13.1 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Η Planet δικτυώνει τον πλανήτη

Σε έναν κόσμο όπου οι εταιρείες τρέχουν να προλάβουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, οι ανάγκες για δικτύωση αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Η Planet είναι μια εταιρεία που διαθέτει μια ευρεία γκάμα προϊόντων, ικανή να καλύψει κάθε εταιρεία όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι. Για τα σχέδια της Planet στην Ελληνική αγορά και τη συνεργασία της με την Professional Services, μιλήσαμε με τον region manager, Banks Chen.

 


 

Η αγορά της δικτύωσης είναι πολύ ανταγωνιστική με πάρα πολλές εταιρείες να δραστηριοποιούνται στο χώρο. Η Planet είναι μια εταιρεία προϊόντων δικτύωσης που εμφανίζει έντονη κινητικότητα, καλύπτει όλους τους τομείς, από τον οικιακό χρήστη και την SMB, μέχρι τον μεγάλο οργανισμό και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Η εταιρεία συνεχώς κυκλοφορεί νέα προϊόντα, νέες λειτουργίες και ιδέες που μόλις τις βλέπεις αναρωτιέσαι πώς δεν τις είχε σκεφτεί κανείς μέχρι τότε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σειρά LCD Switches, τα οποία αν και διαθέτουν εξελιγμένα χαρακτηριστικά διαχείρισης, ενσωματώνουν και οθόνη LCD στο μπροστινό μέρος, ούτως ώστε ο διαχειριστής να μπορεί να ρυθμίσει εύκολα τη συσκευή και να λαμβάνει κρίσιμα δεδομένα επί τόπου. Όπως μας τόνισε ο κ. Banks Chen αυτό ακριβώς είναι το χαρακτηριστικό που κάνει την Planet να διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό, το ότι δηλαδή κυκλοφορεί συνεχώς νέα προϊόντα στην αγορά, καλύπτοντας κάθε δυνατή ανάγκη, τόσο υφιστάμενη, όσο και μελλοντική.

 

Πολλές εταιρείες δηλώνουν ότι ακούνε τους πελάτες τους, αλλά η Planet το κάνει πράξη. Ο κ. Chen ήταν κατηγορηματικός: «Η Planet είναι προσηλωμένη στο να αφουγκράζεται τις ανάγκες της αγοράς, να ακούει και να ικανοποιεί τους πελάτες της. Πολύ συχνά ζητάμε από τους συνεργάτες μας να διανείμουν ερωτηματολόγια προς τους πελάτες τους. Έτσι, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι ακριβώς είναι αυτό που επιθυμούν, ποια features χρησιμοποιούν περισσότερο, ποια χρειάζονται βελτίωση και ποια θα ήθελαν να δουν να υλοποιούνται».

Η εταιρεία λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις απαιτήσεις των πελατών της, υλοποιώντας τα δεδομένα που λαμβάνει από το feedback σε αναβαθμίσεις και νέα προϊόντα. Είναι χαρακτηριστικό το ότι πολλά προϊόντα που διαθέτει στο portfolio της, έχουν προκύψει απευθείας από ιδέες πελατών και συνεργατών. Τα LCD Switches που αναφέραμε πιο πάνω, ήταν μια ιδέα που γεννήθηκε από συζητήσεις και προτάσεις των συνεργατών της Planet.

Ο κ. Chen κατέληξε: «Ο δικός μας τρόπος είναι να ακούμε τους πελάτες μας. Μόνο έτσι καταφέρνουμε και είμαστε καινοτόμοι, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της αγοράς, η οποία αλλάζει συνεχώς».

 

Πιο εύκολη η ζωή του συνεργάτη

Οι συνεργάτες της Planet δεν χρειάζεται να ψάχνουν την αγορά για να ανακαλύψουν τις νέες τάσεις. Η Planet το κάνει αυτό για λογαριασμό τους κάνοντας τη ζωή τους πιο εύκολη και βέβαια τους πελάτες τους πιο ευχαριστημένους. Και ευχαριστημένος πελάτης, σημαίνει σταθερός πελάτης. Τα προϊόντα της Planet – ακόμα και τα switches – σχεδιάζονται εξ αρχής με σκοπό να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των συνεργατών. Διαθέτουν χαρακτηριστικά που είναι μοναδικά στην αγορά, όπως εξειδικευμένες λύσεις management, κ.λπ, κάνοντάς τα ιδιαίτερα απλά για τους εγκαταστάτες.

«Η εταιρεία δίνει πολύ μεγάλη σημασία στο λογισμικό διαχείρισης. Έτσι, ο πελάτης μπορεί να διαχειρίζεται τα πάντα, είτε on-site, είτε απομακρυσμένα, τόσο τα switch, όσο και τα access points, τα gateways κ.λπ. Με λίγα λόγια, τα περισσότερα από τα προϊόντα της Planet μπορούν να διαχειρίζονται από ένα κεντρικό λογισμικό. Η προσέγγισή μας αυτή είναι πολύ σημαντική και δίνει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα προς τους μεταπωλητές και τους system integrators», αναφέρει ο κ. Chen

 

Γιατί όμως υπάρχουν τόσο πολλά μοντέλα με τόσο μικρές διαφορές μεταξύ τους; Ο κ. Chen απαντά ότι τόσο ευρεία γκάμα προϊόντων δύσκολα θα βρει κανείς στην αγορά. Ο λόγος για αυτό είναι ότι έτσι καλύπτονται όλες οι ξεχωριστές ανάγκες των πελατών. Όπως αναφέρει, δεν υπάρχει ούτε ένας πελάτης που να μην καλύπτεται.

Ο κ. Chen τόνισε ότι η εταιρεία κυκλοφορεί σχεδόν ένα νέο προϊόν σε εβδομαδιαία βάση. «Συνεχώς κυκλοφορούν νέα μοντέλα, για να βοηθήσουν τους διανομείς να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αγοράς καλύπτοντας τις νέες ανάγκες των πελατών τους, τη στιγμή που παρουσιάζονται», ανέφερε.

Επιπλέον, η εταιρεία στοκάρει το 80-90% των προϊόντων της στις αποθήκες ανά πάσα στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι όταν οι συνεργάτες της εταιρείας χρειάζονται ένα προϊόν, το έχουν στη διάθεσή τους ταχύτατα μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες.

 

Η δυναμική της Ελληνικής αγοράς

Η Planet ξεκίνησε τις συζητήσεις για παρουσία στην Ελληνική αγορά από το 2013. Στο πρόσωπο της Professional Services βρήκε έναν συνεργάτη που μπορούσε να εμπιστευθεί με καλά σχεδιασμένο business model και πολύ καλές προοπτικές ανάπτυξης του brand στην Ελληνική αγορά.

Ένας χώρος όπου η εταιρεία είναι πολύ δυνατή είναι το PoE. Επίσης, ο κ. Chen θεωρεί ότι η αγορά των βιομηχανικών προϊόντων έχει πολύ καλές προοπτικές, τομέας στον οποίο η Planet διαθέτει αρκετά μεγάλη εγκατεστημένη βάση. Όπως ανέφερε ο κ. Chen, το 30% των εσόδων της εταιρείες προέρχεται από το χώρο του industrial ethernet.

 

Ο κ. Chen κατέληξε αναφέροντας: «Ο κόσμος αυτή τη στιγμή βιώνει μια πολύ σημαντική μετάβαση και η δικτυακή υποδομή θα αποτελέσει το κλειδί, όχι μόνο στο επίπεδο μιας επιχείρησης, αλλά και στο επίπεδο του παρόχου λύσεων, όπως οι telcos ή τα data centers. Η Planet σκοπεύει να αποτελέσει την πρώτη επιλογή της συγκεκριμένης αγοράς».

 

Σχετικά άρθρα

Οι Κινέζοι κατασκευαστές servers δείχνουν τα δόντια τους

Kitriniaris

Πλαίσιο: Αύξηση της κερδοφορίας κατά 39% το 2013

Kitriniaris

Τα Samsung Galaxy S10 ήρθαν στην Ελλάδα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα