Το Google Street View πατησε…ροδα στην Ελλαδα

Τα εγκαίνια του Street View στην Ελλάδα πραγματοποίησε σήμερα, 5 Ιουνίου, η Google, σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό νέες επαγγελματικές ευκαιρίες καθώς η εφαρμογή μπορεί να ενσωματώνεται σε ιστοσελίδες επιχειρήσεων και να προβάλλει τουριστικά αξιοθέατα. Αλλά και οι απλοί χρήστες θα μπορούν να κάνουν καλύτερο προγραμματισμό καθημερινών δραστηριοτήτων τους ενώ οι χρήστες του διαδικτύου ανά τον κόσμο μπορούν πλέον μέσω των χαρτών Google να απολαμβάνουν ακριβείς εικονικές περιηγήσεις από την Ελλάδα, με εικόνες από κάμερες 360°.

Σύμφωνα με την Google, oι επιχειρήσεις μπορούν επιπλέον να επωφεληθούν από την τεχνολογία Street View με το να ενσωματώνουν τους χάρτες της Google στην ιστοσελίδα τους εντελώς δωρεάν. Με τον τρόπο αυτό, θα προωθούνται αποτελεσματικά αλυσίδες ξενοδοχείων, τουριστικοί προορισμοί, σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ τοπικές βιβλιοθήκες ή εστιατόρια θα γίνονται ευρύτερα γνωστά. Οι διοργανωτές εκδηλώσεων θα έχουν τη δυνατότητα να αξιολογούν τοποθεσίες, εστιατόρια, ξενοδοχεία και μουσεία. Επίσης, οι μεσίτες γλιτώνουν σημαντικό χρόνο, όχι μόνο με το να εξερευνούν εύκολα τα ακίνητα που τους ενδιαφέρουν, αλλά και να αξιολογούν προκαταβολικά τους περιβάλλοντες χώρους, κάτι που θα καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματική την επιλογή ακινήτου.

Ο εικονικός περίπατος στην Ελλάδα αποκαλύπτει όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, μνημεία με πολιτιστική και ιστορική σημασία, τοπία σπουδαίας φυσικής ομορφιάς, καθώς και σειρά δημοφιλών τουριστικών προορισμών και είναι σαφές ότι αποτελεί ένα εργαλείο για την τουριστική προώθηση της χώρας μας.

Η Ελλάδα γίνεται η 56η χώρα που εισέρχεται στο Street View, καθώς η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη σε 55 χώρες παγκοσμίως. 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.