21.9 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Η Κίνα στα ηνία του Internet of Things

Aνάπτυξη της αγοράς τεχνολογικών ειδών, δημόσιες επενδύσεις, συνεργασία μεταξύ των operators και κοινές προδιαγραφές χρήσης, έχουν οδηγήσει την κινεζική αγορά στο να ηγείται και μάλιστα με διαφορά της μετάβασης στο Internet of Things.

 

To συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την έκθεση “How China Is Scaling the IoT” την οποία η GSMA έδωσε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο του πρόσφατου Mobile World Congress στη Σαγκάη. Μάλιστα η έκθεση προβλέπει ότι η παγκόσμια ηγεσία της Κίνας στο ΙοΤ θα διευρυνθεί περαιτέρω έως το 2020 καθώς η κινεζική αγορά προσφέρει πλεονεκτήματ που καμιά άλλη αγορά στον κόσμο δεν μπορεί να πλησιάσει.

 

Σύμφωνε με την έκθεση η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά M2M (Machine to Machine) του κόσμου με 74 εκατομμύρια συνδέσεις M2M και τώρα έχει γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη του ΙοΤ.  Η εις βάθος έκθεση περιλαμβάνει στοιχεία που προέκυψαν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της χώρας China Mobile, China Telecom και China Unicom, καθώς και κορυφαίους εμπειρογνώμονες του κλάδου.

 

iot

“Σαφώς, το μέγεθος της Κίνας προσφέρει οικονομίες κλίμακας που δεν είναι διαθέσιμες σε άλλες χώρες, ωστόσο ήταν η εστιασμένη στρατηγική της κυβέρνησης, με έμφαση στις κοινές προδιαγραφές και τις συνεργασίες μεταξύ διαφορετικών βιομηχανιών που επέτρεψε την ταχύτατη ανάπτυξη του ΙοΤ στην Κίνα, παρέχοντας οφέλη τόσο για τις επιχειρήσεις  όσο και για τους καταναλωτές”, σχολίασε ο Alex Sinclair, Chief Technology Officer, της GSMA. Το ΙοΤ ενισχύει τις μεγάλες βιομηχανίες, όπως η εφοδιαστική αλυσίδα, οι κατασκευές και η ενέργεια όσον αφορά την αύξηση της παραγωγικότητας, αλλά έχει επίσης δημιουργήσει μια νέα καταναλωτική αγορά σε τομείς όπως τα συνδεδεμένα οχήματα και οικιακές συσκευές, αλλά και τα wearables, θέτοντας την Κίνα στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης IoT.

Σχετικά άρθρα

Η cloud υπηρεσία mydlink έφτασε το ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένους χρήστες

Kitriniaris

IoT: Στις υπηρεσίες τα πολλά λεφτά

Channel-Manager

Cisco: Iδού η ιδανική πλατφόρμα συνεργασίας

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα