15 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Ήρθε το νέο VR headset της HP σε συνεργασία με Microsoft και Valve

Η HP παρουσίασε το νέο VR ηeadeset της, το HP Reverb G2, σε συνεργασία με τους ηγέτες του κλάδου Valve και Microsoft. Το HP Reverb G2 διαθέτει οθόνες με την υψηλότερη ανάλυση στον κόσμο, παρέχοντας οπτικά προηγμένης τεχνολογίας, inside-out tracking, 3D audio, φυσικές κινήσεις, άνεση και υποστήριξη plug and play για Windows Mixed Reality και SteamVR.

«Η δύναμη της συνεργασίας αυτής υλοποιείται με το HP Reverb G2 και μαζί με την Valve και τη Microsoft, δημιουργήσαμε ένα καθηλωτικό και άνετο VR headset χωρίς συμβιβασμούς και συμβατό σε όλα τα Windows Mixed Reality και SteamVR,» δήλωσε ο Spike Huang, αντιπρόεδρος και global lead του VR στην HP Inc. «Η ώρα για το VR είναι τώρα και το HP Reverb G2 φέρνει υψηλής ποιότητας VR για μια πιο καθηλωτική εμπειρία για τους gamers, διαδραστικές εμπειρίες για τους creators, αυξημένη αφοσίωση στη συνεργασία και υψηλότερα ποσοστά διατήρησης για εκπαίδευση και training».

Μια νέα, καλύτερη VR εμπειρία

Ο κόσμος του VR αλλάζει και ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλοεπιδρούν με την τεχνολογία αλλά και ο ένας με τον άλλον, εξελίσσεται. Τον περασμένο Απρίλιο, το SteamVR είδε σχεδόν ένα εκατομμύριο επιπλέον μηνιαία συνδεδεμένα headsets, τριπλασιάζοντας το προηγούμενο μεγαλύτερο μηνιαίο κέρδος. Παράλληλα, μέχρι το 2021, το 25-30% των υπαλλήλων θα εργάζεται από το σπίτι πολλές ημέρες την εβδομάδα και θα αναζητά νέους τρόπους συνεργασίας. Γι’ αυτόν τον λόγο η τεχνολογία πρέπει να εξελιχθεί για να καλύψει τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών με ευελιξία σε διάφορες τομείς και πλατφόρμες.

Η HP συνεργάστηκε στενά με τη Valve και τη Microsoft για να φέρει στους καταναλωτές τελευταίας τεχνολογίας εικόνα, ήχο, αλληλεπίδραση καθώς και πλήρη υποστήριξη στις πλατφόρμες Windows Mixed Reality και SteamVR. Διατηρώντας τα καλύτερα στοιχεία από το HP Reverb G1, όπως το LCD υψηλότερης ανάλυσης σε ελαφριά σχεδίαση, και ενσωματώνοντας νέες πτυχές όπως οπτικό πεδίο 114 μοιρών για μια πιο καθηλωτική εμπειρία, καλύτερο ήχο με νέα ηχεία που επιτρέπουν τρισδιάστατο ήχο, 4πλής κάμερας παρακολούθηση το νέο VR headset είναι κατασκευασμένο για ατελείωτο gaming, δημιουργία, συνεργασία και εκμάθηση.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε το VR οικοσύστημα να επεκτείνεται με τρόπο ιδανικό για υψηλής ποιότητας gaming,» ανέφερε ο Jeremy Selan, της Valve. «Το να μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας μια νέα ποιοτική επιλογή που περιλαμβάνει και τεχνολογία της Valve αποτελεί ένα πολύ καλό νέο για την VR κοινότητα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να το υποστηρίξουμε».

«Το HP Reverb G2 είναι μια συναρπαστική συσκευή που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία inside-out tracking στο Windows Mixed Reality για πλήρη κίνηση σε έξι βαθμούς ελευθερίας και 3D audio» ανέφερε ο Mark Bolas, partner director του incubation στην Microsoft. «Με τέσσερις κάμερες, το controller tracking μοιάζει ακόμη περισσότερο με την επέκταση των χεριών σας, διαμορφώνοντας μια πιο καθηλωτική VR εμπειρία».

Βασικά Χαρακτηριστικά του Reverb G2

Εντυπωσιακή οπτική εμπειρία: Οι νέοι φακοί σχεδιασμένοι από τη Valve προσφέρουν ακόμα καλύτερη εικονική εμπειρία, παρέχοντας ανάλυση 2K σε κάθε μάτι. Οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν το κείμενο και τις υφές ακόμα πιο καθαρά. Επιπλέον, το οπτικό πεδίο 114 μοιρών προσθέτει στην εντυπωσιακή αυτή εμπειρία.

Ακούστε σε 3D με Spatial Audio: Τα νέα ηχεία τοποθετούνται σε απόσταση 10 mm από το αυτί, χαρίζοντας περισσότερη άνεση. Επιπλέον, η νέα τεχνολογία ήχου επιτρέπει στον χρήστη να βιώσει μια αληθινή αίσθηση του τρισδιάστατου χώρου όταν βυθίζεται στον VR κόσμο. Το headset υποστηρίζει Microsoft spatial audio, ενώ η τεχνολογία ήχου αναπτύχθηκε στα HP Labs και είναι βασισμένη σε τεχνητή νοημοσύνη, νέα τεχνολογία επεξεργασίας σήματος και ψυχοακουστική.

Φυσικές Χειρονομίες: Τα controllers έρχονται με νέες διαισθητικές δυνατότητες ελέγχου που περιλαμβάνουν βελτιωμένη διάταξη κουμπιών, εξαιρετική συμβατότητα εφαρμογών και παιχνιδιών και δυνατότητα προεγκατάστασης μέσω Bluetooth για εύκολη εγκατάσταση. Το 4-camera Window Mixed Reality headset επιτρέπει επίσης ακριβέστερη παρακολούθηση των κινήσεων το χρήστη, διατηρώντας έξι βαθμούς ελευθερίας και αποκλείοντας την ανάγκη για εξωτερικούς αισθητήρες η light bars. 

Μακράς διάρκειας άνεση: Το HP Reverb VR Headset G2 είναι πιο άνετο από την προηγούμενη γενιά με καλύτερα και πιο άνετα μαξιλαράκια, καλύτερη κατανομή βάρους για εκτεταμένες συνεδρίες VR. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να αναστρέψουν τη μάσκα προσώπου κατά 90 μοίρες όταν μετακινούνται από τον εικονικό στον πραγματικό κόσμο.

Όλα μοιάζουν ρευστά: Το HP Reverb VR Headset G2 περιλαμβάνει υποστήριξη Windows Mixed Reality για εμπειρία plug and play με τα πιο πρόσφατα Windows Builds, επιτρέποντας γρήγορο set-up και συμβατότητα SteamVR για πρόσβαση στα αγαπημένα παιχνίδια και εφαρμογές της κοινότητας.

Σχετικά άρθρα

Xorcom Swift: Η Professional Services παρουσιάζει το μικρότερο τηλεφωνικό κέντρο

Giorgos Athanassiadis

Επιτυχημένα τα webinars της SingularLogic για το myDATA

Παγώνει το ενδιαφέρον του ΟΤΕ για τη Nova

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα