Νεες περικοπες προσωπικου για την BlackBerry

Σε απολύσεις 250 υπαλλήλων προχώρησε η καναδική Blackberry, δηλαδή περίπου το 2% του εργατικού δυναμικού της, οι οποίοι εργάζονταν μάλιστα στο νέο κέντρο δοκιμών της εταιρείας. Το κέντρο αυτό δρα συμπληρωματικά στο κομμάτι του R&D και έχει την έδρα του στο Waterloo του Καναδά.

“Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα στην πορεία αύξησης της αποδοτικότητας και αναδιάρθρωσης της εταιρείας προκειμένου να εκμεταλλευτούμε τις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται στο mobile computing”, εξήγησε η εταιρεία με ανακοίνωσή της.

Παρά το γεγονός ότι η BlackBerry ανακοίνωσε αύξηση εσόδων της τάξης του 9% σε ετήσια βάση για το τρίμηνο που έκλεισε την 1η Ιουνίου, η εταιρεία σημείωσε επίσης ζημίες $84 εκατ. Επιπλέον οι πωλήσεις των συσκευών της για το συγκεκριμένο τρίμηνο έφτασαν τα 6,8 εκατ. τεμάχια, περίπου 1 εκατ. λιγότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών. Έτσι, το παγκόσμιο μερίδιο της εταιρείας στην αγορά των smartphones καταποντίστηκε από 6,4% το πρώτο τρίμηνο του 2012 στο 2,9% το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία η έκπληξη δεν είναι οι περικοπές στο προσωπικό της εταιρείας, αλλά το ότι οι περικοπές αυτές περιορίστηκαν τελικά σε μόλις 250 θέσεις εργασίας. Άλλωστε το 2011 η BlackBerry περιέκοψε 2.000 θέσεις εργασίας ενώ το 2012 σε αυτές προστέθηκαν άλλες 5.000, στο πλαίσιο ενός σχεδίου εξοικονόμησης $1 δις ετησίως.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.