20.6 C
Athens
19/04/2021
Biztech

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων, κλειδί για την επιτυχία τους

Social media, cloud, big data και analytics ήδη αλλάζουν ριζικά τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Και αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού η επέλαση της ψηφιακής τεχνολογίας θα ενταθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια. Οι εταιρείες που αγνοούν αυτή την πραγματικότητα θα απωλέσουν ανταγωνιστικότητα και τελικά θα κινδυνεύσουν με απαξίωση, χάνοντας τη θέση τους από οποιαδήποτε αγορά και αν δραστηριοποιούνται. Αντιθέτως, οι επιχειρήσεις που θα μπορέσουν να ενσωματώσουν τις αλλαγές που φέρνει η ψηφιακή εποχή θα μπορέσουν όχι μόνο να απλοποιήσουν τις επιχειρηματικές διαδικασίες τους, αλλά και να κεφαλαιοποιήσουν τις αλλαγές αυτές με αύξηση του τζίρου και των κερδών τους.

 

1. Σε επαφή με τους πελάτες

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιτρέπει πρώτα απ’ όλα μια πιο ολοκληρωμένη επαφή με τους πελάτες. Και αυτό τα γιατί τα σύγχρονα εργαλεία σας δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσετε σε βάθος τα προβλήματα των πελατών σας, σε ελάχιστο χρόνο. Την ίδια στιγμή μπορείτε να καταστρώσετε την πλέον ακριβή στρατηγική ώστε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις τους, ταχύτερα από ποτέ.

 

2. Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

Γιάννης Βελέντζας
Γιάννης Βελέντζας, Business Development Manager @ACTIVE Computer Systems S.A.

Όποιος σκέπτεται και πράττει ψηφιακά δεν εφησυχάζει ποτέ. Και όποιος δεν εφησυχάζει, βρίσκει τρόπους να ανανεώνει την ανταγωνιστικότητά του. Από τη στιγμή που θα επιβιβαστείτε στο τρένο του ψηφιακού μετασχηματισμού δεν υπάρχει επιστροφή. Είστε και θα παραμείνετε καινοτόμοι. Η κουλτούρα αυτή σταδιακά θα εμποτίσει όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας και τελικά θα γίνει κτήμα τους.

 

3. Ζήτημα ευελιξίας

Η διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού θα σας καταστήσει αναπόφευκτα πιο ευέλικτους. Η ευελιξία με τη σειρά της είναι θεμελιώδες χαρακτηριστικό όσων μπορούν να εντοπίσουν και να εκμεταλλευτούν τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών ή για την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών κατά περίπτωση, μια επιχείρηση που έχει υιοθετήσει ψηφιακές  τεχνολογίες αιχμής μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα σε ό,τι και αν της ζητηθεί.

 

4. Μεγαλύτερη αποδοτικότητα

Με τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία και την υιοθέτηση σύγχρονης τεχνολογίας στις επιχειρηματικές σας διαδικασίες, τα τμήματα της εταιρείας μπορούν να συνεργάζονται καλύτερα μεταξύ τους καθιστώντας την λήψη αποφάσεων αλλά και την υλοποίηση τους ευκολότερη. Με τη δυνατότητα για διαμοιρασμό και επεξεργασία κρίσιμων δεδομένων μεταξύ διαφορετικών τμημάτων, η αποδοτικότητα αυξάνεται ενώ και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες αναβαθμίζεται σημαντικά. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν λύνονται άμεσα, με τρόπο που συναντά ή ακόμα και ξεπερνά τις απαιτήσεις των πελατών.

 

5. Διαρκής βελτίωση

Η απαίτηση για νέα ψηφιακά εργαλεία και η ενσωμάτωσή τους στις υφιστάμενες εταιρικές δομές, οδηγεί παράλληλα και στην ανανέωση του εργατικού δυναμικού – μεταφορικά ή κυριολεκτικά. Μεταφορικά, όταν οι εργαζόμενοι εκπαιδευτούν και υιοθετήσουν τις νέες τεχνολογίες. Κυριολεκτικά, όταν οδηγήσει στην πρόσληψη νέων εργαζόμενων με υψηλή εξειδίκευση. Και στις δύο περιπτώσεις ο ψηφιακός μετασχηματισμός φέρνει μαζί του έναν αέρα ανανέωσης στην εταιρική κουλτούρα. Και η ανανέωση είναι το Α και το Ω για κάθε εταιρεία που θέλει να παραμένει «ζωντανή», αποπνέοντας δυναμισμό στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

 

Μπορεί, λοιπόν, ο ψηφιακός μετασχηματισμός μιας επιχείρησης να ξεβολεύει και να βγάζει από το comfort zone, είναι, όμως, το πιο σίγουρο χαρτί στην προσπάθεια για την μελλοντική ανάπτυξη και επιτυχία.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα