21.4 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Τα Gaming PCs, κυρίαρχος του παιχνιδιού!

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι πωλήσεις PCs βρίσκονται σε πτώση και αναλυτές όπως η IDC αποδίδουν το γεγονός αφενός στην παρουσία φορητών και οικονομικών συσκευών όπως τα smartphones και τα tablets και αφετέρου στο ότι οι καταναλωτές δεν αναβαθμίζουν τους υπολογιστές τους τόσο συχνά όσο στο παρελθόν. Εντούτοις, υπάρχει ένα κοινό που φαίνεται να αγνοεί τα δεδομένα αυτά και να μην πείθεται από τις εναλλακτικές τεχνολογίες: οι gamers. Αν και στην αγορά υπάρχει μια ποικιλία από λύσεις για gaming, όπως είναι τα κινητά και οι παιχνιδομηχανές, δεν δείχνουν να μπορούν να προσφέρουν το ίδιο επίπεδο εμπειρίας στον κάτοχό τους με εκείνο των high-end gaming PCs. Καθώς οι απαιτήσεις σε γραφικά συνεχίζουν να αυξάνονται, οι gamers δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να βρουν τα απαραίτητα κεφάλαια προκειμένου να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους. Χάρη σε αυτή την… άνεση, η niche αγορά του gaming hardware αποτελεί μια «νησίδα» ανάπτυξης στον κυρίως κορμό της αγοράς των PCs. Παρόλο που τα gaming PCs αποτελούν ένα μικρό μόνο τμήμα της συνολικής αγοράς, δεν μπορεί να αγνοηθεί η δυναμική τους, ιδίως από τους μεταπωλητές, καθώς προσφέρει δυνατότητες διαφοροποίησης αλλά και ευκαιρίες για υψηλά περιθώρια κέρδους.

 

Tο 2015 ήταν ένα σημαντικό έτος για τα gaming PCs, καθώς οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν με ρυθμούς μεγαλύτερους από 45% YoY. Συγκεκριμένα, η αγορά αυτή άγγιξε τα 25 δις δολάρια για το 2015, ενώ αναμένεται να αυξάνεται κατά 2 δις δολάρια το χρόνο, φτάνοντας τα 30 δις δολάρια ως το τέλος του 2018. Μια ακόμα βασική ένδειξη, όσον αφορά τη δυναμική, μπορεί να διαφανεί και στο χώρο των περιφερειακών, όπου παρουσιάζουν αύξηση στην αξία κατά 15% YoY, ενώ αντίστοιχα τα gaming ποντίκια έχουν παρουσιάσει 20% αύξηση στην αξία για την ίδια χρονική περίοδο. Το θετικό είναι πως τα gaming PCs θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και μέσα στο 2016, και αυτό σε ένα μεγάλο βαθμό οφείλεται σε κάποιες πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες τόσο από πλευράς hardware όσο και από πλευράς software. Μάλιστα, κάποιοι τίτλοι παιχνιδιών όπως τα Squad, Overwatch and Doom που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο έτος, θα βοηθήσουν περαιτέρω στην αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος από πλευράς χρηστών αλλά και εταιρειών hardware, ώστε οι νέες συσκευές τους να ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις χρηστών και παιχνιδιών.

 

Επιπλέον, η κυκλοφορία των Virtual Reality συσκευών όπως τα Oculus Rift και το HTC Vive είναι βέβαιο πως θα τραβήξει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον στην αγορά αυτή για τα έτη 2016 και 2017. Οι high-end κάρτες γραφικών πήγαν εξαιρετικά από πλευράς πωλήσεων εντός του 2015, το οποίο αποδεικνύει τη δυναμική της αγοράς “build your own” gaming PC.

 

Αυτού του τύπου οι συσκευές παρουσίασαν αύξηση κατά 50% από πλευράς ποσότητας και 70% από πλευράς αξίας σε όλο το 2015. Τα ποσοστά αυτά αποδεικνύουν ξεκάθαρα τη δυνατότητα και την επιθυμία του high-end gaming καταναλωτικού κοινού να αναβαθμίζει και να φτιάχνει τις δικές του hardware συσκευές. Έχει μάλιστα παρατηρηθεί συχνά πως οι minimum προδιαγραφές για τα πιο δημοφιλή παιχνίδια μπορούν -και έχουν- λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη για τα specs των gamimg PCs. Σίγουρα θα πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις από πλευράς specifications, γύρω από τις νέες συσκευές VR που θα έχουν ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο εντός του 2016. Σε κάθε περίπτωση, το 2016 θα είναι ένα έτος που το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού θα επικεντρωθεί στη highend αγορά του gaming.

 

Η άνοδος και η πτώση

 

Δεν αποτελεί πλέον είδηση το γεγονός πως οι πωλήσεις PCs βρίσκονται σε πτώση παγκόσμια, παρ’ όλο που κάποια σχετικά νέα form factors (convertibles κ.λπ.) δείχνουν σημεία αντίστασης και διασώζουν κάπως την κατάσταση. Τα στοιχεία λοιπόν αποδεικνύουν πως οι πωλήσεις PCs έχουν παρουσιάσει πτώση 10.6% κατά τη διάρκεια του 4ου τριμήνου του 2015, αν και τα gaming PCs αντιστάθηκαν στην τάση αυτή. Σε μια ολοένα και πιο πτωτική αγορά όπως αυτή των PCs, τα ακριβά gaming desktops και laptops συνεχίζουν να παρουσιάζουν αξιοσημείωτες πωλήσεις. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις των PCs κινήθηκαν στα 71.9 εκατομμύρια τεμάχια κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2015, μια πτώση κατά 10.6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της IDC. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και στην περίπτωση των high-end gaming PCs που αποτελούν ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα segments, παράλληλα με τα all-in-one PCs.

 

Ένας από τους λόγους για την εξέλιξη αυτή είναι πως οι gamers έχουν την τάση να αναβαθμίζουν το hardware τους πολύ πιο συχνά από τους άλλους χρήστες και δεν φαίνεται να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις σύγχρονες τάσεις τις βιομηχανίας που δείχνει μια συνολική πτώση των πωλήσεων στα PCs. Μάλιστα, οι gamers δεν είναι και τόσο ευαίσθητοι στο θέμα των τιμών, καθώς φαίνονται διατεθειμένοι να ξοδέψουν αρκετά χρήματα προκειμένου να αποκτήσουν την πιο πρόσφατη και συχνά καινοτομική τεχνολογία που είναι διαθέσιμη στην αγορά. Αν και σίγουρα αποτελούν ένα μικρό μόνο κομμάτι της συνολικής αγοράς των PCs, οι gamers αναβαθμίζουν τους υπολογιστές τους συχνότερα από τους άλλους κατόχους PCs. Πρόσφατα μάλιστα η Intel υπολόγισε πως οι gamers προχωρούν σε αντικατάσταση των συστημάτων ανά δύο έτη περίπου. Υπολόγισε εξάλλου πως οι πωλήσεις των εξειδικευμένων gaming PCs αυξάνονται κατά 26% κάθε χρόνο. Από την άλλη πλευρά, μια σημαντική παράμετρος είναι το γεγονός πως τα smartphones και τα tablets δεν έχουν αντικαταστήσει τα gaming PCs, όπως έχει συμβεί στην περίπτωση των mainstream PCs. Στη λογική της ανάπτυξης των gaming PCs, κορυφαίοι κατασκευαστές συστημάτων PCs, όπως οι Dell, Lenovo, Asus και Acer παρακολουθούν στενά την αγορά αυτή, παρουσιάζοντας συνεχώς ευφάνταστα συστήματα που καλύπτουν τις ανάγκες των gamers.

 

Μάλιστα, εταιρείες όπως η Lenovo γράφουν τα δικά τους παιχνίδια (βλέπε Game State), ώστε να εισέλθουν και στην αγορά του gaming. Όπως προειπώθηκε, τεχνολογίες όπως η virtual reality και η augmented reality κατά πάσα πιθανότητα θα ενισχύσουν περαιτέρω την ανάπτυξη των gaming PCs, σύμφωνα με την IDC. Τα virtual reality headsets μπορούν να ενσωματωθούν στα desktops με τις κάρτες γραφικών τελευταίας τεχνολογίας. Αν εξαιρέσουμε την εξέλιξη αυτή πάντως, οι πωλήσεις PCs παρουσίασαν πτώση, και σε αυτό συνέβαλαν οι λιγότερες από το αναμενόμενο αναβαθμίσεις που έγιναν. Μάλιστα, δεν βοήθησε και η κατάσταση της κινεζικής αγοράς που συνήθως αποτελεί πηγή ανάπτυξης της αγοράς των PCs, η οποία και αυτή παρουσίασε πτώση. Τέλος, η συνολική αγορά των PCs – gaming και μη- αναμένεται φέτος να έχει θετικό πρόσημο, μιας και οι καταναλωτές όσο και οι επιχειρήσεις έχουν αναβαθμίσει στα Windows 10.

 

Από τις κονσόλες, πίσω στα PCs

Όσοι είναι εκτός της αγοράς αυτής πιστεύουν πως οι κονσόλες αποτελούν το πλέον επιτυχημένο μοντέλο στο χώρο του gaming. Μπορεί να ίσχυε μέχρι πρότινος, αλλά και αυτό αρχίζει να αλλάζει. Οι πωλήσεις των PC games δείχνουν πως ξεπερνούν εκείνες των παιχνιδομηχανών, μια σημαντική εξέλιξη που θα αλλάξει την ισορροπία. Ως το τέλος του 2016, σύμφωνα με τα δεδομένα της εταιρίας ανάλυσης PwC, οι πωλήσεις των PC games αναμένεται να αγγίξουν τα 29 δις ανά τον κόσμο, σε σύγκριση με τα 28 δις πωλήσεων για τις κονσόλες. Η «ψαλίδα» αυτή θα συνεχίσει να ανοίγει στα επόμενα χρόνια, χάρη στη δημοτικότητα των PC games στις αγορές της Κίνας και Ινδίας. Έχουν παρέλθει πλέον οι εποχές που οι άνθρωποι έπαιζαν παιχνίδια σε εξειδικευμένες συσκευές όπως οι κονσόλες. Τα smartphones, τα tablets αλλά και τα gaming PCs με τα virtual reality υποσυστήματά τους έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο καταναλωτής παίζει και επιλέγει. Ίσως ο πλέον ωφελημένος από την αλλαγή αυτή είναι τα PCs, τα οποία έχουν αναδειχθεί στο μόνο τρόπο για να παίξει κάποιος τα δημοφιλέστερα και ποιοτικότερα παιχνίδια, τα οποία ενσωματώνουν και την τεχνολογία αιχμής. Μάλιστα, θα αποτελέσουν και το μόνο μέσο για όσους επιθυμούν να παίξουν υψηλής ποιότητας εικονικά παιχνίδια, όπως προείπαμε. Τα PCs δεν είναι απλά η τεχνολογία στην οποία οι gamers θα ξοδεύουν περισσότερα χρήματα, αλλά σύντομα θα γίνει το «πεδίο μάχης» για την παρουσίαση καινοτομικών τεχνολογιών.

 

Τα περισσότερα παιχνίδια στην εποχή μας κυκλοφορούν τόσο για κονσόλες όσο και για PCs, συμπεριλαμβάνοντας κάποιους από τους δημοφιλέστερους τίτλους της εποχής μας. Και πάλι όμως, μέχρι πρόσφατα υπήρχε η αίσθηση πως η αγορά των PCs είχε μείνει πίσω, με κάποιους τίτλους να κυκλοφορούν αποκλειστικά για κονσόλες ή να εμφανίζονται πολύ μετά από την κυκλοφορία τους για τις παιχνιδομηχανές. Η κατάσταση αυτή έχει όμως αλλάξει και ένα σημαντικός λόγος γι’ αυτό είναι το Steam. Τρεις στις τέσσερις φορές που ένα παιχνίδι πωλείται σε PC, αυτό γίνεται μέσω μιας εφαρμογής και site που ονομάζεται Steam. Πρόκειται εν μέρει για online store και εν μέρει για κοινωνικό δίκτυο και αποτελεί ιδιοκτησία της Valve που είναι κατασκευάστρια παιχνιδιών. Είναι κάτι σαν το App Store της Apple για iPhone, μόνο που παρουσιάστηκε στην αγορά μια δεκαετία νωρίτερα. Η δημοτικότητα του Steam οφείλεται στα ποικίλα χαρακτηριστικά του, όπως είναι η δυνατότητα συγχρονισμού αρχείων παιχνιδιών μεταξύ διαφορετικών PCs, καθώς και προσφοράς εκπτώσεων και sales bundles. Η εταιρεία εξάλλου ενθαρρύνει τους developers παιχνιδιών να προσφέρουν στους χρήστες τους πρόσβαση σε παιχνίδια που βρίσκονται ακόμα σε φάση ανάπτυξης, κάτι που καθιστά την υπηρεσία ελκυστική στους game makers προκειμένου να τεστάρουν τις ιδέες τους ή να κάνουν crowdfunding νέων projects. Σε σύγκριση με το μοντέλο αυτό, οι κονσόλες δείχνουν… δεινόσαυροι. Μπορεί τα παιχνίδια τους να πωλούν ακόμα καλά, αλλά είναι σε μορφή δίσκου, τοποθετημένα μέσα σε πλαστικές θήκες.

 

Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει τη διαφορά είναι το trend των e-sports (ανταγωνιστικό gaming μεταξύ επαγγελματιών παικτών), τα οποία αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο και έχουν εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Τα πιο σημαντικά παιχνίδια του είδους είναι πλέον διαθέσιμα αποκλειστικά σε PC. Σύμφωνα με τους αναλυτές, έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολο για τις κονσόλες να προσελκύσουν ξανά την προσοχή του κοινού. Οι καταναλωτές αγόρασαν περίπου 30 εκατομμύρια Xbox One, PlayStation 4 και Wii U. Αν συγκρίνουμε το νούμερο αυτό με τα 308 εκατομμύρια PCs που πουλήθηκαν παγκοσμίως μέσα στο 2015, σύμφωνα με τα νούμερα της IDC καταλαβαίνουμε τη διαφορά.

 

Ένα ακόμα στοιχείο υπεροχής των PCs είναι η δυνατότητα συνδρομής στα online games, αλλά και άλλα add-ons όπως τα extended storylines, τα νέα features και οι διακοσμητικού τύπου αναβαθμίσεις, που αποτελούν κάτι δεδομένο μεταξύ των PCs. Μπορεί οι game makers να πωλούν λιγότερα παιχνίδια για PCs, συγκριτικά με τις κονσόλες, αλλά οι χρήστες τους ξοδεύουν περισσότερα σε add-ons και συνδρομές. Σύμφωνα με την PwC, ως το τέλος του 2016, η αγορά των PCs θα έχει αγγίξει τα 21.8 δις δολάρια σε αγορές τού είδους. Ένας ακόμα παράγοντας που συντείνει στην ανάπτυξη της αγοράς των gaming PCs είναι και ο εξής: Μπορεί τα Halo, Forza, Fable και Gears of War και άλλα αποκλειστικά παιχνίδια να αποτελούν πιθανούς λόγους αγοράς μιας κονσόλας Microsoft Xbox One, αλλά σύντομα η Microsoft πρόκειται να προσφέρει την εναλλακτική παιξίματος των Xbox παιχνιδιών σε PC. Ουσιαστικά η Microsoft ενοποιεί το software για τις Xbox κονσόλες της με τα Windows PCs. Αυτό σημαίνει πως όποιος αγοράσει ένα παιχνίδι της Microsoft ή κάποιου συνεργάτη της, θα μπορεί να το παίξει σε όποια συσκευή. Αυτό από μόνο του θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι gamers αγοράζουν και παίζουν παιχνίδια, μιας και πλέον δεν θα απαιτείται η απόκτηση μιας παιχνιδομηχανής για τους κορυφαίους τίτλους. Ας μην ξεχνάμε πως κάποιοι αγοράζουν Xbox απλά και μόνο για να παίζουν παιχνίδια. Καθιστώντας τα διαθέσιμα σε PCs, θα ενισχυθούν οι πωλήσεις υπολογιστών και αυτό αποτελεί ταυτόχρονα κέρδος και για τη Microsoft της οποίας το software τρέχει στους υπολογιστές αυτούς.

 

Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, η διαφοροποίηση που αυτή τη στιγμή είναι απολύτως προφανής στο χώρο των gaming PCs, αλλά και των περιφερειακών και των υπηρεσιών τους αποτελεί ένα σημαντικό «όπλο» για το κανάλι μεταπωλητών που μπορούν να κινηθούν με μεγαλύτερη ευελιξία, προσφέροντας κατάλληλες λύσεις και αντίστοιχη υποστήριξη. Προφανώς, η ύπαρξη ενός αφοσιωμένου gaming κοινού που αφενός είναι έτοιμο να αγοράσει τεχνολογία αιχμής high-end και αφετέρου να αναβαθμίσει σε τακτά διαστήματα τόσο το υπάρχον hardware όσο και τα περιφερειακά του, προσφέρει μια ευκαιρία για πωλήσεις με μεγάλο περιθώριο κέρδους. Τα στοιχεία δείχνουν πως οι μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες δείχνουν αποφασισμένες να επενδύσουν σημαντικά και σε βάθος χρόνου σε αυτή τη δυναμική αγορά που «διψά» για νέα προϊόντα και αναβαθμίσεις. Το σημαντικότερο για τους συνεργάτες είναι πως το κοινό αυτό είναι διατεθειμένο να πληρώσει για φρέσκα προϊόντα και να αναβαθμίσει τα υποσυστήματά του, ακολουθώντας τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο του gaming. Το κανάλι θα επωφεληθεί τόσο βραχυπρόθεσμα μέσω της πώλησης με υψηλό περιθώριο κέρδους όσο και με το δεδομένο after sales support που μεσοπρόθεσμα θα αναζητήσει ο πελάτης της αγοράς αυτής.

 

Άρθρο εκ μέρους της HP

 

HP Pavilion Gaming 15-ak100nv: Το παιχνίδι μόλις ξεκίνησε

 

Είναι αλήθεια ότι τα PCs δεν διανύουν και την καλύτερη περίοδο της ιστορίας τους με άμεσο συνεπακόλουθο το κανάλι των συνεργατών να αναζητά διεξόδους σε άλλες αγορές. Ωστόσο υπάρχουν ακόμη υποκατηγορίες της αγοράς υπολογιστών οι οποίες πραγματικά δίνουν σημαντικά περιθώρια κέρδους ακόμη και αν οι πωλήσεις είναι μικρές σε απόλυτους αριθμούς τεμαχίων. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η αγορά των gaming PCs.

 

Σε αυτή ακριβώς την αγορά απευθύνεται η HP με το μοντέλο Pavilion Gaming 15-ak100nv, μια υλοποίηση που συνδυάζει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να αποτελέσει δέλεαρ για τον μέσο gamer. Καταρχήν, όπως κάθε gaming laptop που σέβεται τον εαυτό του το Pavilion είναι μαύρο με πληκτρολόγιο που λαμπυρίζει σε… πράσινη απόχρωση, η οποία παραπέμπει σε gaming2παιχνίδια sci-fi παλαιότερων εποχών.

 

Εξοπλισμένο με επεξεργαστή έκτης γενιάς i76700HQ Skylake της Intel, χρονισμένο στα 2.6GHz, μνήμη 8 GB DDR3L SDRAM και κάρτα γραφικών NVIDIA GTX 950M, το συγκεκριμένο ganing laptop της HP υπόσχεται απροβλημάτιστη δράση στη συντριπτική πλειονότητα των παιχνιδιών που καλείται να υπηρετήσει.

 

Η οθόνη 15,6 ιντσών του HP Pavilion Gaming 15 αποδίδει κρυστάλλινες εικόνες, οι οποίες μάλιστα είναι ορατές από σχεδόν κάθε γωνία, ενώ η χρωματική απόδοση κινείται σε κορυφαία επίπεδα. Αν πάλι για κάποιους οι 15,6 ίντσες φαντάζουν λίγες υπάρχει πάντα η επιλογή για χρήση μιας μεγαλύτερης οθόνης, χάρη στη θύρα HDMI, η οποία εξασφαλίζει συνδεσιμότητα με πλήθος περιφερειακών. Επίσης σε κάθε πλευρά υπάρχει από μία θύρα USB 3.0 ενώ μία επιπλέον θύρα USB 2.0 βρίσκουμε στην αριστερή πλευρά της συσκευής, μαζί με το DVD writer, κάτι που αρκετοί χρήστες θεωρούν ακόμα εκ των ων ουκ άνευ χαρακτηριστικό για κάθε PC. Θετική εντύπωση αφήνουν τα ποιοτικά ηχεία της Bang & Olufsen, τα οποία αποδίδουν ήχο πολύ πάνω από τον μέσο όρο που συναντάμε σε αντίστοιχες ανταγωνιστικές προτάσεις.

 

Εν κατακλείδι θα μπορούσαμε να πούμε ότι ακριβώς επειδή το gaming δεν είναι φτηνό hobby, το HP Pavilion Gaming Notebook είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση, καθώς καταφέρνει να συνδυάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανταγωνιστική τιμή με τα «δυνατά» χαρακτηριστικά που αναζητούν οι περισσότεροι gamers σήμερα.

 

Άρθρο εκ μέρους της Intel

 

H Intel ανταποκρίνεται στις ανάγκες του gamer

 

Το Gaming PC και γενικότερα το Enthusiast PC είναι η κατηγορία του PC που έχει ρυθμούς ανόδου μεγαλύτερους του 6%, μικρότερο κύκλο ανανέωσης εξοπλισμού (2-3 χρόνια) και ταυτόχρονα στο 79% των χρηστών η τιμή δεν αποτελεί το κύριο στοιχείο στην διαδικασία της απόφασης αγοράς τους. Οι gamers στο PC, ο δυνατός πυρήνας της κατηγορίας που αποκαλούμε Enthusiast, θα ξεπεράσουν το 1δις το 2016. Έχουμε μια αγορά που εξελίσσεται zorbasόσον αφορά το gaming αφού το PC και οι επιδόσεις του ξεπερνούν τις κονσόλες, αναπτύσσεται μέσα από νέα μοντέλα (steam) και δεν είναι πλέον μοναχικό. Τα ίδια τα παιχνίδια έρχονται να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της τεχνολογίας και να έχουν απίθανο ρεαλισμό και ζωντάνια ενώ πλατφόρμες όπως το Twitch TV να επιτρέπουν και τη δημιουργία κοινού που μοιράζεται την εμπειρία και μιλάμε πλέον για την εξάπλωση των E-Sports.

 

Τι είναι όμως το gaming PC; Τι ζητάει ο gamer από το PC του; Είναι το μηχάνημα που θα δώσει την μέγιστη ισχύ για να θριαμβεύσει ο χρήστης και θα του δώσει την δυνατότητα να «σκοτώσει και όχι να σκοτωθεί».

 

Η Intel ανταποκρίνεται στις ανάγκες του gamer παρέχοντας σημαντικά συστατικά της gaming πλατφόρμας όπως οι επεξεργαστές, το chipset και οι SSD.

 

Ο επεξεργαστής είναι βασικό συστατικό της gaming πλατφόρμας και οι gamers κατανοούν ότι δεν νοείται gaming χωρίς επεξεργαστή επιδόσεων της κατηγορίας Intel Core i5 ή i7 και μάλιστα στο επίπεδο των ξεκλείδωτων K για τη μέγιστη απόδοση. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το 2015 οι ξεκλείδωτοι επεξεργαστές Intel Core Κ στην Ελλάδα είχαν αύξηση πάνω από 10% και ο ρυθμός αύξησης είναι ήδη τριπλάσιος για το Q1 του 2016 .

 

Η 6η γενιά ξεκλείδωτων K Intel Core  επεξεργαστών μαζί με τα chipset σειράς Z170 δίνει το καλύτερο επίπεδο επιδόσεων, μέγιστη ευελιξία στο overclocking, διευρύνει την υποστήριξη στις νέες και ταχύτερες DDR4 μνήμες, αξιοποιεί το PCI Express 3.0.

 

Οι Intel SSD 750 Series, οι πρώτοι διαθέσιμοι NVMe PCIe SSD για το καταναλωτικό κοινό, άλλαξαν το τοπίο της gaming πλατφόρμας αξιοποιώντας πλέον το PCI Express 3.0 αφού έχουν τετραπλάσιες επιδόσεις ακόμα και από τις θεωρητικές επιδόσεις του SATA ΙΙΙ.

 

Gaming PC πλέον δεν είναι μόνο το desktop. H 6η γενιά Intel Core mobile επεξεργαστών έχει νέα μέλη στην οικογένεια, τους επεξεργαστές που το τελευταίο γράμμα στην ονομασία τους είναι H. Έτσι και τα φορητά PC μπορούν να έχουν εξαιρετικά επίπεδα gaming και να ικανοποιήσουν τους gamers που θέλουν να απολαμβάνουν το παιχνίδι και εκτός σπιτιού.

 

Το κανάλι μεταπωλητών έχει την ευελιξία για να ικανοποιήσει τους gamers δίνοντας λύσεις με PC ολοκληρωμένα ή συνθέσεις κατά παραγγελία, components και περιφερειακά έχοντας στη διάθεση του πληθώρα προϊόντων από την Intel και φυσικά όλους τους κατασκευαστές και αυτό αποτελεί μια σταθερή ευκαιρία σε όσους ασχολούνται με αυτή την κατηγορία χρηστών. Επιπλέον η Intel εκτός από προϊόντα παρέχει online εκπαιδεύσεις στο κανάλι των μεταπωλητών που είναι Intel Technology Providers για να γνωρίσουν και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις τεχνολογίες αλλά και να τους διευκολύνει να διαφοροποιηθούν όπως και να ανταμειφθούν.

 

Άρθρο εκ μέρους της Lenovo

 

Για τη Lenovo το gaming… δεν είναι παιχνίδι!

 

Με την ελληνική αγορά του gaming να αποτελεί μία «εγνωσμένη αξία», συνεχώς προκύπτουν νέες ανάγκες, που δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες για το κανάλι συνεργατών.

 

Αυτό σημαίνει ότι η δυνατότητα διαφοροποίησης από τη μία μεριά (απαραίτητη για το δίκτυο συνεργατών) και η κάλυψη διαφορετικών αναγκών από την άλλη (απαραίτητη για τους διαφορετικούς τύπους καταναλωτών/gamers), αποτελούν το Α και το Ω στην εν λόγω αγορά, κάτι που η Lenovo έχει αντιληφθεί και αντιμετωπίσει ευθύς εξ αρχής.

 

Έτσι, λοιπόν, το gaming στη Lenovo έχει σημαντική παρουσία, αφού η εταιρεία διαθέτει αφενός τη σειρά IdeaPad Y700 και Υ900 που αποτελούν το «βαρύ πυροβολικό» σε επίπεδο mobile gaming, ενώ σε επίπεδο desktop παρουσίασε πρόσφατα τα ολοκαίνουργια IdeaCentre Y700 καιy700 Y900, «χτίζοντας» στην κληρονομιά των εξαιρετικά επιτυχημένων φορητών λύσεων.

 

Τα IdeaPad Y700 διαθέτουν εξαιρετική οθόνη (από 14 έως 17”) με ανάλυση Full HD (1920×1080) αλλά και Ultra HD, που είναι ορατή από πρακτικά οποιαδήποτε γωνία, ενώ παραμένει σε καλή θερμοκρασία υπό πίεση, ανεξάρτητα από το πόσο έντονη είναι η δράση στην οθόνη.

 

Προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την τεχνολογία Intel RealSense 3D (κάμερα ώστε να αλληλεπιδράτε με εκφράσεις και χειρονομίες με τον υπολογιστή), ενώ και ο ήχος κινείται σε κορυφαία επίπεδα χάρη στην τεχνολογία Dolby Home Theater και τα ηχεία JBL που περιλαμβάνουν και subwoofer! Τα γραφικά φροντίζει διακριτή κάρτα της Nvidia, ενώ το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο επιτρέπει τη χρήση του Y700 και σε συνθήκες χωρίς φωτισμό, μετατρέποντάς το σε… διαστημόπλοιο.

 

Για τους επαγγελματίες του gaming, η σειρά IdeaPad Y900 προσφέρει έως 64GB μνήμη(!), ξεκλείδωτο επεξεργαστή Intel Core i7 6ης γενιάς ώστε να τον φέρετε στα όριά του, κάρτα GTX-980M έως 8GB από την Nvidia και πολλά ακόμη προηγμένα χαρακτηριστικά (το μηχανική πληκτρολόγιο είναι απλά ένα από αυτά), που θα ενθουσιάσουν τους απανταχού gamers.

 

Αντίστοιχα, σε επίπεδο desktop, τα νέο IdeaCentre Y700 και Y900, απευθύνονται σε hardcore gamers που τα θέλουν όλα, στηριζόμενα στους νέους επεξεργαστές Intel Core i7 και κάρτες γραφικών της σειράς GTX από την Nvidia. Τα νέα μοντέλα υποστηρίζουν έως 64GB μνήμης, 2TB χωρητικότητα δίσκων που υποβοηθούνται από SSD των 256GB, αλλά και ειδικό mouse και πληκτρολόγιο για gaming, δύο από τα… φετίχ των gamers.

 

Εκτός από τις προαναφερθείσες σειρές, οι συνεργάτες της Lenovo, έχουν ακόμη ένα σημαντικό πλεονέκτημα στη διάθεσή τους: Τη μοναδική γκάμα από gaming αξεσουάρ που προσφέρει η εταιρεία (οικογένεια Y Gaming), όπως ειδικό πληκτρολόγιο και mouse, headset με υποστήριξη surround sound, ειδικό backpack για να έχετε το gaming πάντα μαζί σας, ακόμη και ειδικό gaming mouse pad!

 

Έτσι, το κανάλι μπορεί από να προτείνει διαφορετικές λύσεις προς τους πελάτες του, ενώ παράλληλα, η ευελιξία στις συνθέσεις και ο πλούτος των αξεσουάρ, χαρίζει τη δυνατότητα κάλυψης ιδιαίτερων αναγκών με ακρίβεια – χωρίς δηλαδή να γίνονται υποχωρήσεις στις απαιτήσεις, αλλά και χωρίς να προσφέρονται περιττά χαρακτηριστικά.

 

Άρθρο εκ μέρους της ASUS

 

ASUS: Όχι τυχαία το No1 gaming brand παγκοσμίως

 

Από τη μέρα που δημιουργήθηκε, η ASUS έβαλε στόχο να κατακτήσει την αγορά του PC gaming. Με προϊόντα αιχμής και κορυφαίων επιδόσεων, η εταιρεία δημιούργησε το 2006 το brand ROG (Republic of Gaming), κάνοντας σαφή το στόχο της να πιάσει την κορυφή και να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των φανατικών gamers. Για 9 συνεχόμενα χρόνια, η ASUS βρίσκεται στην πρώτη θέση των gaming brands στα laptops παγκοσμίως, με ποσοστά που ξεπερνούν το 34%. Πλέον, θεωρείται από τις πιο αναγνωρίσιμες εταιρείες στο χώρο.

 

Μέσα από τη γκάμα των προϊόντων της στις κατηγορίες σταθερών και φορητών υπολογιστών, απαντά στις απαιτήσεις των gamers που θέλουν να έχουν ό,τι καλύτερο από πλευράς εξοπλισμού. Με έντονη παρουσία σε σημαντικά gaming events όπως τα PAX, BlizzCon και Dreamhack, η εταιρεία ακούει την κοινότητα, καταγράφει τα «θέλω» της και προσαρμόζει ανάλογα τις προτάσεις της στον καταναλωτή.

 

Καθόλου τυχαία η ASUS θεωρείται μια από τις πιο καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας στον πλανήτη. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην ενσωματώνει στα προϊόντα της τις πιο hot gaming3παγκόσμιες τάσεις, όπως είναι για παράδειγμα η εικονική πραγματικότητα (virtual reality). Η ποιότητα κατασκευής και οι προδιαγραφές των προϊόντων της είναι τόσο εξελιγμένες, ώστε η Oculus επέλεξε την Asus ως άμεσο συνεργάτη στο πλαίσιο προώθησης του νέου της VR Headset Oculus Rift.

 

Η ASUS διαθέτει μια τεράστια γκάμα σταθερών και φορητών υπολογιστών στην οποία ακόμη και ο πιο απαιτητικός PC gamer μπορεί να βρει αυτό που ζητάει. Ενδεικτικά στην κατηγορία των desktop pc, μια κατηγορία, από την οποία ο gamer ζητάει πάντα κορυφαίες επιδόσεις και επενδύει αρκετά χρήματα για να μπορεί να τις αποκτήσει, η ASUS έχει να επιδείξει αξιόλογες προτάσεις υψηλών επιδόσεων. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται για παράδειγμα το ROG G20CB-IT300T με επεξεργαστή Intel Core 6ης γενιάς και κάρτα γραφικών NVIDIA GTX970 (4GB DDR5) για ασταμάτητο 4K/UHD gaming.

 

Αλλά και στα gaming laptops που είναι μια πιο νέα κατηγορία, κυρίως γιατί μέχρι προσφάτως οι μοναδικές λύσεις σε αυτήν προσφέρονταν σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές, έχει σημαντικά επιτεύγματα να παρουσιάσει. Η ASUS έχει αυτή τη στιγμή στο οπλοστάσιό της κορυφαίες προτάσεις, όπως το ROG G752 με 6ης γενιάς Intel Skylake Core i7 επεξεργαστή και κάρτα γραφικών NVIDIA GTX 980M (8GB DDR5) και το ROG GL552 με εξίσου κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά και μοναδικό φουτουριστικό σχεδιασμό.

 

Η ASUS από νωρίς εντόπισε στην αγορά των αξεσουάρ μια μεγάλη ευκαιρία. Πρόκειται για μια τεράστια αγορά με σημαντικά περιθώρια κέρδους. Για να καλύψει τον εξοπλισμό υψηλών επιδόσεων που αναζητά κάθε PC gamer, δημιούργησε σειρά από οθόνες, ποντίκια, πληκτρολόγια, headsets και mousepads που προσφέρουν ολοκληρωμένη εμπειρία gaming. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι οθόνες ROG Swift PG348Q και ROG PG279Q με όλα τα specs που μπορούν να απογειώσουν τη θέαση, τα ποντίκια  ASUS Cerberus με customizable επίπεδο DPI και φωτισμό, αλλά και το μηχανικό πληκτρολόγιο ASUS Strix Tactic με αντοχές άνω των 50 εκατομμυρίων πατημάτων!

 

Ακόμη, η σειρά ASUS Strix 7.1 headsets συμπληρώνει την εμπειρία του gamer επιτυγχάνοντας 7.1 surround ήχο και 90% απομόνωση του ήχου από το περιβάλλον. Τέλος, για όσους ψάχνουν απόλυτο έλεγχο στα videogames τους, προσφέρει το ASUS ROG Whetstone mousepad ειδικά κατασκευασμένο για να μην χάνει ο χρήστης ούτε χιλιοστό από τις εντολές που δίνει στο παιχνίδι με το gaming mouse του.

 

Τα προϊόντα gaming laptop, desktop, monitor & accessories της ASUS διανέμονται αποκλειστικά από τη Westnet Distribution.

Σχετικά άρθρα

Νέα λύση από την Aifos Tech για Anrdoid

Channel-Manager

Νέα σειρά Smart-UPS Ultra της APC by Schneider Electric

Giorgos Athanassiadis

Σημαντική μείωση στην παγκόσμια αγορά υπολογιστών το 2022

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα