Με το τελος του 2013, αχνοφανηκε και το τελος των Windows XP

Έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος του 2013 και τέσσερις μήνες πριν το deadline που έχει θέσει η Microsoft για την υποστήριξη τους, ώστε τα Windows XP να σημειώσουν ισχυρή κάμψη στη χρήση τους από απλούς χρήστες και επιχειρήσεις. Σύμφωνα, λοιπόν, με το τελευταίο report της NetMarketShare, τον Δεκέμβριο το μερίδιο παγκόσμιας χρήσης των Windows XP έπεσε αισθητά, την ίδια στιγμή που τα  Windows 7 και 8, κινούνται ανοδικά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους αριθμούς της NetMarketShare η χρήση σε παγκόσμιο επίπεδο των Windows XP μειώθηκε απότομα στο 27,84%, τη στιγμή που μόλις τον περασμένο Αύγουστο το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνούσε το 37%. Η πτώση αυτή δηλώνει ότι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις που αρχικά χρονοτριβούσαν και ανέβαλαν τη μετάβασή τους σε νεότερο OS, έχουν πλέον ξεκινήσει με ολόενα και ταχύτερο ρυθμό το πέρασμα σε νεότερες και σαφώς αποδοτικότερες και ασφαλέστερες λύσεις.

Η NetMarketShare προβλέπει ότι με τον υφιστάμενο ρυθμό “απόσυρσης” των Windows XP, τον Απρίλιο του 2014, οπότε και σταματά η υποστήριξή τους, το ποσοστό χρήσης τους θα έχει πέσει κάτω από 20% σε παγκόσμιο επίπεδο. Στον αντίποδα, τα Windows 7 βρίσκονται πλέον στο 49,3% ενώ και τα Windows 8 συνεχίζουν να αυξάνουν το μερίδιό τους, ξεπερνώντας μάλιστα για πρώτη φορά το 10% (10,15% πιο συγκεκριμένα). Μάλιστα, όσον αφορά τα Windows 8, η NetMarketShare βρήκε ότι μέσα στο Δεκέμβριο των 34,5% των χρηστών τους είχαν αναβαθμίσει την έκδοση που διαθέτουν στην 8.1.