15.4 C
Athens
27/04/2024
Biztech

Η HP επιβεβαιώνει τις στρατηγικές συζητήσεις με τη Xerox

Το ρεπορτάζ της Wall Street Journal που δημοσιεύσαμε στις 6 Νοεμβρίου σχετικά με το ενδεχόμενο εξαγοράς της HP από τη Xerox έρχεται να επιβεβαιώσει ανακοίνωση της HP η οποία αναφέρει:

 

«Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην πολυετή στρατηγική μας και την ικανότητά μας να τοποθετούμαστε με αδιάκοπη επιτυχία μέσα σε μια βιομηχανία που διαρκώς εξελίσσεται, δεδομένων των πολλαπλών κινητήριων δυνάμεων που διαθέτουμε για τη δημιουργία αξίας.

Στο πλαίσιο αυτό, εδώ και καιρό συμμετέχουμε σε συζητήσεις με την Xerox Holdings Corporation σχετικά με έναν δυνητικό συνδυασμό των δύο επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων έχουμε εξετάσει τις προϋποθέσεις μιας πιθανής συνεργασίας με την πιο πρόσφατη πρόταση να έχει κατατεθεί χθες (σ.σ. 5 Νοεμβρίου).

Η HP είναι γνωστή για την ικανότητά της να λαμβάνει άμεση δράση με στόχο την πορεία προς τα εμπρός και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με περίσκεψη, πειθαρχία και με βλέμμα πάντα προς το συμφέρον όλων των μετόχων μας».

 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της HP εδώ.

 

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Wall Street Journal που δημοσιεύθηκε στης 5 Νοεμβρίου, η Xerox εξετάζει την πιθανότητα εξαγοράς της HP . Το ενδιαφέρον είναι ότι οι συζητήσεις αφορούν ολόκληρη την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου του printing και του computing τμήματος της HP. Η Xerox είναι άμεσος ανταγωνιστής της HP στο printing, ενώ η HP αποτελεί τον έναν από τους δύο κορυφαίους κατασκευαστές υπολογιστών στον κόσμο. Επιπλέον, η HP δραστηριοποιείται δυναμικά και στο χώρο του industrial 3D printing με σημαντικές συνεργασίες και πατέντες, μια βιομηχανία που βρίσκεται και στον στρατηγικό σχεδιασμό της Xerox, όπως είχαμε δημοσιεύσει εδώ.

 

Ωστόσο, η κεφαλαιοποίηση της HP είναι τριπλάσια από αυτή της Xerox (27 δις δολάρια, έναντι 8), ενώ ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι την ίδια μέρα η Xerox ανακοίνωσε ότι πούλησε το ποσοστό 25% που κατείχε στην Fuji-Xerox προς $2,3 δις. Στο δημοσίευμα της WSJ αναφέρθηκε επίσης, ότι η Xerox έχει λάβει ανεπίσημη δέσμευση χρηματοδότησης από μια μεγάλη τράπεζα.

 

Πάντως το τελευταίο διάστημα και οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε φάση αναδιοργάνωσης εξετάζοντας τρόπους εξοικονόμησης κόστους. Οι αναλυτές αναφέρουν ότι μια πιθανή συγχώνευση θα απέφερε συνολικά περί τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το ρεπορτάζ βρίσκεται σε εξέλιξη με τη Xerox να μην έχει προβεί ακόμα σε κάποια επίσημη ανακοίνωση.

 

Σχετικά άρθρα

Tο MyManager της Qualisys δίνει τα “φώτα” του

Channel-Manager

Η πληροφορική, ο πιο ισχυρός τομέας απασχόλησης στην Ελλάδα

Giorgos Athanassiadis

Google: Quickoffice για iPhone και Android συσκευές

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα