15.6 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Τα smartphones συνεχίζουν να πουλάνε καλά

Μπορεί οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές smartphones να αναζητούν τρόπο να αυξήσουν το περιθώριο κέρδους από τις συσκευές τους, όμως γενικότερα στην αγορά των smartphones αυτή την περίοδο ισχύει το ρητό «η φτήνια τρώει τον παρά». Αυτό προκύπτει από την έκθεση της Gartner για το γ’ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την οποία η παγκόσμια αγορά smartphones ενισχύθηκε κατά 15,5% σε ετήσια βάση, με πρωταγωνιστές τις φθηνές συσκευές στις αναπτυσσόμενες χώρες.

 

Το γ’ τρίμηνο του 2015 πωλήθηκαν συνολικά 353 εκατομμύρια smartphones με την Κίνα και άλλες αναπτυσσόμενες αγορές να έχουν τη μερίδα του λέοντος. Οι αναλυτές της Gartner υποστηρίζουν ότι η προσφορά πολλών και φθηνών συσκευών σε αυτές τις χώρες λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης για ολόκληρη την αγορά. Έτσι, οι αναπτυσσόμενες χώρες γνώρισαν ανάπτυξη της τάξης του 18,4% ενώ οι ώριμες αγορές είχαν ρυθμό ανάπτυξης που κινήθηκε στο 8,2%.

gartner

Σε επίπεδο κατασκευαστών οι περισσότεροι παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ή γνώρισαν σχετική μείωση των πωλήσεών τους. Μοναδική εξαίρεση η Huawei, οι πωλήσεις της οποίας κατέγραψαν άνοδο 68% και από 16 εκατομμύρια το 2014 έφτασαν τα 27 εκατομμύρια το γ’ τρίμηνο του 2015.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Η Next απέκτησε την πρώτη πρέσα Xerox Iridesse στην Ελλάδα

Στα € 3,7 τρις οι δαπάνες IT το 2018

Giorgos Athanassiadis

Οι εκτυπωτικές λύσεις της HP στην ειδική εκδήλωση “HP at your Services”

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα