11.5 C
Athens
26/02/2021
Biztech

All-in One: Το νέο πρόσωπο του Desktop

Τα All-in Οne PCs έρχονται με νέα δυναμική για να αποτελέσουν τη μετεξέλιξη του desktop PC ή καλύτερα του υπολογιστή για το σπίτι, αφού πλέον λόγω design και δυνατοτήτων αποτελούν μιας πρώτης τάξης επιλογή.

Το Desktop PC ίσως αποτελεί την πλέον πολύπαθη κατηγορία τα τελευταία χρόνια. Έχουμε δει την αγορά να αλλάζει δραματικά απευθυνόμενη κυρίως στα tablets, κάτι που δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τα desktops. Οι κατασκευαστές δείχνουν να αντιδρούν πλέον αρκετά δυναμικά σε αυτή την επέλαση των νέων συσκευών, παρουσιάζοντας μια σειρά από νέα συστήματα που αποτελούν μετεξέλιξη του PC και σε πολλές περιπτώσεις είναι αντίστοιχης λογικής με τα tablets. Έτσι, βλέπουμε να παρουσιάζονται πολλές νέες συσκευές, οι οποίες παρέχουν ασύλληπτη ευελιξία, όπως για παράδειγμα αποσπώμενα πληκτρολόγια, περιστρεφόμενες – κατά πολλούς τρόπους – οθόνες κ.λπ.. Είναι επίσης λογικό μεγάλη έμφαση να έχει δοθεί στις φορητές συσκευές, καθώς εκεί ήταν ο εμφανής πόνος της κατηγορίας των PCs.

Όμως μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, αντίστοιχα πολύ έχει ταλαιπωρηθεί και η κατηγορία των desktops. Τα PCs που για πάρα πολλά χρόνια έπαιζαν το ρόλο του πρώτου υπολογιστή άρχισαν να δίνουν τη θέση τους στα tablets, όντας μια πιο όμορφη, φορητή αλλά κυρίως φτηνή λύση. Έτσι για κάποιους χρήστες η πρώτη συσκευή είναι πλέον το tablet, κάτι που έχει και σαν συνέπεια ότι ο χρήστης συνηθίζει σε ένα μοντέλο χρήσης, τελείως διαφορετικό από αυτό που προσέφεραν τα desktops. Αντίστοιχα και τα notebooks ακολουθούσαν την ίδια πορεία.

Η αγορά ανασυντάχθηκε βέβαια αρκετά γρήγορα και στηριζόμενη σε ένα μοντέλο, το οποίο υπήρχε για πάρα πολλά χρόνια αλλά δεν είχε λειτουργήσει καλά (εκτός της περίπτωσης της Apple), κατόρθωσε να δώσει νέα μορφή στα desktop συστήματα. Μιλάμε βέβαια για τα All-in One PCs, τα οποία πλέον ανανεωμένα, φέρνουν έναν αέρα φρεσκάδας στην κατηγορία. Εννοείται ότι το κλασσικό desktop PC θα συνεχίσει να υπάρχει, αφού σε αρκετές περιπτώσεις εξυπηρετεί το περιβάλλον και τις απαιτητικές χρήσεις, αλλά και αυτό αλλάζει δραματικά με χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα το NUC της Intel.

Όμως τα συστήματα All-in One, κάνουν μια τελείως διαφορετική πρόταση στην αγορά, όντας πλέον το PC για… σπίτι, παίζοντας σε πολλές περιπτώσεις και το ρόλο του οικογενειακού συστήματος, που μπορεί να μπει και στο σαλόνι του σπιτιού. Οι αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί σε επίπεδο τεχνολογίας αλλά και υλοποίησης, έχουν φέρει στην αγορά προτάσεις, οι οποίες διακρίνονται για το στυλ τους, την εμφάνισή τους αλλά και τη λειτουργικότητά τους. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στις περισσότερες υλοποιήσεις το All-in One PC λειτουργεί με ένα μόνο καλώδιο τροφοδοσίας, το καθιστούν μια πολύ καλή λύση, για ένα one stop shop δημιουργίας, εκμάθησης, διασκέδασης αλλά και διαμοιρασμού περιεχομένου της οικογένειας. Διαδικασίες όπως η παρακολούθηση μιας ταινίας σε μεγάλη οθόνη, παιχνίδια για όλη την οικογένεια ή το video chatting με φίλους ή και συναδέλφους, πραγματοποιούνται από μια ενιαία συσκευή.  Στην πραγματικότητα μιλάμε για συστήματα με το μέγεθος που μέχρι πριν από λίγο καιρό είχε η οθόνη του desktop συστήματος που χρησιμοποιούσαμε.

Το σχήμα και το βάρος των εν λόγω συστημάτων, στις περισσότερες περιπτώσεις τους δίνει τη δυνατότητα μετακίνησης μέσα στο σπίτι, από δωμάτιο σε δωμάτιο, ανάλογα με το ρόλο που καλούνται να εξυπηρετήσουν κάθε δεδομένη στιγμή. Και καθώς οι οθόνες αφής κάνουν έκδηλη την παρουσία τους και σε αυτή την κατηγορία συστήματος, η ευελιξία τους αλλά και η ευχρηστία τους αυξάνει συνεχώς. Την ίδια στιγμή με την προσθήκη της αφής, τα All-in One PCs αποκτούν το δικό τους ρόλος στο νέο μοντέλο χρήσης, που απαιτεί πιο… στενές επαφές μεταξύ των χρηστών και της συσκευής τους. Υπάρχουν περιπτώσεις μοντέλων, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν τελείως οριζόντια παρέχοντας απίστευτες νέες εφαρμογές στους χρήστες, αλλά και στους developers που καλούνται να εξαντλήσουν τη δημιουργικότητά τους. Η τάση για ολοένα μεγαλύτερη ολοκλήρωση έρχεται και στην περίπτωση των All-in One PCs. Έτσι βλέπουμε συστήματα με ενσωματωμένα ηχεία εξαιρετικής ποιότητας, αλλά και web κάμερες. Εκ των ων ουκ άνευ είναι βέβαια και οι πολλαπλές δυνατότητες ασύρματης δικτύωσης. 

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η μεγάλη ευκολία εγκατάστασης. Όπως αναφέραμε και πιο πριν τα All-in One PCs χρειάζονται μόνο ένα καλώδιο για να λειτουργήσουν – αυτό του ρεύματος – κάτι που έχει σαφέστατο αντίκτυπο στη μείωση του αριθμού των καλωδίων που απαιτούνται για τη χρήση του συστήματος. Εννοείται ότι και το πληκτρολόγιο που θα χρησιμοποιηθεί μπορεί να είναι ασύρματο, κάτι που βοηθά πολύ στην κατεύθυνση του ενός καλωδίου. Επίσης η χρήση ασύρματου πληκτρολογίου και ποντικιού δεν περιορίζει κατά κανένα τρόπο το που βρίσκεται ο χρήστης. Κάποια από τα μοντέλα μάλιστα έχουν τη δυνατότητα τοποθέτησης και στον τοίχο, αποτελώντας μέρος του ντεκόρ ενός σπιτιού.

Ιδανική πρόταση και για παιδιά
Ένας άλλος λόγος, που καθιστά ενδιαφέρουσα προσέγγιση την πώληση ενός συστήματος All-in one, σχετίζεται με τη χρήση του συστήματος από παιδιά. Η σύγχρονη προσέγγιση πάνω στο ζήτημα, λέει ότι ο υπολογιστής που χρησιμοποιείται από παιδιά θα πρέπει να είναι σε κοινή θέα, ώστε να υπάρχει έλεγχος του περιεχομένου και των ωρών χρήσης του. Τα All-in One συστήματα παρέχουν, και λόγω σχεδιασμού, τη δυνατότητα να τοποθετηθούν σε κάποιο σημείο που ικανοποιούν την παραπάνω προσέγγιση αλλά και παρέχουν τη δυνατότητα για να περάσει όλη η οικογένεια κάποιο χρόνο μαζί.

Υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες sites στο Internet με χιλιάδες on-line παιχνίδια που είναι ιδανικά για casual gaming. Οι εν λόγω τίτλοι πραγματικά μπορούν να απογειωθούν στη μεγάλη οθόνη ενός All-in One συστήματος. Μάλιστα, όπως το μοντέλο χρήσης αλλάζει, είναι δεδομένο ότι θα δούμε νέους τίτλους που θα εκμεταλλεύονται και τα χαρακτηριστικά αφής. Καθώς οι κατασκευαστές έχουν ήδη δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής με tablets που τρέχουν ταυτόχρονα Windows 8 και Android, μια αντίστοιχη τάση διαμορφώνεται και στο χώρο των All-in One. Τα πρώτα συστήματα με τη διπλή αυτή λειτουργικότητα έχουν εμφανιστεί, κάτι που είναι απλό, αφού η hardware πλατφόρμα είναι κοινή πλέον, λόγω των βημάτων που έχει κάνει η Intel στο χώρο του Android. Με αυτό τον τρόπο η παρεχόμενη γκάμα εφαρμογών των συστημάτων All-in One, κυριολεκτικά εκτοξεύεται.

Πέρα από το gaming, όμως, οι μικροί χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα για τις εργασίες που σίγουρα θα έχουν για το στάδιο της εκπαίδευσης στο οποίο βρίσκονται.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αντίστοιχα σημαντικός είναι και ο multimedia χαρακτήρας των συστημάτων All-in One. Αρκετά από τα μοντέλα έρχονται εξοπλισμένα με Blu-ray drives αλλά και TV-tuners, παρέχοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο απευθείας στον υπολογιστή τους.

Desktops: Η αλλαγή του μοντέλου είναι δεδομένη
Αποτελεί πλέον σαφέστατη τάση, όπως δείχνουν και διάφορες μετρήσεις, ότι τα All-in One PCs καταλαμβάνουν ολοένα και περισσότερο ποσοστό αγορά των desktop συστημάτων. Η εταιρεία TradingMarkets.com έχει προβλέψει ότι το 60% των πωλήσεων desktop PCs της Lenovo σε δυο χρόνια θα είναι μόνο συστήματα All-in One. Και βέβαια αυτή η τάση δεν αφορά μόνο την εν λόγω εταιρεία αλλά επεκτείνεται και στις άλλες, αφού ολοένα και περισσότερα μοντέλα εμφανίζονται ζητώντας και αυτά το δικό τους μερίδιο στην αγορά. Η εν λόγω πρόβλεψη πάντως δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, αφού πριν από αρκετό καιρό πλέον, το 30% των desktop συστημάτων της εταιρείας ήταν All-in One. Αυτό είναι κάτι που οι συνεργάτες θα πρέπει να έχουν πολύ καλά στο μυαλό τους. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ισχυρή τάση, η οποία θα ενισχύεται ακόμη περισσότερο. Παρά το γεγονός ότι τα συστήματα All-in One δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν ακόμα τα high-end desktop συστήματα, αποτελούν την ιδανική επιλογή γενικής χρήσης, καθώς απλοποιεί τη διαδικασία χρήσης και ταυτόχρονα μειώνει το κόστος για συντήρηση. Το ενδιαφέρον σε αυτή την περίπτωση είναι να δούμε αν θα υπάρξουν κατασκευάστριες εταιρείες, οι οποίες θα υιοθετήσουν εξ ολοκλήρου το μοντέλο All-in One.

Πολλαπλές δυνατότητες
Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε το γεγονός ότι η IDC προβλέπει αύξηση του ρυθμού πωλήσεων με ποσοστό της τάξης του 23%, καθίσταται προφανές ότι το κομμάτι των All-in One PCs έχει… ψωμί. Χρήσιμο είναι σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε το γεγονός ότι υπάρχει και η επιλογή του white box. Χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα σε αυτή την περίπτωση είναι η πλατφόρμα της Intel, που παρέχει τη δυνατότητα σε όποιον συνεργάτη ενδιαφέρεται να βάλει το δικό του brand επιλέγοντας το σασί που ταιριάζει καλύτερα στις δικές του ανάγκες μέσα από μια μεγάλη γκάμα επιλογών. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει η δυνατότητα μεγαλύτερου customization ώστε να γίνει ευκολότερη η διείσδυση απευθείας και κάθετες αγορές. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης επιπλέον αξίας, έχοντας συμπεριλάβει, για παράδειγμα, κάποιες δωρεάν εκπαιδευτικές εφαρμογές μέσα στο σύστημα ώστε να δοθούν ως πακέτο στον αγοραστή.

Υπάρχει χώρος και στην αγορά των μικρομεσαίων
Είναι όμως λάθος να πιστέψει κάποιος ότι τα συστήματα All-in One είναι μόνο για οικιακή χρήση. Υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας – κυρίως σε μικρομεσαίες εταιρείες, οι οποίες δεν απαιτούν τη χρήση φορητού υπολογιστή. Και σε αυτή την περίπτωση τα All-In One συστήματα αποτελούν εξαιρετική πρόταση. Η αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός και μόνο καλωδίου μειώνει την ακαταστασία του χώρου, ενώ καθιστά πολύ πιο απλή τη διαδικασία εγκατάστασης. Ένας άλλος λόγος που καθιστά τα All-in One μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι ότι καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο καθώς όλα τα συστήματα βρίσκονται μαζεμένα σε ένα “κομμάτι”. Και τέλος δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι λόγω των οθονών αφής αποτελούν ιδανική βάση για τα Windows 8, δημιουργώντας ένα συνδυασμό που αυξάνει σημαντικά την παραγωγικότητα των χρηστών.

Εν συντομία 5 σημαντικοί λόγοι για την πώληση All-in One PCs είναι οι εξής:

1. Ανανέωση των πωλήσεων desktop συστημάτων: Αποτελούν μια πρώτης τάξη πρόταση για τους καταναλωτές που θέλουν να ανανεώσουν τον υπολογιστή τους.

2. Form factors για κάθετες αγορές: Τόσο λόγω των επιλογών που δίνουν οι κατασκευαστές όσο και λόγω των επιλογών White box, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας συγκεκριμένων λύσεων που θα απευθύνονται σε κάθετες αγορές, όπως γραφεία γιατρών, αίθουσες διδασκαλίας, συστήματα digital signage και πολλά άλλα.

3. Υψηλότερα περιθώρια κερδοφορίας: Και σε αυτό τον τομέα τα All-in One τα καταφέρνουν καλύτερα από άλλες κατηγορίες. Ειδικότερα, κάτι τέτοιο είναι πραγματικότητα στην περίπτωση του white box, αφού η τιμολόγηση είναι καθαρά “προσωπική” υπόθεση.

4. Upsell: Δυνατότητα δημιουργίας επιπλέον εσόδων από την πώληση, με τη βοήθεια περιφερειακών και συμβολαίων συντήρησης.

5. Δημιουργία brand και customer loyalty: Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών NPD Group, το 40% των αγοραστών All-in One συστημάτων, όταν ανανεώσουν το σύστημά τους, θα είναι από τον ίδιο κατασκευαστή. Η ευκαιρία εδώ είναι προφανής.

 

Άρθρο του Γιώργου Ρυμική
All-in-One PC: Η επανεφεύρεση του desktop PC

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα συστήματα All-in-One (ΑΙΟ) είναι πλέον γνωστά από όλους. Τα All-in-One PCs παρέχουν σημαντικά οφέλη σε καταναλωτές και επιχειρήσεις, καθώς αποτελούν κομψά και συμπαγή συστήματα με υψηλές επιδόσεις και αποκρισιμότητα. Μια εμπειρία χρήσης χωρίς το πλήθος των καλωδίων-σπαγκέτι, δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να τοποθετήσει το All-in-One εκεί που πιθανότατα δε θα μπορούσε ένα παραδοσιακό desktop σύστημα, ενώ η οθόνη αποτελεί μέρος του All-in-One.

Οι υψηλές επιδόσεις των All-in-One PCs είναι δεδομένες με την υποστήριξη των νεώτερων γενιών γενιών Intel® Core™ επεξεργαστών. Ιδιαίτερα με την έλευση στην αγορά των επεξεργαστών Intel® Core™ 4ης γενιάς, τα All-in-One συστήματα απέκτησαν εντυπωσιακά γραφικά, χωρίς την ανάγκη προσθήκης μιας επιπρόσθετης κάρτας γραφικών. Επίσης με την προσθήκη των καρτών ασύρματης δικτύωσης Intel® Centrino™, οι χρήστες μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση στο οικιακό ή εταιρικό δίκτυο. Με τόσα διαφορετικά designs, μπορεί κανείς να διάλεξει All-in-Ones τα οποία με την βοήθεια των νέων επεξεργαστών της Intel, είναι αρκετά λεπτά ώστε να χωρέσουν σε ένα μικρό γραφείο ή ακόμα και να “κρεμαστούν” από έναν τοίχο. Από την άλλη πλευρά τα πιο πολλά τέτοια συστήματα είναι αρκετά ισχυρά και με μεγάλη οθόνη, ώστε μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως  HD TV και media center στο σαλόνι ή ως κέντρο της οικιακής ή εταιρικής δικτύωσης μια μικρομεσαίας επιχείρησης, διασυνδεόμενο ασύρματα με άλλες συσκευές.

Η αγορά των All-in-One PCs αποτελεί το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κομμάτι της desktop αγοράς, ενώ προβλέπεται να μεγαλώσει εκθετικά τα επόμενα λίγα χρόνια, με 25% μερίδιο έως το 2015.  Τα  Windows 8 προσφέρουν στα All-in-One PCs τη δυνατότητα αφής, με αποτέλεσμα την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του νέου λειτουργικού. Ήδη βλέπουμε στην αγορά μια πληθώρα λύσεων με δυνατότητα αφής. Στο κοντινό μέλλον θα δούμε, επίσης, λύσεις μαζικά διαθέσιμες γύρω από την αναγνώριση φωνής και προσώπου.

Μια άλλη σημαντική τάση στα συστήματα All-in-One είναι η αυξανόμενη διείσδυση των μεγαλύτερων οθονών. Από τα πρώτα συστήματα με οθόνες 17-19 ίντσες, σήμερα όλο και περισσότεροι χρήστες προτιμούν συστήματα με οθόνες 21-24 ίντσες, ενώ έχουν ήδη παρουσιαστεί στην αγορά και συστήματα με οθόνες 27 ίντσες. Παράλληλα, μια νέα σειρά από All-in-One συστήματα αποκτούν τη δυνατότητα κλίσης/περιστροφής του συστήματος, και έτσι η οθόνη μπορεί να έρθει μέχρι και στην οριζόντια θέση, ενώ άλλοι κατασκευαστές δίνουν τη δυνατότητα “απόσχισης” της οθόνης από τη βάση της. Σε αυτή την περίπτωση , το All-in-One σύστημα είναι ακόμη πιο λεπτό και ελαφρύ, ενώ παράλληλα διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία η οποία σε συνδυασμό με τους ενεργειακά αποδοτικούς επεξεργαστές της Intel, παρέχει ενεργειακή αυτονομία, μετασχηματίζοντας κατά κάποιο τρόπο το σύστημα σε μια γιγαντιαία ταμπλέτα.

Τα All-in-One PCs αναπτύσσονται με γνώμονα την βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη, ανταποκρινόμενα με όλο και μεγαλύτερη επιτυχία στις αυξανόμενες απαιτήσεις για επιδόσεις, κομψότητα, αποκρισιμότητα, ευκολία χρήσης και ασφάλεια. Έν κατακλείδι, τα All-in-One PCs είναι μία καινούργια κατηγορία συσκευών που προσφέρουν τη δυνατότητα λειτουργικότητας, διαφοροποίησης και ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών που έχουν οι πελάτες.

 

Άρθρο εκ μέρους της Info Quest Technologies
Σημαντική ευκαιρία κερδοφορίας για το κανάλι

Τα Quest All In One και Quest All In One Touch αποτελούν τις προτάσεις της Info Quest Technologies σχετικά με τους υπολογιστές όλα-σε-ένα, μία από τις νέες μορφές επιτραπέζιου υπολογιστή, που  μαζί με τα Mini PC, διεκδικούν δυναμικά μία θέση στο οικιακό, αλλά και επαγγελματικό γραφείο.

Ενσωματώνοντας κεντρική μονάδα και οθόνη σε ένα κέλυφος και διαθέτοντας ένα και μόνο καλώδιο για την τροφοδοσία τους, τα Quest All In One και Quest All In One Touch επιτρέπουν στους χρήστες να αναβαθμίσουν αισθητικά το χώρο εργασίας τους στο γραφείο ή στο σπίτι, εξοικονομώντας παράλληλα χώρο χωρίς να χρειαστεί να κάνουν συμβιβασμούς σε θέματα ισχύος, απόδοσης ή συνδεσιμότητας.

Η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, αλλά και το χαμηλό επίπεδο θορύβου συγκριτικά με τα παραδοσιακά επιτραπέζια μοντέλα, αποτελούν δύο ακόμα χαρακτηριστικά, που πλέον ενδιαφέρουν πολύ, αρκετά μεγάλο αριθμό πελατών.

Ειδικά, η σειρά Quest All In One Touch με οθόνη αφής, αποτελείται από μοντέλα που αξιοποιούν πλήρως όλα τα πλεονεκτήματα των Windows 8 και Windows 8.1, μετατρέποντας την καθημερινή εργασία με υπολογιστή σε μία εντελώς νέα και εμπειρία, κάνοντας τους υπολογιστές της σειράς ιδανικούς για ειδικές εφαρμογές όπως kiosks, πάγκους καταστημάτων, εκθεσιακούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται υψηλή παραγωγικότητα αλλά και ο μέγιστος βαθμός αλληλεπίδρασης με τον πελάτη.

Με οθόνες αφής ή χωρίς, από διαστάσεις που ξεκινούν από τις 19” και φθάνουν έως και τις 24”, εξοπλισμένα με επεξεργαστές 3ης γενιάς Intel Core και από τιμές λιανικής που ξεκινούν από τα 599€ για τα Quest All In One και 699€ για τα Quest All In One Touch, τα νέα Quest μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη. Επιπρόσθετα, ο πελάτης απολαμβάνει όλα τα ειδικά πλεονεκτήματα των επιτραπέζιων υπολογιστών Quest, όπως 2 χρόνια εγγύηση (1ος χρόνος εργασία και ανταλλακτικά, 2ος χρόνος μόνο ανταλλακτικά), πλήρη τεκμηρίωση στα ελληνικά καθώς και μια ομάδα έξυπνων προεγκατεστημένων εφαρμογών όπως το αυτοματοποιημένο Recovery το οποίο επιτρέπει την επιστροφή του υπολογιστή στην εργοστασιακή κατάσταση, σε μερικά μόλις λεπτά.

Για το συνεργάτη, τα Quest All In One και Quest All In One Touch είναι μια συμφέρουσα πρόταση, η οποία εξασφαλίζει υψηλή κερδοφορία, και πολλές φορές αποτελούν τη μοναδική επιλογή για πελάτες οι οποίοι απαιτούν όλα τα πλεονεκτήματα της μορφής όλα-σε-ένα, ενώ ταυτόχρονα θέλουν να διατηρήσουν το κόστος σε χαμηλά επίπεδα.
 

Σχετικά άρθρα

Νέα στελέχη στην Professional Services

Channel-Manager

Οι νέοι projectors της Epson στην ISE

Giorgos Athanassiadis

Brother: Ένα νέο όπλο στη «φαρέτρα» της Intersys

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα