14.4 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Στα € 3,7 τρις οι δαπάνες IT το 2018

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Gartner οι δαπάνες στον τομέα της πληροφορικής παγκοσμίως για το έτος που διανύουμε, αναμένεται να αγγίξουν τα 3,7 τρισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό αύξησης που έχει προβλέψει η Gartner από το 2007.

Επιπλέον, οι δαπάνες για φορητές έξυπνες συσκευές όπως τα smartphones και τα tablet αναμένεται να αυξηθούν φέτος κατά 6,6% σε σχέση με το 2017, φτάνοντας σε αξία € 706 δις.

Κατά κύριο λόγο, η αύξηση των δαπανών πληροφορικής σε μια εταιρεία θα οφείλεται στον ψηφιακό μετασχηματισμό, με τις υπηρεσίες και το επιχειρησιακό λογισμικό να καταλαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος. Ο χώρος του λογισμικού αναμένεται να σημειώσει αύξηση 11,1%, ενώ τα data centers κατά 3,7%.

 

Νέες B2B λύσεις

Με τις δαπάνες πληροφορικής να φτάνουν σε επίπεδο τρισεκατομμυρίων το 2018, οι εταιρείες θα χρειαστούν έναν καλύτερο, πιο αποτελεσματικό τρόπο αγοράς προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών. Το κανάλι θα πρέπει να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία και να δραστηριοποιηθεί. Θα απαιτηθούν νέοι, πιο έξυπνοι τρόποι προσέγγισης πελατών, αλλά και επιλογής/παράδοσης προϊόντων.

Ένα τέτοιο παράδειγμα που γεννήθηκε ακριβώς από αυτή την ανάγκη, είναι το Hopper. Πρόκειται για μια startup που προέκυψε από το εργαστήριο Hyperinnovation Living Lab της Cisco, έπειτα από 48 ώρες συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων με πελάτες και συνεργάτες από την εφοδιαστική αλυσίδα.

 

Το Hopper είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα B2B μέσω της οποίας οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν προϊόντα εύκολα, απλά και με ασφάλεια αξιοποιώντας τεχνολογία blockchain. Το Hopper απευθύνεται σε κατασκευαστές προσφέροντας στους πωλητές και τους συνεργάτες ένα νέο κανάλι για την παράδοση προϊόντων. Επιπλέον, θα έχει τη δυνατότητα να προτείνει λύσεις και υπηρεσίες συνεργατών, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη λύση προς τον πελάτη ενώ θα προσφέρει και insights σε πραγματικό χρόνο για της τάσεις της αγοράς και την κινητικότητα συγκεκριμένων προϊόντων και υπηρεσιών.

 

Για την ώρα το Hopper βρίσκεται ακόμα στη φάση της σχεδίασης, ενώ έχει παρουσιαστεί και το πρώτο demo. Η Cisco ελπίζει το project να αποδειχθεί βιώσιμο και να μετασχηματιστεί σε κανονική εταιρεία προσφέροντας μια νέα καινοτόμα Β2Β πλατφόρμα για όλους τους κατασκευαστές.

Σχετικά άρθρα

Το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί τελικά η MWC Barcelona 2021

Giorgos Athanassiadis

Xerox Hellas: 50 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Ελλάδα

Giorgos Athanassiadis

Toshiba: Στόχος τα υψηλότερα στρώματα της αγοράς

dmallas

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα