13.1 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Σημαντικά έργα της ΕΕ σε UniSystems και ΟΤΕ

Η ένωση εταιρειών UniSystems-ΟΤΕ ανέλαβε μέσω διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού ως πρώτος στην κατάταξη ανάδοχος, τις συμβάσεις πλαίσιο για τη διαχείριση, υποστήριξη και αναβάθμιση των επιχειρησιακών εφαρμογών και τεχνολογικών υποδομών (Lot 1), καθώς επίσης και την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών (Lot 2) στον οργανισμό συνεργασίας των ρυθμιστικών αρχών ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ACER). Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο πλαισιακών συμβάσεων ανέρχεται στα €25 εκατ. για μέγιστη διάρκεια 8 ετών.

 

Στο πλαίσιο του Lot 1, ανατέθηκε στην ένωση εταιρειών UniSystems-ΟΤΕ, ως 1ου στην κατάταξη αναδόχου, η διαχείριση, τεχνική υποστήριξη, επέκταση-αναβάθμιση τόσο του πληροφοριακού συστήματος ACER REMIT Information System (ARIS), όσο και της πληροφοριακής υποδομής που το φιλοξενεί. Η πλατφόρμα ARIS λειτουργεί ως εργαλείο για τη συλλογή, επεξεργασία και παρακολούθηση στοιχείων που αφορούν τις αγορές ενέργειας των χωρών της ΕΕ.

Επιπλέον, ανατέθηκε η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών που αφορούν στην εφαρμογή και λειτουργία των πλαισίων ασφάλειας πληροφοριών και διαχείρισης ποιότητας της πλατφόρμας ARIS και υποστήριξη εμπειρογνωμόνων για τη διακυβέρνηση, διαχείριση και επίλυση θεμάτων σχετικών με την ανάπτυξη, εφαρμογή και λειτουργία της πλατφόρμας.

Ο οργανισμός συνεργασίας των ρυθμιστικών αρχών ενέργειας (ACER) της Ευρωπαϊκής Ένωσης εργάζεται για μια ανταγωνιστική, βιώσιμη, ασφαλή και διαφανή εσωτερική αγορά ενέργειας προς όφελος όλων των καταναλωτών στην ΕΕ. Για το σκοπό αυτό, ο οργανισμός συνεργάζεται στενά με τους εθνικούς ρυθμιστικούς οργανισμούς, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, τις ενώσεις των ενδιαφερόμενων μερών και τους συμμετέχοντες στην αγορά.

Σχετικά άρθρα

VoWiFi και VoLTE για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Νέες χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε

Kitriniaris

EMC: Ευέλικτη λύση εφαρμογών Backup και Archive

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα