16.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Η τεχνολογία μοχλός ανάπτυξης για τις ΜμΕ

Οι μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις  που έχουν ενσωματώσει την ψηφιακή τεχνολογία, παρουσιάζουν ταχύτερη ανάπτυξη σε σύγκριση με εκείνες που δεν έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχη ενσωμάτωση. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία της νέας μελέτης, που δημοσίευσε η SAP και περιλαμβάνει στοιχεία από 3.210 συμμετέχοντες από 11 χώρες, οι οποίοι εργάζονται σε εταιρείες με μέγεθος από 10 έως 999 άτομα. Η μελέτη, που διεξήχθη από την IDC, καταδεικνύει ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο κατανοούν και επωφελούνται από την αξία των analytics, του collaborative software και του λογισμικού CRM για την καλύτερη λειτουργία τους, αλλά και για να ανταγωνιστούν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

 

Τα πιο σημαντικά ευρήματα της έρευνας σχετικά με το ρυθμό και τα οφέλη από την υιοθέτηση των ψηφιακών τεχνολογιών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι τα εξής:

 

– Πάνω από το 39% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλες τις χώρες που συμμετείχαν, συμφωνούν ότι “η ενεργή συμμετοχή στην ψηφιακή οικονομία θα είναι απαραίτητη για την επιβίωση της εταιρείας τους στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια”.

 

– Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, των οποίων τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 10% ή περισσότερο κατά το τελευταίο έτος, υποστηρίζουν ότι βρίσκονται “σε καλό δρόμο όσον αφορά την εφαρμογή της τεχνολογίας με στόχο τη σύνδεση των ανθρώπων, των συσκευών και των επιχειρήσεων”- αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ένα τρίτο του συνόλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και περισσότερο από το 45% των εταιρειών με 500 έως 999 εργαζόμενους.

 

– Τουλάχιστον 50,6% των ΜμΕ που συμμετείχαν στην έρευνα, χρησιμοποιούν collaborative software, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού τους, καθιστώντας την εν λόγω τεχνολογία την πλέον διαδεδομένη ανάμεσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα λογισμικά CRM και business analytics ακολουθούν στην κατάταξη με 38% και 37% των ΜμΕ σε κάθε περιοχή να χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες αυτές αντίστοιχα.

 

– Το 52,5% έως 60,2% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα, υποστήριξαν ότι οι νέες λύσεις που παρέχει η τεχνολογία τους επιτρέπουν να επαναπροσδιορίσουν τη ροή των εργασιών, τις διαδικασίες βελτίωσης της λειτουργίας, και της παραγωγικότητάς τους.

 

Η μελέτη αποκάλυψε, επίσης, ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν επίγνωση των συγκεκριμένων κινδύνων και των προκλήσεων που συνδέονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Πολλές από αυτές τις ανησυχίες ήταν περισσότερο διαδεδομένες στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Αμερική, την Ασία, την περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA). Σχεδόν το ένα τέταρτο (24,7%) των ΜμΕ της Βόρειας Αμερικής για παράδειγμα, υποστήριξαν πως έχουν “κάνει ελάχιστη έως καθόλου πρόοδο” σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Λύσεις της Retail Link στο λιανεμπόριο

Channel-Manager

Πλήρης αναβάθμιση για το IMSplus 2.1 από την Profile

Kitriniaris

Με πάνω από 200 βραβεία και διακρίσεις έφυγε η LG από την CES 2024

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα