εκτύπωσης.

Θεωρούμε λοιπόν ότι η σωστή προσέγγιση είναι να λαμβάνεται υπόψη το συνολικό μακροπρόθεσμο κόστος/όφελος.

2. Στην προσπάθεια μείωσης του κόστους, κάποιοι στρέφονται σε μη αυθεντικά αναλώσιμα. Τι κινδύνους κρύβει κάτι τέτοιο και τι θα πρέπει να προσέχουμε;

Στην ΗΡ θεωρούμε ότι τα αυθεντικά αναλώσιμα είναι το κλειδί για παραγωγική, ποιοτική και μακροπρόθεσμα οικονομικότερη εκτύπωση, με την οποία περιορίζονται τα κρυφά κόστη και προστατεύεται το περιβάλλον.

Τα αυθεντικά δοχεία γραφίτη HP LaserJet αποτελούνται από εξαιρετικής ποιότητας συστατικά μέρη που τα κάνουν να ξεχωρίζουν σημαντικά από τα μη αυθεντικά και επιτυγχάνεται έως 20% χαμηλότερο κόστος εκτύπωσης (σ.σ. σύμφωνα με τη μελέτη της QualityLogic). Παράλληλα, τα αυθεντικά δοχεία γραφίτη ΗΡ λειτουργούν αποτελεσματικά από την πρώτη φορά και κάθε φορά, ενώ παρέχουν ποιοτικές εκτυπώσεις, κατάλληλες και για επαγγελματική χρήση, ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή.

Με τα αυθεντικά δοχεία γραφίτη ΗΡ, ο χρήστης δεν αναγκάζεται να διακόψει την εργασία του για να επανεκτυπώσει έγγραφα που δεν εκτυπώθηκαν σωστά ή για να στείλει τις εκτυπώσεις σε ένα φωτοτυπικό κέντρο. Έτσι, επιτυγχάνει σημαντική εξοικονόμηση κόστους και ενέργειας, καθώς καταναλώνει έξι φορές λιγότερη ενέργεια και χαρτί λόγω των μειωμένων επανεκτυπώσεων, σύμφωνα με τη συγκριτική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Four Elements Consulting LLC, το Σεπτέμβριο του 2008. Επίσης, με τα δοχεία υψηλής χωρητικότητας και τις διπλές συσκευασίες το επιπλέον όφελος μπορεί να ανέλθει σε έως και 30% του κόστους.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο χρήστης αυθεντικών δοχείων γραφίτη ΗΡ παραμένει απόλυτα ικανοποιημένος, καθώς είναι παραγωγικός, μειώνει το συνολικό κόστος εκτύπωσης και πετυχαίνει περισσότερα σε λιγότερο χρόνο. Αυτός είναι και ο λόγος που 9 στους 10 πελάτες είναι ικανοποιημένοι με τα αυθεντικά δοχεία γραφίτη ΗΡ.

Τέλος, η ενδεδειγμένη χρήση αυθεντικών αναλώσιμων εγγυάται την καλύτερη δυνατή λειτουργία και απόδοση των εκτυπωτών μακροπρόθεσμα, προφυλάσσοντάς τους από δυσλειτουργίες και βλάβες και επιμηκύνοντας ουσιαστικά τη διάρκεια ζωής τους. 

3. Η χρήση μη προτεινόμενων αναλωσίμων έχει επιπτώσεις και στην ποιότητα της ίδιας της εκτύπωσης;

Πρόκειται πραγματικά για ένα κρίσιμο στοιχείο της διαδικασίας εκτύπωσης. Το δοχείο γραφίτη αποτελεί το 70% του συστήματος απεικόνισης του εκτυπωτή σας, συνεπώς κάθε φορά που αλλάζετε ένα δοχείο, αντικαθιστάτε τα εξαρτήματα του εκτυπωτή που φθείρονται περισσότερο σε καθημερινή βάση. Αυτό επηρεάζει καθοριστικά την ποιότητα της εκτύπωσης και κατά συνέπεια το τελικό κόστος.

Οι εκτυπώσεις που έχουν μουντζούρες, γραμμές ή είναι πολύ ξεθωριασμένες δεν είναι απλά ένα πρόβλημα. Είναι σημαντική σπατάλη χρόνου ενέργειας και χρημάτων σε καθημερινή βάση, καθώς καθυστερούν τον χρήστη από τις υπόλοιπες εργασίες του και τον αναγκάζουν να επανεκτυπώνει τα συγκεκριμένα έγγραφα.

