13.1 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Το έξυπνο hybrid IT, ευκαιρία για τους συνεργάτες

Στις 23 Ιανουαρίου 2019 το Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φιλοξένησε την ετήσια εκδήλωση της HPE Ελλάδας και Κύπρου για τους συνεργάτες της, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογικές τάσεις στο σύγχρονο επιχειρείν. Τα στελέχη της HPE παρουσίασαν την ανανεωμένη «εργαλειοθήκη» της εταιρείας που θα τους επιτρέψει να προσφέρουν στους πελάτες τους νέες υπηρεσίες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να καινοτομήσουν στο δρόμο τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

 


 

Την έναρξη του HPE Hellas Annual Partner Event έκανε ο managing director της HPE Ελλάδας και Κύπρου Μιχάλης Κασιμιώτης παρουσιάζοντας τη στρατηγική της εταιρείας, η οποία όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ευθυγραμμίζεται με τις τεχνολογικές και επιχειρησιακές ανάγκες των οργανισμών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η HPE απαντά σε όλες τις σύγχρονες προκλήσεις με ένα εκτεταμένο portfolio έξυπνων και απλών στην υλοποίηση λύσεων.

Η επιχείρηση του μέλλοντος, όπως ανέφερε ο κ. Κασιμιώτης θα είναι edge-centric, cloud-enabled και data-driven, τρεις παράμετροι που οι συνεργάτες θα κληθούν να εφαρμόσουν παίζοντας τον πιο βασικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

 

Μιχάλης Κασιμιώτης,
managing director HPE Ελλάδας και Κύπρου

Η HPE θεωρεί ότι το «κλειδί» για τις επιχειρήσεις προκειμένου να επιτύχουν στον σημερινό ψηφιακό κόσμο είναι να κάνουν τη νούμερο ένα προτεραιότητά τους στο πώς θα επιταχύνουν αυτό που ονομάζουμε «time to value». Για να γίνει αυτό πραγματικότητα, η στρατηγική της HPE επικεντρώνεται σε έξι βασικούς τομείς που θα της επιτρέψουν να κινηθεί ταχύτερα, να είναι πιο ευέλικτη και να εστιάσει καλύτερα στο οικοσύστημα των συνεργατών της. Η στρατηγική «Super6» για το 2019, όπως την ονομάζει η HPE περιλαμβάνει τα εξής: Τα πάντα σαν υπηρεσία, Intelligence Edge, σωστή μίξη του hybrid cloud, software-defined IT, all-flash storage και ΑΙ παντού.

Πολύ σημαντικό στοιχείο θα είναι το γεγονός ότι το intelligence θα είναι ενσωματωμένο στα πάντα, απελευθερώνοντας σημαντικούς πόρους και χρόνο από το IT των επιχειρήσεων.

 

Οι επιχειρήσεις απαιτούν ευέλικτη τεχνολογία που να μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα στο σημερινό υβριδικό τεχνολογικό τοπίο. Η HP προσφέρει ταχύτατη, ευέλικτη και προσαρμόσιμη τεχνολογία για να υποστηρίξει δεδομένα και apps είτε βρίσκονται σε ένα data center, σε ένα ή πολλαπλά ιδιωτικά, ή δημόσια cloud, σε αυτό που λέμε «άκρο» του δικτύου τους. Το άκρο αυτό, το σημείο, δηλαδή όπου «ζουν» συσκευές IoT, δεδομένα και εφαρμογές είναι εκεί που δημιουργούνται οι εμπειρίες. Εκτός από την παροχή αξιόπιστων και ασφαλών καναλιών επικοινωνίας, είναι κρίσιμης σημασίας τα analytics να είναι ενσωματωμένα μέσα στο οικοσύστημα προσφέροντας τα απαραίτητα insights που θα οδηγήσουν σε σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις.

 

Η σύγχρονη τάση στο ΙΤ, είναι το μοντέλο consumption based ή αλλιώς pay-as-you-go και για να διακριθεί μια επιχείρηση θα πρέπει να είναι «edge centric cloud enabled» και «data driven». Αυτό σημαίνει νέες ευκαιρίες. Η στρατηγική της HPE για τους συνεργάτες της είναι απλή: Να τους προσφέρει ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών που οδηγούν τη βιομηχανία, ενώ παράλληλα προσφέρουν ιδανικές λύσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πελάτες τους. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται η συνεχιζόμενη δέσμευση της HPE να αποτελεί μια εταιρεία που στηρίζεται 100% στους συνεργάτες της.

 

Από αριστερά προς τα δεξιά: Θεόδωρος Φέσσας, πρόεδρος ΣΕΒ, Αντιγόνη Ζήκου, marketing & communications manager HPE Ελλάδας, Κύπρου & Αφρικής, Μιχάλης Κασιμιώτης, managing director HPE Ελλάδας & Κύπρου

 

Το μέλλον των ελληνικών επιχειρήσεων περνά από την τεχνολογία

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας, στην ομιλία του, παρουσίασε τα πρόσφατα αποτελέσματα του παρατηρητηρίου ψηφιακής πολιτικής που έχει θεσπίσει ο ΣΕΒ.

Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα τοποθετείται στην τελευταία θέση στην Ευρώπη σε ότι αφορά τη συνεισφορά του κλάδου της πληροφορικής στην ελληνική οικονομία, όπως και σε υποδομές συνδεσιμότητας. Εντούτοις, εκτιμάται ότι η θέση αυτή βελτιώνεται σταθερά, διότι οι νέες επενδύσεις επιταχύνονται. Σε ότι αφορά την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών από τις Ελληνικές επιχειρήσεις, η χώρα μας βρίσκεται στην 26η θέση. Στην πλειοψηφία τους οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν CRM και ERP, αλλά έχουν περιορισμένη υιοθέτηση προηγμένων υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα το cloud. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα το ποσοστό στο cloud ανέρχεται στο 5,5% έναντι του 20,5% που είναι ο μέσος όρος της ΕΕ. Η χρήση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης στην Ελλάδα ανέρχεται σε μόλις 6,5% σε σχέση με τον μέσο όρο 31,5% της ΕΕ Παρόλα αυτά, στη χρήση φορητών συσκευών η Ελλάδα βρίσκεται στο 52% έναντι 74% της ΕΕ.

Το παρατηρητήριο ψηφιακής πολιτικής του ΣΕΒ διαπιστώνει ότι μία στις τρεις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν και τον κορμό του επιχειρείν στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιεί κανένα ψηφιακό εργαλείο. Επίσης μόνο 1 στις 3 έχει παρουσία στο Web. Τα ποσοστά είναι εντελώς αντίστροφα στις μεγάλες επιχειρήσεις με το 92% αυτών να αξιοποιούν ψηφιακές τεχνολογίες.

 

Καταλήγοντας ο κ. Φέσσας παρουσίασε κάποια στοιχεία από τη σχετική μελέτη του ΣΕΒ για την ψηφιακή οικονομία. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι εάν η Ελλάδα καταφέρει άμεσα και ουσιαστικά να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρει η ψηφιακή οικονομία, μπορεί μέχρι το 2020 να αυξήσει τον εθνικό πλούτο κατά 4% (περίπου 8 δις. ευρώ) και μέχρι το 2030 να μπει στην κατηγορία των ψηφιακά ώριμων χωρών.

 

H HP δημιουργεί τις εξελίξεις με τους συνεργάτες της

Η τεχνολογία, ήταν, είναι και θα είναι ο μοχλός που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Φυσικά δεν φτάνει μόνο η τεχνολογία. Χρειάζονται οι συνεργάτες οι οποίοι θα προσαρμόσουν την τεχνολογία στις ανάγκες των επιχειρήσεων, θα απελευθερώσουν δυνάμεις και θα τις βοηθήσουν να εστιάσουν σε πρωτοβουλίες παραγωγής εισοδήματος, θα τις βοηθήσουν να επιταχύνουν την οικονομία, την εξωστρέφεια

 

 

Ο Ανδρέας Γερακανάκης, channel & alliances manager HPE συζήτησε με τους Κατερίνα Νάσου, business unit manager HP services, Νίκο Αθανασιά, business unit manager hybrid IT και Κώστα Λιβανός, business unit manager Aruba Networking το πώς εφαρμόζεται η τεχνολογία της HPE στην ελληνική πραγματικότητα.

Η κ. Νάσου τόνισε ότι σε έναν hybrid κόσμο, όπου οι εμπειρία του χρήστη είναι πολύ σημαντική, οι υπηρεσίες είναι απαραίτητες να κάνουν το ψηφιακό άλμα που ψάχνουν. Για την HPE οι υπηρεσίες αποτελούν έναν πολύ σημαντικό πυλώνα της στρατηγικής της. Είναι όμως σημαντικές και για το κανάλι των συνεργατών της.

 

Ο κ. Αθανασιάς, τόνισε την ευκαιρία που προσφέρει το digital transformation προς τους συνεργάτες, οι οποίοι θα πρέπει να εκλάβουν την χαμηλή θέση της Ελλάδας στους δείκτες που ανέφερε ο κ. Φέσσας ως μια μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης. Η HPE εστιάζει όλες τις προσπάθειές της στο hybrid cloud, το οποίο μπορεί να προσφέρει άμεσα και χωρίς κανέναν περιορισμό την επεξεργαστική ισχύ που χρειάζεται ένας πελάτης κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι πλέον όλοι οι ProLiant srvers και storage λύσεις της HPE υποστηρίζουν την πλατφόρμα Infosight. Πρόκειται για μια λύση που βάζει το ΑΙ μέσα στο data center, δρώντας προληπτικά και επιλύοντας τα ζητήματα πριν καν προκαλέσουν πρόβλημα στην υποδομή του δικτύου.

 

Ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στην ασφάλεια των δεδομένων που πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων κάθε επιχείρησης. Η HPE έρχεται να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση με το Aruba Clear Pass. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση πιστοποίησης, ελέγχου και προστασίας του εταιρικού δικτύου, επιτρέποντας στον ΙΤ manager να εφαρμόζει πολιτικές και δικαιώματα πρόσβασης αναγνωρίζοντας άμεσα οποιαδήποτε συσκευή συνδέεται στο δίκτυο. Επίσης, το Aruba Introspect ανιχνεύει περίεργη συμπεριφορά προσφέροντας ολοκληρωμένη ασφάλεια, οχυρώνοντας την επιχείρηση από οποιονδήποτε κίνδυνο, εσωτερικό ή εξωτερικό.

 

Βραβεύσεις συνεργατών

 

Σχετικά άρθρα

Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τις online υπηρεσίες του Δημοσίου

dmallas

Τεράστια συμφωνία μεταξύ ΙΒΜ και Allianz

Kitriniaris

MPS που… πετάει στα σύννεφα από την Active για την Aegean

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα