17.9 C
Athens
27/04/2024
Biztech

Σημαντικές παρεμβάσεις της ΕΑΣΕ στο Delphi Economic Forum

Καίρια ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομία και την ανταγωνιστικότητα έφερε στο προσκήνιο η ΕΑΣΕ, συμμετέχοντας στο 4o Delphi Economic Forum, το οποίο αποτέλεσε και φέτος σημαντικό σταθμό στην επιχειρηματική και θεσμική ζωή της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα η ΕΑΣΕ προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο Delphi Forum ως Programming Partner, παρουσιάζοντας τις θέσεις της για την εταιρική διακυβέρνηση και τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται, καθώς και τρόπους συνεργειών μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την αναβάθμιση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης.

 

Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν σε δύο ενότητες που πραγματοποιήθηκαν την 3η ημέρα του forum. Στην πρώτη ενότητα ο πρόεδρος της ΕΑΣΕ κ. Βασίλης Ραμπάτ και τα μέλη της ΕΑΣΕ, κ.κ. Βαγγέλης Αποστολάκης deputy senior partner της KPMG και Γιώργος Βλάχος, group director, Board Services, Stanton Chase Int., συζήτησαν το θέμα της εταιρικής διακυβέρνησης, παρουσιάζοντας συγκεκριμένες προτάσεις του οργανισμού. Πάγια θέση της ΕΑΣΕ είναι η αναγκαιότητα για αναβάθμιση του ισχύοντος νομικού πλαισίου στην Ελλάδα, ώστε να προωθείται η επιχειρηματική ηθική και να εφαρμόζεται ο κώδικας εταιρικής διακυβέρνησης, τόσο από τις μη εισηγμένες μεγάλες επιχειρήσεις, όσο και τις θυγατρικές των πολυεθνικών. Στο πλαίσιο αυτό, ο σύμβουλος διοίκησης της ΕΑΣΕ κ. Γιάννης Αναστασόπουλος συμμετέχει ως εκπρόσωπος του οργανισμού στο νέο Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕΣΕΔ).

 

Στην ενότητα που ακολούθησε αμέσως μετά, ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης και ο σύμβουλος διοίκησης της ΕΑΣΕ κ. Γιάννης Αναστασόπουλος επεσήμαναν εφικτούς τρόπους αναβάθμισης της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης. Κατά τη διάρκεια της ενότητας, συζητήθηκε η ενσωμάτωση βέλτιστων πρακτικών του ιδιωτικού τομέα στον Δημόσιο, θέμα για το οποίο η ΕΑΣΕ έχει προχωρήσει στην ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών διοργανώνοντας, για δεύτερη χρονιά, σχετική ημερίδα υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

Τον συντονισμό των συζητήσεων είχε ο επιστημονικός σύμβουλος της ΕΑΣΕ κ. Χαρίδημος Τσούκας, καθηγητής στα πανεπιστήμια Κύπρου και Warwick.

 

 

Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΑΣΕ και διευθύνων σύμβουλος της Xerox κ. Βασίλης Ραμπάτ συμμετείχε ως ομιλητής και στη συζήτηση με θέμα τον μετασχηματισμό της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκό ψηφιακό κέντρο επιχειρηματικότητας (η οποία πραγματοποιήθηκε τη 2η ημέρα του forum), επισημαίνοντας τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, μέσω των νέων τεχνολογιών, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του δείκτη καινοτομίας της χώρας.

 

Με αφορμή τις δυναμικές παρεμβάσεις της ΕΑΣΕ κατά τη διάρκεια του Delphi Economic Forum ο πρόεδρος κ. Βασίλης Ραμπάτ επεσήμανε ότι: «Η ενίσχυση του θεσμικού ρόλου της ΕΑΣΕ αποτελεί για εμάς στρατηγική προτεραιότητα. Με τη συμμετοχή μας στο φετινό Delphi Economic Forum δώσαμε το μήνυμα ότι είμαστε παρόντες και στη διάθεση όλων των παραγωγικών φορέων για να χαράξουμε από κοινού ένα ελπιδοφόρο και πιο ανταγωνιστικό αύριο για τη χώρα».

Σχετικά άρθρα

Μόνο από την Office Line το CloudGuard IaaS στην Ελλάδα

Giorgos Athanassiadis

Έρευνα: αύξηση του mobile payment στην Ελλάδα

Αλλαγή σελίδας στον GRECA

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα