11.5 C
Athens
26/02/2021
Biztech

PocketBiz για Azure: Λύση για αυξημένες ανάγκες διανομής προϊόντων

Η Avon Cosmetics έχει παρουσία στην ελληνική αγορά από το 1988 ενώ από το 2001 είναι 100% θυγατρική της πολυεθνικής  Avon Products Inc, σηµειώνοντας εντυπωσιακή ανάπτυξη στην ελληνική αγορά προϊόντων απευθείας πώλησης. Οι ανάγκες της σε αυτό τον τοµέα την οδήγησαν στην επιλογή της λύσης PocketBiz Track & Trace της SiEBEN για καλύτερη οργάνωση και διαχείριση των παραλαβών, των παραδόσεων και των εισπράξεων στο χώρο του πελάτη.

Η ανάγκη
Ο τρόπος λειτουργίας της εταιρείας Avon Cosmetics είναι εξαιρετικά απαιτητικός στο κοµµάτι του προγραµµατισµού διαδροµών για την παράδοση των προϊόντων στους Αντιπροσώπους της εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας οι οδηγοί της εταιρείας πραγµατοποιούν και εισπράξεις, διαδικασία που απαιτούσε και την έκδοση απόδειξης. Ο προγραµµατισµός µέχρι πρότινος πραγµατοποιούταν χειροκίνητα, µε αποτέλεσµα σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρχουν αστοχίες ως προς το σωστό προγραµµατισµό, ενώ η εταιρεία δεν είχε άµεση ενηµέρωση για την πραγµατοποίηση πληρωµών, κάτι που θα έπρεπε να γίνει χειροκίνητα από τον οδηγό µετά τη λήξη των παραδόσεων. Ο χρόνος που απαιτούταν για αυτές τις διαδικασίες ήταν αρκετά µεγάλος, οπότε η Avon αναζήτησε µια λύση, η οποία θα µπορούσε να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας, της µείωσης του κόστους, αλλά και την αυξηµένη ικανοποίηση των συνεργατών της εταιρείας, από τον καλύτερο προγραµµατισµό των παραδόσεων.

Η λύση
Η Avon Cosmetics επέλεξε τη λύση PocketBiz Track & Trace της SiEBEN µε τη βοήθεια της οποίας οργάνωσε καλύτερα τη διαχείριση των παραλαβών – παραδόσεων και των εισπράξεων. Ο οδηγός σε καθηµερινή βάση πλέον σκανάρει όλα τα κιβώτια που παίρνει µαζί του για να πραγµατοποιήσει τις αντίστοιχες παραδόσεις. Τη δεδοµένη στιγµή ο οδηγός µε βάση την εµπειρία του και τις πάγιες συνθήκες που επικρατούν τη δεδοµένη µέρα στις περιοχές που θα επισκεφτεί (για παράδειγµα µια λαϊκή αγορά που δυσχεραίνει την παράδοση), καθορίζει την ώρα περίπου που θα φτάσει στον κάθε προορισµό. Με βάση αυτό τον προγραµµατισµό καθορίζεται ένα δίωρο µέσα στο οποίο θα πραγµατοποιηθεί η παράδοση. Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία είναι σε θέση να γνωρίζει ποιες ακριβώς παραγγελίες έχει πάρει ο κάθε οδηγός. Με την άφιξη του οδηγού, σκανάρονται και πάλι τα κιβώτια που παραδίδονται στο συγκεκριµένο Αντιπρόσωπο. Στην περίπτωση που πρέπει να πραγµατοποιηθεί κάποια είσπραξη, ο οδηγός µπορεί να δώσει και απόδειξη είσπραξης στον Αντιπρόσωπο, η οποία τυπώνεται άµεσα µέσα από έναν Bluetooth εκτυπωτή που έχει ο οδηγός στη ζώνη του. Όλα τα στοιχεία της είσπραξης µεταδίδονται απευθείας και στην εταιρεία ώστε να υπάρχει άµεση ενηµέρωση για τις κινήσεις που πραγµατοποιούνται. Στο τέλος της ηµέρας ο οδηγός µπορεί να κάνει ταµείο και να ξέρει ακριβώς τις εισπράξεις που έχει πραγµατοποιήσει και τι πρέπει να αποδώσει στην εταιρεία. Η εφαρµογή βρίσκεται εγκατεστηµένη σε Smartphones, που παίζουν το ρόλο των τερµατικών µε πλατφόρµα που µπορεί να επιλέξει ο πελάτης, αφού η SiEBEN παρέχει υποστήριξη για όλες τις σύγχρονες φορητές πλατφόρµες. Η λύση PocketBiz Track & Trace χρησιµοποιεί ως πλατφόρµα το Windows Azure της Microsoft, µε αποτέλεσµα ο πελάτης να έχει ως βάση χαρακτηριστικά διαθεσιµότητας και αξιοπιστίας που δύσκολα θα µπορούσαν να επιτευχθούν σε τοπικό επίπεδο και θα απαιτούσαν µια εξαιρετικά µεγάλη επένδυση από την πλευρά του.

Τα οφέλη
Η λύση PocketBiz Track & Trace της SiEBEN βοήθησε στην καλύτερη οργάνωση και τον προγραµµατισµό της Avon Cosmetics παρέχοντας αύξηση της παραγωγικότητας αλλά και µείωση των δαπανών. Αντίστοιχα οι αντιπρόσωποι της εταιρείας είναι σαφώς πιο ικανοποιηµένοι καθώς ενηµερώνονται µε ακρίβεια για την παραλαβή των προϊόντων τους. Η ενηµέρωση πραγµατοποιείται µέσω SMS, ενώ οι αντιπρόσωποι γνωρίζουν και το κινητό τηλέφωνο του οδηγού, σε περίπτωση που χρειαστούν κάποια επιπλέον πληροφόρηση. Μάλιστα από την πλευρά των δυο εταιρειών υπάρχει πρόβλεψη και για τη δυνατότητα ενηµέρωσης των συνεργατών µέσω social media, όπως για παράδειγµα το Twitter. Επιπλέον, η Avon Cosmetics έχει πρόσβαση σε εργαλεία reporting, µε τη βοήθεια των οποίων µπορεί να εξάγει αναφορές µε τα στοιχεία που ενδιαφέρουν τα στελέχη της, τη συγκεκριµένη χρονική στιγµή.
 

Σχετικά άρθρα

Ιntralot: Νέα πιστοποίηση με ISO 20000

Kitriniaris

Ανανέωση για το Exalytics In-Memory Machine της Oracle

Kitriniaris

Τρεις διεκδικητές για το ψηφιακό μέρισμα

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα