Ικανοποιητικα αποτελεσματα τριμηνου για την Oracle

Τα αποτελέσματα για το β’ οικονομικό τρίμηνο που έληξε στις 30 Νοεμβρίου ανακοίνωσε η Oracle, σύμφωνα με τα οποία τα συνολικά έσοδά της ανήλθαν στα $9,3 δις, αυξημένα κατά 2%, και τα καθαρά κέρδη άγγιξαν τα $2,6 δις, μειωμένα κατά 1% σε ετήσια βάση.

Τα έσοδα από νέες άδειες λογισμικού και από cloud υπηρεσίες παρέμειναν σταθερά στα $2,4δις, την ίδια στιγμή που τα έσοδα από ανανεώσεις και υπηρεσίες συντήρησης για ήδη υιοθετημένες λύσεις software της Oracle αυξήθηκαν κατά 6% στα $4,5 δις. Αντίστοιχα, οι πωλήσεις προϊόντων hardware ανήλθαν στα $714 εκατομμύρια, μειωμένες κατά 3%, και τα έσοδα από την υποστήριξη συστημάτων hardware έφτασαν τα $1,3 δις.

Η εταιρεία που βασίζεται στην πώληση εξειδικευμένων λύσεων, όπως τα συστήματα Exadata, τα οποία συνοδεύονται από πολύ προσοδοφόρες άδειες λογισμικού, αναμένει αύξηση των εσόδων της στο κομμάτι του hardware, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο CEO της Oracle, Larry Ellison. Στην πραγματικότητα, η αύξηση αυτή θα είναι εμφανής στο επόμενο τρίμηνο, όπως δήλωσε ο συμπρόεδρος της Oracle, Mark Hurd, καθώς οι λύσεις Exadata, Exalogic σημειώνουν διψήφια αύξηση εσόδων.

Στο κομμάτι των SaaS η Oracle είδε μια αύξηση του booking κατά 35% στο τρίμηνο, με αιχμή του δόρατος να αναδεικνύονται τα Fusion HCM (human capital management) και Fusion Salesforce Automation.

Οι αναλυτές αξιολογούν, επίσης, το πόσο γρήγορα οι πελάτες της Oracle θα περάσουν στη νέα database 12c της Oracle, καθώς η ευρεία παρουσία της εταιρείας στα επιχειρηματικά ΙΤ, εκτός του ότι δημιουργεί σταθερά έσοδα, επιπλέον κρατά τους πελάτες σε μια διαρκή συνεργασία με την Oracle, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς οικοδομούν custom εφαρμογές γύρω από τις hardware λύσεις της εταιρείας.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.