4.5 C
Athens
18/01/2021
Biztech

Cisco-Intel: Πολύπλευρες οι επιπτώσεις του cloud στα τμήματα ΙΤ

Σε λίγα μόλις χρόνια, το cloud έχει επηρεάσει σημαντικά στον τρόπο με τον οποίον οι εταιρείες αποκτούν πρόσβαση σε πόρους και υπηρεσίες και τις χρησιμοποιούν. Ωστόσο, βρισκόμαστε μόλις στην αρχή αυτής της σημαντικής αλλαγής και προκειμένου να αξιολογήσουν την τρέχουσα και τη μελλοντική κατάσταση αυτού του τεχνολογικού και επιχειρηματικού μοντέλου, η Cisco και η Intel δημοσίευσαν μια πλήρη μελέτη που διενεργήθηκε σε περισσότερους από 4.000 υπεύθυνους ΙΤ. Τα κύρια ευρήματα είναι:

Τα πλεονεκτήματα του cloud ξεπερνούν τα μειονεκτήματά του. Παρά τα εμπόδια, κυρίως όσον αφορά την ασφάλεια και την προστιθέμενη πολυπλοκότητα, οκτώ στους δέκα υπεύθυνους ΙΤ που ρωτήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο πιστεύει ότι το cloud έχει θετικές επιπτώσεις στις εταιρείες τους, στα διάφορα στάδια του κύκλου ζωής της χρήσης IT υπηρεσιών (σχεδιασμός, προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και διαχείριση).

Οι επενδύσεις στο cloud αυξάνονται. Είτε πρόκειται για δημόσια, ιδιωτικά ή υβριδικά μοντέλα, οι επενδύσεις σχετικά με το cloud αντιπροσωπεύουν ήδη ένα σημαντικό κομμάτι (23%) του συνολικού προϋπολογισμού ΙΤ των ερωτηθέντων. Μέσα σε τρία χρόνια, το ποσοστό αυτό αναμένεται να ανέλθει στο 27% (στην Ευρώπη τα ποσοστά αυτά είναι 19% και 24%, αντίστοιχα). Το ιδιωτικό cloud είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος ανάπτυξης cloud και αντιπροσωπεύει το 45%.

Δυνατότητα μετατροπής και μείωσης κόστους. Το όραμα του cloud διαφέρει ανάμεσα στις αναδυόμενες και ανεπτυγμένες οικονομίες. Στις αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Βραζιλία, η Κίνα, η Ινδία και το Μεξικό, το cloud θεωρείται καταλύτης στην στρατηγική ΙΤ που οδηγεί σε αύξηση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων, ενώ οι ερωτηθέντες από ανεπτυγμένες οικονομίες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία δηλώνουν ότι για αυτούς το cloud αποτελεί κατά κύριο λόγο λύση για πιθανή μείωση του κόστους.

Η ικανοποίηση από τις υπηρεσίες των παρόχων cloud είναι υψηλή. Το 86% των ερωτηθέντων που βασίζονται σε παρόχους cloud είναι ικανοποιημένοι με την υπηρεσία, αλλά έχουν και υψηλές προσδοκίες: οι αυξημένες δυνατότητες ασφάλειας, η δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων λύσεων και οι εγγυήσεις για την ποιότητα των υπηρεσιών, αναφέρονται ως οι πιο κρίσιμοι παράγοντες επιτυχίας για τους παρόχους υπηρεσιών cloud.

Εμπόδια στο cloud. Κύριος ανασταλτικός παράγοντας για την υιοθέτηση του cloud εξακολουθεί να είναι ο προβληματισμός για την ασφάλεια, ακολουθούμενος από την πολυπλοκότητα της διαχείρισης και την έλλειψη ενοποίησης και διαλειτουργικότητας μεταξύ των εσωτερικών συστημάτων και των συστημάτων των παρόχων.

Απαραίτητη συνεργασία μεταξύ του τμήματος ΙΤ και των άλλων τμημάτων. Τα τμήματα IT πρέπει να υιοθετήσουν μια προσέγγιση προσαρμοσμένη στις μοναδικές ανάγκες της εταιρείας τους, ενώ είναι απαραίτητη η συνεργασία με τα διάφορα άλλα τμήματα, όπως Οικονομικών, Πωλήσεων, Ανθρωπίνων Πόρων κ.λπ. Συνολικά, το 44% της χρηματοδότησης ΙΤ προέρχεται ήδη από άλλα τμήματα, ενώ το 76% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το τμήμα ΙΤ θα λειτουργεί ολοένα περισσότερο ως συντονιστής των υπηρεσιών cloud για τα διάφορα τμήματα σε εσωτερικά και εξωτερικά cloud, ενώ παράλληλα θα παρέχει ασφάλεια και τεχνική υποστήριξη.

Ολόκληρη η μελάτη είναι διαθέσιμη εδώ.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

Διεθνής πιστοποίηση «Customers’ Friend» για τα Public

Οι 3LCD projectors της Epson αγγίζουν τα 20 εκ. τεμάχια

Συγχαρητήρια! Η επιχείρησή σας είναι πια στο club των μεγάλων παικτών

Channel-Manager

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα