Στις αρχες του 2015 τα non-IBM Power8 συστηματα

Υπό ανάπτυξη βρίσκονται τα πρώτα συστήματα αρχιτεκτονικής Power8 τα οποία κατασκευάζονται από τρίτους κατασκευαστές, κατόπιν αδείας της IBM, και θα είναι διαθέσιμα στην αγορά στις αρχές του 2015, όπως δήλωσε ο Ken King, γενικός διευθυντής, της OpenPower alliance στο System και Technology Group της IBM.

H IBM ξεκίνησε την αδειοδότηση της αρχιτεκτονικής Power8 πέρυσι, ώστε άλλες εταιρείες να κατασκευάσουν servers, chips και components γύρω από αυτήν. Οι πωλήσεις servers της IBM έχουν γνωρίσει συρρίκνωση τα τελευταία χρόνια, γεγονός που συντέλεσε στην πώληση του x86 business στη Lenovo έναντι $2,3 δις και τώρα η αμερικανική εταιρεία επικεντρώνεται αποκλειστικά στην αρχιτεκτονική Power.

Αν και οι μη-ΙΒΜ Power servers θα βρεθούν απέναντι με τα με high-end System Z και τα customized PureSystem, ο King δήλωσε πως η εταιρεία δεν ανησυχεί γι’ αυτό. Και ο λόγος είναι ότι η αδειοδότηση σε third-parties της αρχιτεκτονικής Power έχει ως στόχο να πολλαπλασιάσει τα συγκεκριμένα συστήματα στην αγορά.  Αναλυτές συμφωνούν ότι είναι πιο σημαντικό για την ΙΒΜ να έχει μεγαλύτερη παρουσία στην αγορά, έστω και δια της πλαγίας, καθώς μπορεί μεν να απωλέσει έσοδα από τις πωλήσεις hardware αλλά θα τα αντισταθμίσει και με το παραπάνω από την εκχώρηση αδειών και τις υπηρεσίες που θα παρέχει.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.