16.1 C
Athens
16/04/2021
Biztech

Ψηφιακός Μετασχηματισμός με HPE SimpliVity για την PROTO

Η Φρούτα Πρωτοφανούση Α.Ε., μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στο εμπόριο φρούτων και πλησιάζει τον έναν αιώνα λειτουργίας, αναβάθμισε τις λειτουργίες της επιλέγοντας σύγχρονες hyperconverged λύσεις από την Hewlett Packard Enterprise αντιλαμβανόμενη ότι οι απαιτήσεις για business continuity μπορούν να εξασφαλιστούν μόνο με προηγμένες υποδομές ψηφιακού μετασχηματισμού από τον κορυφαίο κατασκευαστή του κλάδου. Το ιδιαίτερο αυτό έργο ανέλαβε και έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία, ο συνεργάτης της Hewlett Packard Enterprise, ABRON.
Το έργο που υλοποιήθηκε είναι ένα ελληνικό success story που βασίζεται πάνω στην ποιότητα και στις συνεχείς επενδύσεις σε καινοτόμες τεχνολογίες.

Η Φρούτα Πρωτοφανούση Α.Ε. διέθετε μια απλή και παλαιότερης γενιάς υποδομή που απαρτιζόταν από δύο servers και ένα storage. Εφόσον αποτελούσαν διακριτά συστήματα, δεν υπήρχε κάποια συνέργεια, και συνεπώς η μετάπτωση στο disaster recovery (DR) έπαιρνε περισσότερο χρόνο από αυτό που μπορούσε να ανεχτεί η εταιρεία. Αξίζει να αναφερθεί ότι η PROTO (Φρούτα Πρωτοφανούση Α.Ε.) συναντάει περιόδους μέσα στον χρόνο που δεν σταματάει να λειτουργεί περίπου για 22 ώρες την ημέρα. Μια απροσδόκητη διακοπή λειτουργίας είναι καταστροφική.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η PROTO - ΦΡΟΥΤΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣΗ Α.Ε.
Η ιστορία της εταιρείας Φρούτα Πρωτοφανούση Α.Ε. ξεκίνησε το 1928 από τη λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης, που βρισκόταν τότε στα λαδάδικα. Δραστηριοποιείται στην παραγωγή και επεξεργασία φρέσκων φρούτων με όγκο που ξεπερνά τα 25 εκατομμύρια κιλά ετησίως και με τζίρο πάνω από 35 εκατομμύρια ευρώ. Μεταφέροντας τη γνώση από γενιά σε γενιά η επιχείρηση, από ένα μικρό μανάβικο στα «λεμονάδικα» της Θεσσαλονίκης, εξελίχθηκε σε μια εταιρεία που σήμερα εξάγει σε πάνω από 30 χώρες και προμηθεύει μεγάλες αλυσίδες όπως η Tesco, η Aldi, η Coop και η Asda.

Οι προτεραιότητες της Φρούτα Πρωτοφανούση Α.Ε. σε ό,τι αφορά τις υποδομές, ήταν η υψηλή διαθεσιμότητα των συστημάτων που τρέχουν τις βασικές εργασίες και εφαρμογές τους. Η νέα τους υποδομή έπρεπε να είναι πάντα διαθέσιμη χωρίς απροσδόκητες διακοπές. Ένα ακόμα ζητούμενο ήταν η ευκολία στην ολιστική διαχείριση της υποδομής τους, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και εύκολα σε νέες ανάγκες. Εξίσου σημαντική ήταν και η συγκέντρωση όλων των υποδομών σε ένα σημείο και συνεπώς η δημιουργία ενός ιδιωτικού cloud.  

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ABRON
Η ABRON ιδρύθηκε το 2005 από μηχανικούς με πολύχρονη εμπειρία στις διαδικτυακές επικοινωνίες και την υποστήριξη πληροφορικών συστημάτων.
Με έδρα την Θεσσαλονίκη και συνεργάτες σε Αθήνα, Λάρισα, Σέρρες και Ιωάννινα δραστηριοποιείται στην εγκατάσταση, παραμετροποίηση και υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων και διαδικτυακού εξοπλισμού των μεγάλων κατασκευαστών, αποκλειστικά σε εταιρικούς πελάτες. Η ABRON επενδύει συνεχώς σε σύγχρονες τεχνολογίες και πιστοποιήσεις σε αυτές καθώς και στη λειτουργική ενοποίηση τους.

Γιατί SimpliVity;

SimpliVity ίσον Simplicity. Πέρα από το γεγονός ότι η παραμετροποίηση της λύσης έγινε απομακρυσμένα με την βοήθεια της Hewlett Packard Enterprise μέσα σε λίγες ώρες, σήμερα φτάνουμε στο σημείο να λέμε ότι έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχει. Όταν 9 στις 10 εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται η ABRON δεν έχουν δικό τους ενεργό τμήμα IT είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορείς να τους προσφέρεις μια λύση με γνώμονα την αξιοπιστία, να είναι πάντα εκεί διαθέσιμη, έτοιμη να τους βοηθήσει να κάνουν το επόμενο βήμα. Όπως άλλωστε ανέφερε ο κ. Δημήτρης Μίγκος, ιδιοκτήτης της ABRON: «Μας δείχνουν εμπιστοσύνη ώστε να τους προτείνουμε κάτι που απλώς δουλεύει».

Το SimpliVity απλοποιεί τις διαδικασίες και των πελατών και της ίδιας της ABRON που τους υποστηρίζει. Ο κ. Μίγκος επισημαίνει ότι ιδανικά θα ήθελαν οι περισσότεροι πελάτες να μετέβαιναν σε μια υποδομή βασισμένη στο SimpliVity. «Με αυτόν τον τρόπο θα μειώναμε αισθητά τον χρόνο που ξοδεύουμε για την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών σε συμβατικές υποδομές και αυτό θα μας επέτρεπε σαν εταιρεία να προσφέρουμε περισσότερες υπηρεσίες. Με τη δημιουργία ενός private cloud βασισμένο σε μια hyperconverged υποδομή μπορούμε να βοηθήσουμε τον πελάτη να χαμηλώσει τα λειτουργικά του κόστη συγκεντρώνοντας όλες τις υπηρεσίες σε ένα σημείο» καταλήγει.

Η τεχνολογία στην καθημερινότητα της PROTO

Όλες οι εταιρείες καλούνται πλέον να εξελιχθούν και να αναθεωρήσουν τον τρόπο που εκτελούσαν τις διαδικασίες τους τόσα χρόνια. Η PROTO χαράσσει την πορεία της με πυξίδα τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και σε αυτό οφείλεται η σημερινή επιτυχία. Στο διάστημα των τριών τελευταίων ετών έχει επενδύσει περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις και έχει προγραμματίσει νέες πρωτοβουλίες ύψους 10 εκατομμύριων ευρώ όπου θα υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ιδανικά θα θέλαμε οι περισσότεροι πελάτες μας να μετέβαιναν σε μια υποδομή βασισμένη στο SimpliVity. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώναμε αισθητά τον χρόνο που ξοδεύουμε για την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών σε συμβατικές υποδομές και αυτό θα μας επέτρεπε σαν εταιρεία να προσφέρουμε περισσότερες υπηρεσίες.Δημήτρης Μίγκος, Ιδιοκτήτης της ABRON

Γιατί επιλέχθηκε μια hyperconverged υποδομή;

Ο Διευθυντής Εξαγωγών της Φρούτα Πρωτοφανούση, κ. Γιώργος Καλλίτσης εξηγεί: «Ο τελικός πελάτης δεν ενδιαφέρεται για τις λεπτομέρειες των συστημάτων, αλλά για την ποιότητα των προϊόντων που αγοράζει. Έτσι η PROTO εμπιστεύθηκε την Hewlett Packard Enterprise σε συνεργασία με την ABRON για την παροχή μιας εμπειρίας που θα της εξασφάλιζε εξαιρετικά υψηλή διαθεσιμότητα και θα την κάλυπτε για μια πενταετία, καθιστώντας την έτοιμη να ανταποκριθεί δυναμικά σε νέες ανάγκες που θα προκύψουν στο μέλλον. Το ΗΡΕ SimpliVity αποτελεί την ζωοποιό ουσία αυτής της εμπειρίας. Αυτή τη στιγμή, πάνω στην τεχνολογία του ΗΡΕ SimpliVity στηρίζονται όλες οι νευραλγικές εργασίες της επιχείρησης, όπως Active Directory, VDI, Web services, File Storage, Call center κ.λπ».

Επομένως, γίνεται αντιληπτό ότι η αξιόπιστη λειτουργία του ΗΡΕ SimpliVity είναι άμεσα συνυφασμένη με την αδιάλειπτη λειτουργία της Φρούτα Πρωτοφανούση Α.Ε.

Η PROTO εμπιστεύθηκε τη Hewlett Packard Enterprise σε συνεργασία με την ABRON για την παροχή μιας εμπειρίας που θα της εξασφάλιζε εξαιρετικά υψηλή διαθεσιμότητα, καθιστώντας την έτοιμη να ανταποκριθεί δυναμικά σε νέες ανάγκες που θα προκύψουν στο μέλλον.Γιώργος Καλλίτσης, Διευθυντής Εξαγωγών, PROTO - Φρούτα Πρωτοφανούση Α.Ε.

Σχετικά άρθρα

Το Get Online Week 2014 ξεκίνησε

Kitriniaris

Ιστορικά υψηλά τα επίπεδα επενδύσεων τεχνολογίας στην Ευρώπη

Η DIS χορηγός στο 18ο συνέδριο οικονομικών διευθυντών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα