15 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Την εξαγορά της HP εξετάζει η Xerox σύμφωνα με την WSJ

Βόμβα μεγατόνων προκάλεσε χθεσινό ρεπορτάζ της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο η διοίκηση της Xerox εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της HP. Το άρθρο αναφέρεται σε ολόκληρη την HP και όχι μόνο στο printing κομμάτι της που θα ήταν και το λογικότερο. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες η Xerox, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τις σημαντικότερες εφευρέσεις στο χώρο του personal computing (και όχι μόνο), όπως το ποντίκι και το γραφικό περιβάλλον θα μπει στο χώρο των υπολογιστών.

Αξίζει ωστόσο, να αναφερθεί ότι η αξία της HP υπολογίζεται σε 27 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι τριπλάσια από αυτή της Xerox (η εταιρεία έχει κεφαλαιοποίηση $ 8 δις), ενώ από την ώρα που δημοσιεύθηκε το άρθρο η μετοχή της HP έχει εκτοξευτεί.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Xerox έχει λάβει μια ανεπίσημη δέσμευση χρηματοδότησης από μια μεγάλη τράπεζα, ενώ μόλις χθες η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πούλησε το ποσοστό 25% που κατείχε στην Fuji-Xerox προς $2,3 δις.

 

Τι θα σημάνει η συγχώνευση

Η Xerox κυριαρχεί στην αγορά των μεγάλων εκτυπωτικών μηχανών και αντιγραφικών και το μεγαλύτερο ποσοστό των ετήσιων εσόδων της προέρχεται από υπηρεσίες μίσθωσης και παροχής υπηρεσιών διαχείρισης/συντήρησης. Η HP κατασκευάζει εκτυπωτές για όλες τις αγορές, από οικιακούς μέχρι παραγωγικές μηχανές large format, ενώ αποτελεί και από τους δύο μεγαλύτερους κατασκευαστές PC στον κόσμο.

Αυτή τη στιγμή και οι δύο εταιρείες εξετάζουν τρόπους εξοικονόμησης κόστους (θυμίζουμε την πρόσφατη ανακοίνωση της HP για σημαντική αναδιοργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο) και μια πιθανή συγχώνευση θα απέφερε συνολικά περί τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Τέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκπρόσωπος της HP δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει φήμες και υποθέσεις, ενώ η Xerox δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποια ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

IDC: το 2014 η ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς πληροφορικής

dmallas

Βράβευση της Pylones Hellas από την IBM

Συμβαίνει τώρα! Το GoldenEye/Petya εξαπλώνεται

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα