Η Samsung αποκτα την cloud printing εταιρεια PrinterOn

Με στόχο να ενισχύσει τα business-to-business mobile offerings, η Samsung ανακοίνωσε την εξαγορά  της cloud prinring εταιρείας PrinterOn. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν ωστόσο η καναδική εταιρεία θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη, θυγατρική της Samsung Electronics Καναδά.

Επικεντρωμένη σε τρεις μεγάλες κάθετες αγορές – των επιχειρήσεων, της εκπαίδευσης και δημόσιους χώρους εκτύπωσης – η PrinterOn χρησιμοποιεί την τεχνολογία cloud για παρέχει στους χρήστες δυνατότητα εκτύπωσης εγγράφων από οποιοδήποτε smartphone, tablet ή laptop σε κάθε PrinterOn enabled εκτυπωτή, ανεξάρτητα από το δίκτυο ή τη θέση στην οποία βρίσκεται. Σημειωτέον, ότι υπάρχουν πάνω από 10.000 θέσεις εκτύπωση PrinterOn σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία προσφέρει επίσης ιδιωτικές υπηρεσίες cloud on-site για πελάτες που απαιτούν εκτύπωση από φορητές συσκευές, αλλά δεν θέλουν να βρεθούν τα δεδομένα τους εκτός του εταιρικού δικτύου τους.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η εξαγορά της PrinterOn θα ενισχύσει τη θέση της Samsung στην τυποποίηση εκτύπωσης μέσω mobile συσκευών, τόσο σε επίπεδο αγοράς όσο και στην κοινοπραξία Mopria, μια μη-κερδοσκοπική συμμαχία, που υποστηρίζεται από τους Hewlett-Packard, Canon, Adobe και η Xerox, και η οποία έχει ως στόχο να ηγηθεί στη mobile εκτύπωση.