14.3 C
Athens
22/01/2021
Biztech

D-Link Smart Home Starter Kit

Το starter kit της D-Link αποτελεί ένα αρχικό πακέτο με το οποίο μπορεί κανείς να κάνει τα πρώτα του βήματα σε αυτό που λέμε «έξυπνο σπίτι», να παρακολουθεί το χώρο του, να ελέγχει μια ηλεκτρική συσκευή και να λαμβάνει ειδοποιήσεις.

 

Στο άκουσμα της φράσης «έξυπνο σπίτι» πολλοί φαντάζονται πολύπλοκες εγκαταστάσεις, καλωδιώσεις, πανάκριβες συσκευές και συνδρομές σε κάποια υπηρεσία. Όντως, όλα τα προηγούμενα υφίστανται, αλλά κυρίως απευθύνονται και εφαρμόζονται σε εξειδικευμένες εφαρμογές.

 

Το smart home πλέον είναι προσιτό στον καθένα και με ελάχιστα χρήματα, μπορεί μια υφιστάμενη κατοικία ή επαγγελματικός χώρος να γίνει πιο έξυπνος. Τι εννοούμε όμως με αυτό; Με απλά λόγια, έλεγχο και παρακολούθηση.

 

Το πακέτο DCH-100KT της D-Link αποτελείται από μία έξυπνη πρίζα, μία IP camera και έναν αισθητήρα. Εγκαθίσταται πανεύκολα χωρίς καλωδιώσεις, ενώ η επικοινωνία των συσκευών, τόσο μεταξύ τους, όσο και με τον «έξω κόσμο», πραγματοποιείται μέσω Wi-Fi, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ειδικός controller. Τα πάντα συνδέονται απευθείας επάνω στο ADSL router και δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης, ελέγχου, παρακολούθησης και ρυθμίσεων μέσω του app, mydlink Home που διατίθεται δωρεάν για Android και iOS.

Επιπλέον, το σύστημα είναι επεκτάσιμο. Έτσι, μπορεί κανείς να προσθέσει κι άλλες έξυπνες πρίζες, κάμερες, ή αισθητήρες για να μεγαλώσει το χώρο που παρακολουθεί και ελέγχει.

 

dch100kt3dbox

 

Πως λειτουργεί

 

Ο Home Motion Sensor που περιλαμβάνεται στο πακέτο είναι ένας αισθητήρας κίνησης, ο οποίος τοποθετείται σε οποιαδήποτε πρίζα. Αυτό που κάνει είναι να παρακολουθεί το χώρο στον οποίο έχει εγκατασταθεί και να στέλνει ειδοποιήσεις μόλις αντιληφθεί κίνηση. Έχει εμβέλεια 8 μέτρων και «οπτικό» πεδίο 100 μοιρών οριζόντια και 80 κάθετα.

Εκτός από τις ειδοποιήσεις, μπορεί να ρυθμιστεί να αλληλεπιδρά με την έξυπνη πρίζα και να ανάβει ένα φως ή/και να ενεργοποιεί την κάμερα. Όλες οι λειτουργίες και τα «σενάρια» χρήσης ρυθμίζονται μέσα από το mydlink Home.

 

Η έξυπνη πρίζα παρέχει τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου της ηλεκτρικής συσκευής ή του επιτραπέζιου/επιδαπέδιου φωτιστικού επάνω στο οποίο έχει συνδεθεί. Τόσο ο έξυπνος αισθητήρας, όσο και η πρίζα υποστηρίζει WPS για εύκολη ασύρματη σύνδεση (802.11 b/g/n) στο ADSL router. Μέσω του mydlink Home, μπορεί να χρονοπρογραμματιστεί να ενεργοποιείται αυτόματα ορισμένες ώρες και ημέρες, ενώ είναι σε θέση να παρακολουθεί και την κατανάλωση ενέργειας της συνδεδεμένης συσκευής με πλήρη στατιστικά στοιχεία.

 

Το πακέτο συμπληρώνει η ασύρματη (802.11b/g/n/ac) IP cam DCS-935L. Διαθέτει ενσωματωμένη νυχτερινή λειτουργία για λήψη στο σκοτάδι έως 5 μέτρα, μικρόφωνο για λήψη και ήχου, ενώ η ανάλυσή της είναι 720p @30fps. Η κάμερα διαθέτει τις δικές της λειτουργίες ανίχνευσης κίνησης, αλλά όπως προαναφέραμε, μπορεί να συνδεθεί με τον ειδικό αισθητήρα του πακέτου για μεγαλύτερη εμβέλεια και ακρίβεια.

 

Συμπεράσματα

 

Οι συσκευές του D-Link Smart Home Starter Kit εγκαθίστανται σε λίγα λεπτά είτε μέσω της λειτουργίας WPS είτε χειροκίνητα μέσω του app. Από εκεί και πέρα, ο χρήστης μπορεί τόσο να παρακολουθεί on-demand το χώρο του, βλέποντας ζωντανή εικόνα από την κάμερα, ή λαμβάνοντας σχετικές ειδοποιήσεις κάθε φορά που αντιλαμβάνεται κίνηση. Επιπλέον, μπορεί να ανοίγει και να κλείνει φωτισμό και συσκευές ή να τις ρυθμίζει να ανοίγουν από μόνες τους ανάλογα με το σχετικό σενάριο (ανίχνευση κίνησης από τον αισθητήρα, χρονικός προγραμματισμός κ.λπ).

Το συγκεκριμένο kit διαθέτει τα απολύτως απαραίτητα για να κατανοήσει κανείς τι σημαίνει έξυπνο σπίτι, ενώ επεκτείνεται πολύ εύκολα προσθέτοντας συσκευές, αισθητήρες και κάμερες από τη μεγάλη γκάμα smart home της D-Link.


 

Κατασκευαστής: D-Link

Διάθεση: D-Link Hellas

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 149,9

 


Γιώργος Αθανασιάδης

Σχετικά άρθρα

Τρεις διεκδικητές για έργο πληροφορικής μέσω ΣΔΙΤ

Kitriniaris

Superbrand η Lenovo για το 2016

Huawei: Τζίρος $ 2 δις από τα δίκτυα LTE

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα