Η LG εισερχεται στο club του Chrome

Το πρώτο προϊόν της δομημένο γύρω από το λειτουργικό σύστημα Google Chrome θα παρουσιάσει η LG στην International CES στο Λας Βέγκας τον επόμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η κορεατική εταιρεία. Η συσκευή που βάζει την LG στο club του Chrome, είναι το Chromebase, ένας υπολογιστής all-in-one, ο οποίος σύμφωνα με την εταιρεία θα απευθύνεται τόσο σε καταναλωτές όσο και σε επιχειρηματικούς χρήστες. Ως “την ιδανική λύση” για την αξιοποίηση των online προϊόντων της Google, όπως το Gmail, Drive, Search, Maps, YouTube, Play ή Google+ Hangouts, χαρακτήρισε η LG το νέο all-in-one.

Η LG είναι ένας ακόμα από τους μεγάλους κατασκευαστές που βλέπει μια δυνητικά ανερχόμενη αγορά γύρω από τις συσκευές με Chrome OS ενώ φιλοδοξεί ότι το Chromebase θα βρει αγοραστικό κοινό όχι μόνο από τους οικιακούς χρήστες, αλλά και από υπηρεσίες και επιχειρήσεις, όπως σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ξενοδοχεία και τηλεφωνικά κέντρα.

Όσον αφορά την ίδια τη συσκευή, διαθέτει οθόνη Full HD IPS 21,5’’ με ανάλυση 1920 x 1080p, ενσωματωμένο λογισμικό ασφαλείας και επεξεργαστή Intel Celeron τέταρτης γενιάς. Πάντως για την τιμή της συσκευής και την πιθανή ημερομηνία διάθεσής της στην αγορά, θα  πρέπει, μάλλον, να περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση στη CES αφού η LG δεν έχει δώσει κάποιες πληροφορίες.