Οι Γερμανοι “διωχνουν” τη Verizon λογω φοβων για κατασκοπεια

Συνεχίζονται τα πλήγματα που δέχονται αμερικανικές εταιρείες στις διεθνείς δραστηριότητές τους, καθώς μετά τις αποκαλύψεις για εκτεταμένη κατασκοπεία εναντίον ξένων ηγετών χάνουν το ένα μετά το άλλο τα συμβόλαια με ξένες κυβερνήσεις.

Τελευταίο θύμα η Verizon η οποία θα βρεθεί εκτός γερμανικού δημοσίου έως το τέλος του 2015, όπως δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών της Γερμανίας. Αν και σε σχετική ερώτηση αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τη διασύνδεση μεταξύ Verizon και NSA (η αμερικανική υπηρεσία εθνικής ασφάλειας) ωστόσο τόνισε πως οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τις δραστηριότητες της NSA έχουν προβληματίσει τη γερμανική κυβέρνηση.

 Η Verizon προσφέρει πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ορισμένες γερμανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες και βοηθά να “τρέξει” ένα εσωτερικό δίκτυο που τις διασυνδέει. Το ζήτημα πλέον με τις παρακολουθήσεις ξένων κυβερνήσεων από την NSA η οποία χρησιμοποιούσε ως δούρειο ίππο τις υποδομές αμερικανικών εταιρειών, έχει αποκτήσει σοβαρές εμπορικές διαστάσεις για τις εταιρείες αυτές. Είναι ενδεικτικό ότι πριν λίγο καιρό ο CEO της Cisco, John Chambers, ζήτησε από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να σταματήσουν αυτές οι πρακτικές καθώς βλάπτουν σοβαρά τις πωλήσεις των αμερικανικών εταιρειών.