Στην αβυσσο οι πωλησεις PC

Ακόμα πιο δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την ήδη ασθμαίνουσα αγορά PC καθώς η IDC αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για τη χρονιά που διανύουμε, αυτή τη φορά προς το χειρότερο. Σύμφωνα, λοιπόν, με την τελευταία εκτίμηση της IDC, οι πωλήσεις PC θα συρρικνωθούν με διψήφιο ποσοστό, 10,1%, το 2013 αντί για 9,7% που είχε προβλέψει αρχικά η εταιρεία. Αν τελικά το ποσοστό αυτό επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για την μεγαλύτερη συρρίκνωση στην εν λόγω αγορά από τότε που υπάρχουν στατιστικά στοιχεία!

Η περαιτέρω μείωση των πωλήσεων οφείλεται στο κακό β’ εξάμηνο του 2013, στη διάρκεια του οποίου οι πωλήσεις PC δεν αναθερμάνθηκαν, όπως αρχικά είχε προβλέψει η IDC. Κύρια αιτία αποτελεί η τάση που εμφανίζουν οι καταναλωτές να κρατούν περισσότερα χρόνια τους υπολογιστές τους απ’ ότι παλαιότερα ενώ ταυτόχρονα διοχετεύουν τα χρήματά τους στην αγορά κάποιου tablet .

Τα πράγματα πάντως δεν θα είναι καλά ούτε το 2014 για τα PCs, καθώς η IDC προβλέπει περαιτέρω πτώση στις πωλήσεις, με σαφώς μικρότερο ρυθμό βέβαια, της τάξης του 3,8%. Τελικά η αγορά θα σταθεροποιηθεί το 2015, με πωλήσεις λίγο πάνω από τα 300 εκατομμύρια τεμάχια, ελάχιστα, δηλαδή, περισσότερα από τις πωλήσεις του 2008. Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι σύμφωνα με την IDC το γεγονός ότι η καθοδική αυτή τάση κυριαρχεί πλέον και στις αναπτυσσόμενες αγορές, οι οποίες αποτελούσαν τον αιμοδότη της αγοράς PC.


Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.