Επιθεση φιλιας απο την Microsoft στις SMBs

Mε χθεσινή ανακοίνωσή της η Microsoft γνωστοποίησε ότι θα προσφέρει μια σειρά από προγράμματα του Office 365 τα οποία προορίζονται για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές από τις ήδη υφιστάμενες. Συγκεκριμένα, τα νέα προγράμματα είναι τα Business Essentials, Business και Business Premium και ουσιαστικά αντικαθιστούν τα Office 365 Small Business, Small Business Premium and Midsize Business.

Τα νέα προγράμματα θα είναι εμπορικά διαθέσιμα από τον ερχόμενο Οκτώβριο και σύμφωνα με αναλυτές πρόκειται για μια ξεκάθαρη προσπάθεια της Microsoft να καταστεί πιο ανταγωνιστική σε σύγκριση με άλλες εταιρείες που προσφέρουν ανάλογα προϊόντα, όπως το Google Apps for Business.

Για παράδειγμα, το Office 365 Business Premium – που θα αντικαταστήσει πρακτικά τόσο το Small Business Premium όσο και το and Midsize Business – θα προσφέρεται στην τιμή των $12,5 δολαρίων ανά χρήστη ανά μήνα, μία εξοικονόμηση 17% για τις εταιρείες που τώρα στηρίζονται στο Office 365 Midsize Business.

Το νέο σχέδιο θα περιλαμβάνει την πλήρη σουίτα Office για εγκατάσταση σε τοπικό επίπεδο σε πέντε υπολογιστές Windows ή Mac – καθώς και σε smartphones και tablets – και θα περιλαμβάνει τα cloud-hosted Exchange Online, Lync Online και SharePoint Online. Επιπλέον έχουν προστεθεί και μια σειρά νέων χαρακτηριστικών που θα κάνουν το offering πιο δελεαστικό, όπως το Yammer Εnterprise.