Ισχυρη ανοδος στις πωλησεις εκτυπωτων σε ολη την ΕΜΕΑ

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι πωλήσεις εκτυπωτών σε ολόκληρη την περιοχή της EMEA κατά το α’ τρίμηνο του 2014, με την Ελλάδα μάλιστα να μην μένει έξω από το συγκεκριμένη εξέλιξη. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε η Context, μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες ερευνών της αγοράς ΙΤ.

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις εκτυπωτών σημείωσαν άνοδο +9% στην EMEA κατά το α’ τρίμηνο του 2014 σε year-on-year βάση ενώ στη Δυτική Ευρώπη η άνοδος αυτή ήταν λίγο μεγαλύτερη και έφτασε το 10%. Πρωταθλητής ανόδου ανδείχθηκε η Ιρλανδία (+51%) και ακολούθησαν η Αυστρία (+37%) και η πολύ σημαντική αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Αλλά και η ελληνική αγορά δεν τα πήγε άσχημα καθώς οι πωλήσεις νέων εκτυπωτών αυξήθηκαν κατά +8%, μία ανάσα μακριά από τον μέσο όρο ολόκληρης της αγοράς.

Οι ισχυρότερες πωλήσεις παρατηρήθηκαν στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, με την ανάπτυξη της αγοράς να φτάνει στο +20%, σε αντίθεση με τις πωλήσεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη οι οποίες μειώθηκαν κατά -4% σε ετήσια βάση το α’ τρίμηνο του έτους, κυρίως λόγω της συρρίκνωσης της ρωσικής αγοράς κατά -1%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Context, το χορό των πωλήσεων έσυραν κυρίως τα συστήματα MFPs, τόσο τα laser όσο και τα inkjet.