21 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Η Western Digital εξαγοράζει τη SanDisk για $19 δις

Οι εξαγορές στον χώρο της τεχνολογίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό με την τελευταία από αυτές να προέρχεται από την αγορά των συστημάτων storage. Συγκεκριμένα, η Western Digital ανακοίνωσε χθες ότι συμφώνησε στην εξαγορά της SanDisk έναντι $19 δις δολαρίων, ένα ποσό που θα καταβληθεί σε μετρητά και μετοχές.  Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού Fortune  ο διευθύνων σύμβουλος της Western Digital, Steve Milligan, θα παραμένει επικεφαλής του νέου σχήματος ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της SanDisk, Sanajay Mehrotra, θα λάβει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας.

 

Το σύνολο των αναλυτών της αγοράς συμφωνεί πως η συγκεκριμένη συμφωνία είναι επωφελής και για τα δύο μέρη και είχε καταστεί σχεδόν αναπόφευκτη. Από τη μια μεριά Western Digital ηγέτης στην παραδοσιακή αγορά των hard-disk-drives είχε μείνει πίσω στη τεχνολογία NAND storage, η οποία δείχνει να είναι το μέλλον στα συστήματα αποθήκευσης. Από την άλλη η SanDisk είχε ισχυρό αποτύπωμα στην τεχνολογία NAND storage το οποίο όμως δεν κατόρθωσε να κεφαλαιοποιήσει σε επίπεδο business. Θεωρητικά, λοιπόν, η εξαγορά θα δημιουργήσει μια νέα εταιρεία που θα πρωταγωνιστήσει στο….storage wars.

 

Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις του CEO της Western Digital, ο οποίος έκανε λόγο για μια εξαγορά που θα μεταμορφώσει την αγορά και η οποία είναι σε απόλυτη συμφωνία με την μακροπρόθεσμη στρατηγική της εταιρείας να πρωταγωνιστήσει στην γρήγορα μεταβαλλόμενη αγορά του storage. Μεταβολή που ορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την επέλαση των mobile συσκευών, όπου η τεχνολογία NAND κυριαρχεί.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

SAP Forum“Discover Simple”: Απλά επιτυχία

Kitriniaris

D-Link: Υψηλής ταχύτητας κεραίες ασύρματης δικτύωσης για αποστάσεις μέχρι και 20 χλμ.

Giorgos Athanassiadis

Πλήρης αναμόρφωση της αγοράς τηλεπικοινωνιών στην ΕΕ

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα