Επενδυση υψους $4 δις απο την Cisco (στον Καναδα)

Μια σημαντική επένδυση ύψους $4 δις στην επαρχία του Οντάριο, στον Καναδά, η οποία θα ξεδιπλωθεί σε βάθος δεκαετίας, ανακοίνωσε η Cisco. H επένδυση αυτή θα δημιουργήσει 1.700 νέες θέσεις εργασίας, ανεβάζοντας τον αριθμό των εργαζομένων της Cisco στον Καναδά στους 5.000, συνολικά.

Η ανακοίνωση της επένδυσης αυτής έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την καναδική κυβέρνηση, σε μια εποχή που το άλλοτε φωτεινό αστέρι της εγχώριας τεχνολογικής βιομηχανίας, η Blackberry, δείχνει να αχνοσβήνει. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι, όμως, και ο ενθουσιασμός της Cisco για τον Καναδά και τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει, όπως εκφράστηκε δια στόματος του CEO της εταιρείας, John Chambers.

Όπως, λοιπόν, δήλωσε ο Chambers η απόφαση για την επένδυση αυτή ήταν πολύ εύκολη, καθώς οι πολιτικές που έχει υιοθετήσει ο Καναδάς έχουν καταστήσει τη χώρα  το “καλύτερο μέρος στον κόσμο για επιχειρηματικές επενδύσεις”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Ειδική μνεία έκανε στο φορολογικό σύστημα του Καναδά, σύμφωνα με το οποίο τα εταιρικά κέρδη φορολογούνται με μόλις 15%, σε αντίθεση με το 35% που ισχύει στις ΗΠΑ, πολιτική που ο Chambers έχει επικρίνει πολλές φορές.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.