15.6 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Από ρεκόρ σε ρεκόρ η Lenovo

Έσοδα ρεκόρ για όλο το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2015, ύψους $46,3 δις, αυξημένα κατά 20%, ανακοίνωσε η Lenovo, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι έχει βρει τη συνταγή της επιτυχίας. Συγκεκριμένα, όλα τα businesses της εταιρείας κατέγραψαν άνοδο ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι η εταιρεία δεν βασίζεται πλέον αποκλειστικά στα PCs αλλά εμφανίζει ξεκάθαρα την πολυπόθητη διαφοροποίηση προϊόντων και υπηρεσιών, την οποία επιδιώκει τα τελευταία χρόνια.

Για ολόκληρο το έτος,  λοιπόν, η Lenovo είχε έσοδα ρεκόρ, $46.3 δις, σημειώνοντας αύξηση 20% από έτος σε έτος. Το μικτό κέρδος για όλο το έτος ήταν $6.7 δις, με άνοδο 32%, όταν τα καθαρά κέρδη σκαρφάλωσαν στα $829 εκατ., σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 1%.

Οι επενδύσεις σε συγχωνεύσεις και εξαγορές και η ισχυρή ανάπτυξη δημιούργησαν διαφοροποίηση στα έσοδα, αφού smartphones, tablets, servers και άλλες υπηρεσίες συνέβαλαν πλέον στο 37% των εσόδων του δ’ τριμήνου σε σύγκριση με το 17% του προηγούμενου έτους.

Στον τομέα των PC Group, ο οποίος περιλαμβάνει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και Windows tablets, οι τριμηνιαίες πωλήσεις της Lenovo ήταν $7,2 δις. Η Lenovo διέθεσε 13,3 εκατομμύρια ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσα στο δ’ τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 2.7%, και κατακτώντας  συνολικό μερίδιο αγοράς 19.5%.

Στο Mobile Business Group, η Lenovo σημείωσε ρεκόρ, με πωλήσεις 76 εκατομμυρίων συσκευών για το οικονομικό έτος 2014/15. Για το έτος (στα δύο τρίμηνα συμπεριλαμβάνεται η Motorola), η Κίνα αντιπροσώπευε το 59% των πωλήσεων smartphones, ενώ οι αγορές εκτός Κίνας παρουσίασαν αύξηση πωλήσεων σε ποσοστό 450%, με 31 εκατομμύρια πωλήσεις συσκευών. Στον τομέα των tablets, η Lenovo ξεπέρασε την αγορά και συνέχισε να αναπτύσσεται με συνολικές πωλήσεις 12 εκατομμυρίων μονάδων, μια αύξηση ύψους 26% από έτος σε έτος, και 5,1% μερίδιο αγοράς.

Στο Enterprise Business Group, το οποίο περιλαμβάνει servers, λογισμικό και υπηρεσίες που πωλούνται υπό το εμπορικό σήμα τόσο της Lenovo ThinkServer όσο και του System x business unit, οι πωλήσεις ανήλθαν στα $1,1 δισεκατομμύρια. Στο δεύτερο ολοκληρωμένο τρίμηνο με το System x, το EBG έδωσε θετικά λειτουργικά έσοδα προ φόρων ενώ η Lenovo συνέχισε να κατέχει την 3η θέση μεταξύ των vendors x86 servers.

Σχετικά άρθρα

Απογοητευτικό τρίμηνο για την IBM

Kitriniaris

State of the art data center από τη Lamda Hellix

Kitriniaris

Fujitsu: Επιλεγµένοι συνεργάτες για επιλεγµένους πελάτες…

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα