Παραμενει παγκοσμιος ηγετης στις M2M υπηρεσιες η Vodafone

Η Vodafone αναδείχθηκε, για τρίτη συνεχή χρονιά, παγκόσμιος ηγέτης  στον κλάδο των υπηρεσιών επικοινωνίας  μεταξύ συσκευών (Machine to Machine – M2M), σύμφωνα με ανεξάρτητη έκθεση της Machina Research που εξετάζει τις επιδόσεις των μεγαλύτερων παρόχων υπηρεσιών επικοινωνίας Μ2Μ στον κόσμο. Η έκθεση αυτή βαθμολόγησε κάθε έναν από τους παρόχους σε έξι διαφορετικές κατηγορίες Μ2Μ που αφορούν σε όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής λειτουργίας.

Σημαντικό μέρος της στρατηγικής της Vodafone παγκοσμίως είναι η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και εξειδικευμένων υπηρεσιών  στην αγορά του Μ2Μ. Η στρατηγική αυτή υλοποιείται με συνεργασίες με εξειδικευμένες εταιρίες του κλάδου μία εκ των οποίων είναι και η Zelitron,  θυγατρική της Vodafone Ελλάδος.

Η Vodafone, μέσω της  Zelitron, έχει ήδη αναπτύξει και παρέχει εντός και εκτός Ελλάδος προς τους πελάτες της νέες υπηρεσίες και έξυπνες εφαρμογές ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ συσκευών (M2M) που δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που τις εφαρμόζουν να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη και να ενισχύσουν την παραγωγικότητά και την ανταγωνιστικότητά τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που παρέχει η Vodafone  μέσω της Zelitron περιλαμβάνουν την ολοκληρωμένη υπηρεσία διαχείρισης στόλου οχημάτων ZeliTrack Fleet Management, την υπηρεσία τηλεμέτρησης και ενημέρωσης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, την τηλεμέτρηση και εποπτεία φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων ,  την υπηρεσία τηλεμέτρησης ελέγχου και διαχείρισης κινητών και σταθερών περιουσιακών στοιχείων (Asset management and Asset Tracking).

Οι εφαρμογές M2M της Vodafone περιλαμβάνουν όλες τις αναγκαίες υποδομές (hardware, software) οι οποίες μέσω του ασύρματου δικτύου μετάδοσης δεδομένων της Vodafone στέλνουν τα δεδομένα, σε μια κεντρική εφαρμογή των υπηρεσιών. Εκεί, οι χρήστες έχουν πρόσβαση μέσω ενός απλού web browser και ευρυζωνικής σύνδεσης στο internet από PC, laptop, αλλά και smartphone.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.