Παγωνει το ενδιαφερον του ΟΤΕ για τη Nova

“Τώρα δεν είναι ο χρόνος για να κάνουμε κάποια κίνηση”. Τάδε έφη ο Μιχάλης Τσαμάζ απαντώντας κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2014, και αναφερόμενος στα σχέδια του ομίλου όσον αφορά τη διεκδίκηση της Nova.

Θα πρέπει εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ο ΟΤΕ κατόπιν έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο, κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά στη Forthnet για την εξαγορά της Nova, από τον περασμένο Ιούλιο. Η μη δεσμευτική προσφορά ήταν εντός εύρους €250-300 εκατ. προσαρμοζόμενη ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις (debt free/cash free basis) της Nova. Την ίδια στιγμή Vodafone και Wind έχουν καταθέσει επίσης μη δεσμευτική πρόταση για το σύνολο της Forthnet. Όμως, ούτε ο ΟΤΕ ούτε το σχήμα Vodafone – Wind έχουν προχωρήσει στην κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς. Αιτία; Η διενέργεια των εκλογών αλλά και η συνεχιζόμενη αναταραχή στην ελληνική οικονομία, παράγοντες που “πάγωσαν” τις όποιες εξελίξεις.

Για του λόγου το αληθές χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του κ. Τσαμάζ σε ερώτηση που δέχτηκε, με τον επικεφαλής του ΟΤΕ να τονίζει ότι “η κατάσταση είναι τέτοια που πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά στις κινήσεις στην αγορά”, προσθέτοντας ότι “δεν μπορούμε να κάνουμε κινήσεις πριν το εξωτερικό περιβάλλον σταθεροποιηθεί”. “Πρέπει να δούμε τις εξελίξεις και μετά να αποφασίσουμε”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΟΤΕ.

Ερωτώμενος, πάντως, αν θα υπάρξει αντίδραση από πλευράς ΟΤΕ σε περίπτωση που γίνει κίνηση από τον ανταγωνισμό, ο κ. Τσαμάζ και πάλι εμφανίστηκε επιφυλακτικός δηλώνοντας ότι “δεν πρόκειται να πιεστούμε αν δεν είμαστε σίγουροι για την κίνηση μας”.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, υπήρξε ερώτηση και για το 10% του ΟΤΕ που ακόμα ελέγχει το ελληνικό Δημόσιο. Ο κ. Τσαμάζ απάντησε ότι “δεν έχουμε να κάνουμε κανένα σχόλιο, ούτε κάποια εξέλιξη”, προσθέτοντας ότι “περιμένουμε από την κυβέρνση να διατυπώσει τις θέσεις της”.