4. Τι κάνει από τη μεριά της η ΗΡ ώστε να βοηθήσει το θέμα του κόστους εκτύπωσης ανά σελίδα; Πόσο πραγματικά κοστίζει μία σελίδα πλέον ανάλογα με την τεχνολογία εκτύπωσης;

Το συνολικό κόστος εκτύπωσης ανά σελίδα με προϊόντα ΗΡ (hardware και αναλώσιμα) για τις διπλές συσκευασίες και τις συσκευασίες υψηλής χωρητικότητας, κυμαίνεται από 0,012 Ευρώ για απλές μέχρι 0,048 Ευρώ για επαγγελματικές εκτυπώσεις, πάντα με την ποιότητα, τις προδιαγραφές και την αξιοπιστία που εγγυάται η ΗΡ. Οι υπολογισμοί του κόστους ανά σελίδα γίνονται βάσει των δημοσιευμένων από την HP αποδόσεων, αλλά και την ενδεικτική τιμή λιανικής των αναλωσίμων, πάντα όμως υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση που εφαρμόζεται ανάλογα με την τεχνολογία που επιλέγει ο πελάτης αλλά και την προβλεπόμενη χρήση του εκτυπωτή (αριθμό και τύπο εκτυπώσεων, κ.ο.κ.). Για παράδειγμα:

– Για έναν οικιακό χρήστη, θα προτείναμε σίγουρα την επιλογή προϊόντων Ink Advantage για ακόμη οικονομικότερη εκτύπωση (δοχεία μελάνης που δεν στοιχίζουν περισσότερο από 6-8 Ευρώ και καλύπτουν 300-600 σελίδες εκτύπωσης).

– Για μεγαλύτερες ανάγκες, προϊόντα μελάνης OfficeJet Pro, που ενδείκνυνται τόσο για απαιτητικούς οικιακούς χρήστες όσο και για επαγγελματική χρήση – έχουμε μάλιστα παρουσιάσει πρόσφατα νέα μοντέλα OfficeJet με προηγμένα εργαλεία διαχείρισης και ελέγχου, τα οποία παράλληλα εξασφαλίζουν έως και 50% οικονομικότερη εκτύπωση σε σχέση με αντίστοιχους έγχρωμους laser.

– Και φυσικά, επιλογή από ένα ευρύ και πλήρως ανανεωμένο σύνολο προϊόντων laser για πιο απαιτητικές και επαγγελματικές ανάγκες για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.

Είναι λοιπόν σαφές ότι η γκάμα των προϊόντων μας καλύπτει κάθε ανάγκη στον χώρο των εκτυπώσεων και μας καθιστά την κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της εκτύπωσης.

5. Πέραν των πελατών, θα είχατε κάποια συμβουλή ως προς τους συνεργάτες και τους μεταπωλητές σας (διανομείς, resellers και retailers) ως προς το ζήτημα;

Σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι εταιρείες, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία τους. Κάθε επαγγελματίας οφείλει να γνωρίζει πολύ καλά τα προϊόντα που προσφέρει στον τελικό χρήστη, να τα μελετά προσεκτικά, να είναι σε θέση να αναγνωρίζει τις αδυναμίες και να προβάλει τα πλεονεκτήματά τους για να μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και να αυξάνει τις πωλήσεις του.

Όλοι οι συνεργάτες της ΗΡ απολαμβάνουν μοναδικά πλεονεκτήματα, ενώ το αντικείμενο της εργασίας τους αφορά προϊόντα και υπηρεσίες μοναδικής ποιότητας πάντοτε με τις προδιαγραφές και την αξιοπιστία που εγγυάται η ίδια η ΗΡ. Με τη χρήση των αυθεντικών αναλώσιμων ΗΡ, οι πελάτες των συνεργατών μας μένουν ικανοποιημένοι, τους εμπιστεύονται και τους προτιμούν εκ νέου. Άλλωστε ο πελάτης που μένει πολύ ικανοποιημένος από ένα προϊόν έχει έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να ξαναγοράσει ένα προϊόν της συγκεκριμένης εταιρείας σε σχέση με κάποιον άλλον που είναι λιγότερο ικανοποιημένος. Επιπλέον, το να αποκτήσει μια εταιρεία έναν καινούργιο πελάτη κοστίζει περίπου πέντε φορές περισσότερο από το να διατηρήσει ικανοποιημένο κάποιον ήδη υπάρχοντα πελάτη.

Άρα το όφελος για τους συνεργάτες μας είναι πολλαπλάσιο και μακροπρόθεσμο.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

Η Westnet ξεκινά τη διάθεση των λύσεων της Aruba

Giorgos Athanassiadis

Oracle: $1,4 δις για την εκπαίδευση στους υπολογιστές στην ΕΕ

Νέο μοντέλο της σειράς HP LaserJet Pro M200

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα