Νεα tablets για ολες τις τσεπες απο την Toshiba

Με δύο νέα tablets απαντά η Toshiba στην αυξημένη ζήτηση που παρουσιάζει η συγκεκριμένη προϊοντική κατηγορία στην Ελλάδα. Ειδικότερα μετά το τρίτο τρίμηνο του 2014 η ιαπωνική εταιρεία θα λανσάρει δύο νέες, ποιοτικές συσκευές με Windows 8.1 και μάλιστα σε αρκετά ελκυστική τιμή. Πρόκειται για τα Toshiba Encore 2 10,1” και 8”, το κόστος των οποίων αναμένεται στα €299 και €199 ευρώ αντίστοιχα.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Βασίλης Σύκαλος, country manager της Toshiba, Greece and Cyprus, Digital Products & Services, η αγορά tablet είναι μία τάση που ενισχύεται συνεχώς στην ελληνική αγορά, αφού πολλοί είναι πλέον οι καταναλωτές που προτιμούν το tablet σαν βασική συσκευή έναντι του φορητού υπολογιστή.

Σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της τιμής έπαιξε το γεγονός ότι αμφότερες οι συσκευές Encore διαθέτουν την έκδοση Windows 8.1 με Bing, μια έκδοση του λειτουργικού η οποία έχει πολύ μικρότερο κόστος και προορίζεται αποκλειστικά για τους κατασκευαστές PCs και tablets. Τα  tablets περιλαμβάνουν επίσης ετήσια συνδρομή σε Microsoft Office 365 δηλαδή σε Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access και OneNote. Διαθέτουν επίσης online αποθηκευτικό χώρο στο OneDrive καθώς και δωρεάν λεπτά ομιλίας στο Skype.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, είναι εξοπλισμένα με τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Atom, οθόνη ανάλυσης 1280 x 800 pixel, με φωτεινότητα που την καθιστά ευδιάκριτη ακόμη και σε δυνατό εξωτερικό φως, 5 MP οπίσθια κάμερα, μπροστινή κάμερα για βιντεοκλήσεις ενώ διαθέτουν αυτονομία που αγγίζει τις 9 και 8,5 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής βίντεο HD, για το 10,1 και 8 ιντσών μοντέλο αντίστοιχα.

Παράλληλα υπάρχει η επιλογή Toshiba Bluetooth Keyboard με clickpad, για ενισχυμένη ευελιξία και παραγωγικότητα, τελειοποιημένη για το μοντέλο 10.1” και συμβατή με το 8”. Με εύκολο μηχανισμό, απλή βάση τύπου Origami και ενσωματωμένο click pad, το 10.1” tablet μεταμορφώνεται σε πρακτικό notebook.