Ζημιες για την HTC, χειροτερες του αναμενομενου

Δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα για την HTC καθώς η εταιρεία από την Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα, 4 Οκτωβρίου 2013, τα οικονομικά αποτλέσματα για το γ’ τρίμηνο του έτους, τα οποία ήταν απογοητευτικά. Συγκεκριμένα, η HTC ανακοίνωσε ζημιές ύψους $101 εκατ. για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο.

Οι πωλήσεις της εταιρείας κινήθηκαν κάτω από τις προβλέψεις και έφτασαν τα  $1,6 δις. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι οι προβλέψεις έκαναν λόγο για πωλήσεις οι οποίες στη χειρότερη περίπτωση θα έφταναν τα $1,7 δις και στην καλύτερη τα $2,04 δις. Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012 οι πωλήσεις της HTC ανήλθαν στα $2,39 δις και η εταιρεία είχε καταγράψει καθαρά κέρδη ύψους $132 εκατ.

Σε αυτό το πλαίσιο η Microsoft  φέρεται να πρότεινε στην HTC να προσθέσει  και άλλες συσκευές Windows Phone στη γκάμα της. Μάλιστα, η Microsoft προχώρησε ένα βήμα παραπέρα προσφέροντας το OS σε προνομιακή τιμή ή ακόμα και δωρεάν στην HTC, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Οι συζητήσεις είναι ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο, ωστόσο είναι υπαρκτές σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Microsoft από τη μεριά της θέλει να διευρύνει το μερίδιο της στην αγορά των smartphones, ενώ η HTC διαπιστώνει μέρα με τη μέρα ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τη Samsung η οποία έχει σχεδόν καταστεί συνώνυμο του Android.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.