Σφαγη στην κορυφη της AMD

Τρία κορυφαία στελέχη της AMD, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής σχεδιασμού chips John Byrne, δεν ανήκουν πλέον στο δυναμικό της εταιρείας καθώς η εποχή της νέας  διευθύνων συμβούλου, Lisa Su, προβλέπει ριζικές ανακατατάξεις τόσο σε στελεχιακό όσο και σε προϊοντικό επίπεδο για την AMD.

Εκτός από τον John Byrne την AMD εγκατέλειψε η chief marketing officer, Collette LaForce, καθώς και ο chief strategy officer Raj Naik Raj Naik. Η νέα διευθύνων σύμβουλος της AMD Lisa Su (παραπάνω), θα αναλάβει το ρόλο του Byrne, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν τα στελέχη που θα αντικαταστήσουν τους υπόλοιπους αποχωρήσαντες. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας αυτές οι αλλαγές, αποτελούν μέρος σχεδιασμού για μια ηγετική η οποία θα φέρει εις πέρας τη στρατηγική της εταιρείας. Στη στρατηγική αυτή περιλαμβάνεται και η περικοπή κατά 7% του προσωπικού της AMD που έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Οκτώβριο η Su. 

Αρκετοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η απομάκρυνση των τριών στελεχών είναι μια περικοπή στην καρδιά της εταιρείας ενώ όλοι πλέον αναμένουν από την νέα CEO να ξεδιπλώσει μια ολοκληρωμένη πρόταση σχετικά με το μέλλον της AMD.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.