15.4 C
Athens
27/04/2024
Biztech

Κέρδη και ζημιές για την Intel στο τρίμηνο

Δύο διαφορετικά πρόσωπα παρουσίασε η Intel για το τρίμηνο που έληξε στις 27 Ιουνίου, με την εταιρεία να ανακοινώνει αύξηση πωλήσεων στο business που αφορά το Data Center Group και ταυτόχρονα μείωση στο Client Computing Group.

 

Ειδικότερα, τα έσοδα στο Client Computing Group, το τμήμα που αφορά τους επεξεργαστές για desktops, laptops και smartphones, κατέγραψε πτώση 14%  σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, κλείνοντας στα $7,5 δις. Από την άλλη το Data Center Group, που δραστηριοποιείται στους server processors, τα πήγε πολύ καλύτερα σημειώνοντας αύξηση πωλήσεων 10% από έτος σε έτος με συνολικές πωλήσεις $3,9 δις. Επίσης, οι πωλήσεις στο Internet of Things Group αυξήθηκαν στα $559 εκατομμύρια.

 

Γενικά, για το τρίμηνο που έληξε στις 27 Ιουνίου, η Intel κατέγραψε συνολικές πωλήσεις $13,2 δις, μειωμένες κατά 5% από έτος σε έτος, και καθαρά κέρδη $2,7 δις, επίσης μειωμένα κατά 3%.

 

Η γενική εικόνα έχει να κάνει με το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων της Intel προέρχεται σαφώς από το Client Computing Group, το οποίο με τη σειρά του έχει σαφώς επηρεασθεί από την πτώση στην αγορά των PCs. Ωστόσο όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Brian Krzanich, η έλευση των Windows 10, σε συνδυασμό με τον επερχόμενο επεξεργαστή Skylake, θα αναστρέψουν την εικόνα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

TotalPrint.gr: Μια νέα παρουσία στο e commerce τεχνολογίας

Giorgos Athanassiadis

Η Foxconn “φουλάρει” για το Firefox OS

Kitriniaris

Η Microsoft αγκαλιάζει τα παιδιά της Ελπίδας

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα